26.04.2018

Şüpheli Durumda Hemen ‘ALO 174’ü Arayın!




Perakende sektöründe bir dönem sona eriyor.Marketlerin raflarında olmazsa olmazlarından olan Yumurta'nın,farklı şekillerde  tanımlanıp,etiketlenmesine bir standart getirildi.

Şüpheli Durumda Hemen ‘ALO 174’ü Arayın!

Yumurtalarda ‘organik’, ‘köy yumurtası’ ve ‘gezen tavuk’ gibi adlandırmalar ile vatandaşı kandırmaya son verecek uygulama hayata geçirildi. Yeni uygulamaya yönelik konuşan YUM-BİR Genel Sekreteri Hüseyin Sungur ise ”Herkes aldığı yumurtanın kabuğundaki kodlamaya bakacak ve gereksiz yere ücret ödememiş olacak.” dedi. Sungur, yumurta alırken şüpheli durumlarda ise vatandaşa ”ALO 174’ü arayın” çağrısında bulundu.

Yumurta kabuğuna, “organik”, “gezen tavuk” gibi yetiştirme metodlarının kodlarıyla damgalanması uygulamasından memnun olan üreticiler, böylelikle tüketicilerin aldatılmasının önüne geçildiğini belirtti.

”Önceden Talep Etmiştik”

Konuya ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Genel Sekreteri Hüseyin Sungur, yetiştirme metodu kodunun işletme ve kümes numarasıyla yumurta kabuğuna damgalanması zorunluluğunu üreticiler olarak önceden talep ettiklerini söyledi

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda