12.03.2018

Tavuk Dünyası Çıtayı Yükseltti



Geçtiğimiz 2017 yılını oldukça başarılı bir şekilde tamamlayan Tavuk Dünyası,2018 yılında hedefi bir basamak daha yukarıya taşıdı.

2017 yılında yüzde 60’lık bir ciro büyümesi yakaladıklarına dikkat çeken Tavuk Dünyası CEO’su Volkan Mumcu, “Gerek müşterilerimiz gerekse de yatırımcılarımızın bize gösterdiği teveccühle birlikte, hızlı büyümemizi geçtiğimiz yıl da sürdürdük. Türkiye’nin 17 farklı şehrinde açtığımız 38 yeni restoranımızla beraber 2017’yi toplam 143 restoran ile tamamladık. Düzce, Edirne, Zonguldak, Erzurum, Batman, Ordu ve Mersin’de açtığımız ilk şubelerimizle birlikte bu şehirleri de lezzet noktaları haritamıza dahil ettik ve buralardaki konuklarımızı da ödüllü lezzetlerimizle buluşturmaya başladık” açıklamasında bulundu.

Tavuk Dünyası cirosunun geçtiğimiz yıl 340 milyon TL’ye ulaştığının da altını çizen Mumcu; yıl içinde yapılan yatırımlar konusunda ise şu bilgileri verdi: “2017 yılında yeni restoranlar için toplam 40 milyon TL’nin üzerinde yatırım yaptık. Bunun 15 milyon TL’lik kısmını Tavuk Dünyası olarak biz, geriye kalan kısmını ise yatırımcılarımızla birlikte gerçekleştirdik. Yaptığımız her yeni yatırımla sektörümüzün ve ülkemizin istihdamına da katkı sağlamaya devam ettik. 2017 sonu itibarıyla restoranlar da dahil toplam çalışan sayımız ise 2.300 kişi oldu.”

Volkan Mumcu, Tavuk Dünyası’nın “sektördeki farklı konseptiyle sunduğu ürün ve hizmetleri daha fazla kişiye ulaştırma” yaklaşımıyla hareket ettiğini; 2018 hedeflerini de bu yaklaşım kapsamında belirlediğini ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı:

“2018 yılı için belirlediğimiz en önemli hedefimiz franchise yapımızı büyütmeye devam ederek; Türkiye’nin farklı bölgelerinde daha fazla potansiyel yatırımcıya ulaşmak. Bu yıl içinde Türkiye’nin farklı şehirlerinde 35 yeni restoran açmayı hedefliyoruz. 2018’i yüzde 47‘lık bir büyüme ve 500 milyon TL’ye yakın bir ciro ile kapatmayı planlıyoruz. Açtığımız her restoranın yeni bir istihdam alanı olmasından hareketle, 2018’de gerek açılacak yeni restoranlar gerekse de genel merkezimize yapılacak yeni alımlarla; çalışan sayımızı ortalama yüzde 50’nin üzerinde artırmayı öngörüyoruz.”

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda