22.03.2018

Türkiye'nin En Büyük Yerel Perakendecileri



Perakende sektörü kendi içinde büyük ve küçük onlarda marka/firmayı barındırıyor.Büyük markalar,marketler neredeyse her ilimizde hizmet verdiğinden dolayı,bilinirlik oranı hayli fazla.Peki küçük perakendeciler?

Sektörde Yerel/Lokal perakendeci,veya Yerel Market Zinciri olarak anılan kendi hizmet verdiği bölgede öylesine liderleşmiş,öylesine profesyonelleşmiş markalar var ki,ulusal bir çok perakende zincirinin bu markalar ile rekabet yapması çok zor.

Bu yazımızda sizin için Yerel Perakende Zincirleri içinde,liderliğe oynayanları ve hatta hizmet verdiği bölgenin lideri olanları ele alacak,bu firmalar hakkında kısa bilgiler vereceğiz.İşte Türkiye'nin en büyük yerel marketleri.

Türki'yenin En Büyük Yerel/Lokal Market Zincirleri



Onur Market - İstanbul
Özen grubuna ait İstanbul'un en güçlü yerel marketidir.Dikkat ederseniz en güçlü ibaresini kullandık.Toplamda 155 şubesi vardır.Mağazaları oldukça dekorlu ve şıktır.Bir çok ulusal markanın yapamadığı şekilde,hizmet ve faaliyetleri devam etmektedir.


Çağdaş Market - Ankara
Sektörde oldukça eski bir markadır.Bir dönem mali açıdan zorlanıyor olsa,sonraki dönemlerde müthiş bir ivme kazanıp,Ankara'nın rekabeti en sert olan marketi olma unvanına eriştiler.Çağdaş Market şu an da rakiplerinin korkulu rüyasıdır diyebiliriz.Son dönemlerde açtıkları mağazalar Avrupa standartlarındadır.Çağdaş Market'in tamamı Ankara da 104 şubesi vardır.


Pekdemir - Denizli
Kuşaktan kuşağa devam eden bir esnaf kültürü ile işletilen bir şirkettir Pekdemir Market.Denizli gibi küçük bir ilimizde toplamda 102 şubesi ile hizmet vermektedir.Firma Denizli ilimizin lideridir.Mağazaları dekor olarak son derece iyidir.


Mopaş - İstanbul
İstanbul'un en hızlı büyüyen perakendecisi kimdir derseniz,kesinlikle cevabı Mopaş olur.Zira firma son iki yılda hem müşteri sayısını hemde,mağaza sayısını ciddi derece de arttırmayı başardı.Mopaş'ın tamamı İstanbul'da olmak üzere 101 şubesi vardır.


Kim Market - İstanbul
İstanbul'un en eski markalarından biridir.Müşteri portföyü kolay kolay değişmez.Çok sağlam adımlar ile güzel lokasyonlarda mağaza açmayı kendine şiar edinmiş bir markettir Mopaş.Firmanın tamamı İstanbul'da olmak üzere 85 şubesi vardır.


Seyhan Ekspres - Bursa
Bu listede tek ve ilk olan yerel discount marketidir Seyhan Ekspres.Firma hesaplı ve kaliteli ürünleri Bursa halkına ulaştırdığından ötürü,oldukça sadık bir müşteri yapısı bulunmaktadır.Seyhan Ekpres,aynı zamanda bir ilde hizmet veren tek indirim marketidir.Firmanın Bursa'da toplam 83 mağazası bulunmaktadır.


Altunbilekler - Ankara
Müşteriye ve çalışana en değer veren yerel zincirlerden biridir.Firma kendi içinde oluşturduğu Akademi ile,çalışanlarına sürekli olarak perakende sektörü ve kişisel gelişimle ilgili eğitimler vermektedir.Altunbilekler,aynı zamanda Ankara'nın gross marketi olarak ünlenen ANKA Gross markasınında sahibidir.Toplamda 74 şube ile büyüyen firma,son dönemlerde büyük metre kareli mağaza açılışları ile dikkat çekiyor.


Hanif Pehlivanoğlu -  İzmir
Pehlivanoğlu,hem İzmir'in hemde ülkemizde organize perakendenin ilk temsilci markalarından biridir.Firma oldukça kadim olmasına karşın,ulusal bir marka olmak yerine lokal olmayı tercih etmiştir.İzmir ilimizde 71 mağaza ile hizmet vermektedir.


Ali Pehlivanoğlu - İzmir
Tahmin ettiğiniz gibi üstte yer alan Hanif Pehlivanoğlu,markası ile öz kardeş bir markadır.Hizmet ağı ve kalitesi aynıdır.İzmir ilimizde 64 mağaza le hizmet vermektedir.


Soykan Market - Ankara
Ülkemizin ilk perakende markalarından biridir Soykan.İlk dönemde bakliyat ve mandıra ürünleri ile sektöre giriş yapan firma,daha sonra market olarak hizmet vermeye başlamıştır.Yakın zamanda çevre illere de mağaza açma planı olan firmanın toplam 57 şubesi bulunmaktadır.

Not: Bahsi geçen marketlerin mağaza sayıları 2018-Şubat ayında belirtilmiş olan resmi şube sayıları,baz alınarak sitemizde paylaşılmıştır.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda