7.04.2018

Eti Kimin,Eti'yi Kim Kurdu?



Perakendeciler ve çalışanlar bilir ki,bisküvi ve çikolata reyonunun olmazsa olmaz markalarından biride,kesinlikle Eti'dir.Sektörde uzun yıllardır varlığını sürdüren ve önemli bir ürün grubunu bulunan Eti,kurulduğu ilk günden itibaren sürekli olarak bir büyüme içinde.

Eti, Eti Gıda A.Ş. adıyla 1962 yılında Firuz Kanatlı tarafından Eskişehir'de kurulmuştur. Bisküvi, kurabiye, kek, turta, çikolata, gofret, bebek maması ve hazır gıda ürünleri alanlarında üretim yapmakta olup Eti firması, logo olarak Hitit Güneşi'ni kullanmaktadır. Ayrıca firma, Eskişehirspor'un da ana sponsoru konumundadır.

Türkiye'de 1962'den bu yana gıda ürünleri üretiminde ilk sıralarda gelen Eti, adıyla özdeşleşmiş krakerler ve kahvaltılıklar, light ve lifli ürünler, çikolatalar ve çikolatalı ürünler, bisküviler ve gofretler, bebek ürünleri ile kekler ve turtalarla bilinir. Türkiye'nin ilk lifli bisküvisi Burçak, ilk hazır kızarmış ekmeği Etimek, ilk sanayi üretimi keki, ilk paketlenmiş turtası Turti, ilk glutensiz bisküvisi Pronot ve ilk ıslak keki Browni gibi ürünlerle ilklere imza atmış. 1970'li yıllarda yayınlanan Eti reklamındaki Oktay Tem tarafından bestelenen "Bir Bilmecem Var" şarkısı ile eti ürünleri tanınırlığını artırmıştır.

Eti Kimin/Eti'nin Sahibi Kim?

Sektörde var olan bir çok tedarikçi gibi,Eti'de bir aile şirketi olarak çıkıyor karşımıza.Eti'nin kurucusu 2017 yılında vefat Eden Firüz Kanatlı'dır.Eti şu an da Merhum Firuz Kanatlı'nın çocukları tarafından yönetilmektedir.Eti'nin şu anda yönetim kurulu başkanı Ahmet Firuzhan Kanatlı'dır.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda