5.03.2018

Türkiye'nin En İyi Yoğurt Markaları



Yoğurt, besin değeri yüksek, laktik asit fermantasyonu sonucunda elde edilen ve canlı laktik asit bakterileri içeren fermente bir süt ürünüdür.Çok uzun yıllardır oldukça tüketilebilir bir insan gıdası olan yoğurt'un,bugün itibari ile onlarca farklı çeşidi ve üretimi bulunmaktadır.Örneğin bundan yıllar önce sade olarak üretilmesine karşın günümüzde meyveli,meyve parçacıklı,sarımsaklı,gözlenmiş biberli ve daha sayamadığımız bir çok çeşitte üretimi yapılmaktadır.

Yoğurt konusunda öyle de bir marka var ki,Amerika da ülkemizi gururla temsil etmektedir.Chobani markası girişimdi Hamdi Ulukaya tarafından hayata geçirilmiş ve şu anda dünyanın en büyük yoğurt markası olmuştur.Yoğurdu seven birisiyseniz kesinlikle Chobani/Hamdi Ulukaya'nın kısaca hayatını okumanızı tavsiye ederiz.


Bu kısa bilgileri verdikten sonra ülkemizde tercih edilen en iyi yoğurt markalarına biz göz atalım.İşte ülkemizde her perakendeci de raflardaki varlığını koruyan yoğurt markaları.

TÜRKİYE'DEKİ EN İYİ YOĞURT ÜRETİCİLERİ/MARKALARI


Pınar Yoğurt
Neredeyse her markette bulunabilir bir markadır.Oldukça kaliteli ve hijyenik koşullarda üretilir.Küçük ölçekli marketler,yani bakkallarda bulmak biraz zor olasa market,süpermarket konseptinde olan her mağazadan temin edilebilir.Oldukça hoş bir tadı vardır.Pınar,aynı zaman ET/SÜT ürünlerininde üretimini yapmaktadır.


Sütaş Yoğurt
İsmi Süt ve Süt Ürünleri ile anılan firmanın yoğurtlarını bakkallardan bile temin etmeniz mümkün.Neredeyse yoğurdun her çeşidini üreten firmanın özellikle kaymaklı yoğurdunu denemenizde fayda var.Ayrıca ekleyelim,firmanın cacık ve sarımsaklı yoğurt çeşitleri de vardır.


Yörsan Yoğurt
Neredeyse her gıda perakendecisinin raflarında yoğurtlarını bulmak mümkün.Özellikle kaymaklı yoğurdu ve Süt Kaymağı çok tercih edilmektedir.


Ülker İçim Yoğurt
Hemen hemen tüm market ve bakkallarda satılan yegane markalardan biridir.Kaymaklı ve kaymaksız yoğurdu da tercih edilmektedir.


AOÇ Yoğurt
Ankara'nın geleneksel yoğurt markası.İsminin tam açılımı Atatürk Orman Çiftliği şeklindedir.her markette bulmanız bazen mümkün olmayabiliyor.Sınırlı ve taze üretim yapar.Özellikle yoğurt yapma seti çok satılan bir üründür.


Eker Yoğurt
Her markette bulunmayan bir yoğurt markasıdır.Kırmızı kutusu le hemen farkedilen markanın ev tipi yoğurdunu denemelisiniz.


Kebir Yoğurt
Meşhur Vakfı Kebir ilçemizin o güzel yoğurdunu bilmeyen yoktur herhalde.Süpermarketlerin hepsinde bulmanın mümkün olduğu markanın tadına bakanlar bir daha vazgeçemiyor.


Yörükoğlu Yoğurt
Akdeniz bölgesinde oldukça tercih edilen markanın tadı son derece lezzetli.Her markette olmasa da,zincir marketlerin bir çoğunda bulmanız mümkün.Kesinlikle tadına bakmalısınız.


Balkan Yoğurt
Daha çok yerel marketlerden satın alabileceğiniz yoğurt markası,hoş ve leziz bir tada sahip.Hem yoğurdu hemde peyniri tercih edilmektedir.


Torku Yoğurt
Son dönemlerde ismini sıklıkla duyabilirsiniz.Zira hem marketlerden hemde,kendi satış mağazalarından temin etmeniz mümkün.Marketlere nazaran kendi satış şubelerinde biraz daha ucuz.Kesinlikle denemelisiniz.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda