28.05.2018

Ekmakte Oynanan Hileler



Unlu mamullerde, özellikle ekmek üretiminde katkı maddesi kullanımı tüketicilerin aklını oldukça karıştırıyor.

Ekmeği kabartmak, ağartmak, dayanıklılığını arttırmak, hacmini büyütmek, parlak ve çıtır çıtır olmasını sağlamak için kimyasallar kullanılıyor. Ekmekler balon gibi şişiriliyor. Bu ekmekler topluma şeker hastalığı, obezite ve kanser olarak geri dönüyor.

Gıda hilecileri etten yoğurda, sucuktan tavuğa kadar her ürüne el atarken ekmekteki büyük tehlike devam ediyor. Ekmeğin üretiminde kullanılan kimyasallar kanseri tetikliyor.
Türkiye’de ekmek üretiminde hamuru kabartmak, ağartmak, dayanıklılığını arttırmak, hacmini yükseltmek , ekmeğin çıtır çıtır olmasını ve parlak görünmesini sağlamak için üretim aşamasında kullanılan yoğun katkı maddelerinin eklenmesinin önemli sağlık sorunlarını beraberinde getirmektedir. Başta şeker hastalığının ortaya çıkmasında birinci derecede etken olduğunu, obeziteye yol açtığını ve kanseri tetiklemektedir. Bütün dünyanın terk ettiği beyaz un kullanımının Türkiye’de halen ekmek üretiminde uygulanılmaktadır. Ekmek konusunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çok önemli adımlar atıldı, daha da ileri adımlarla, hedeflenen düzeye getirilmeli, dünya standartlarına ulaşılmalıdır. Artık eski alışkanlıklarımızdan vazgeçmeliyiz. Balon gibi şişirilmiş içi boşaltılmış ekmeklerin dayanıklı olmalarını sağlayan , üretim aşamasında kullanılan onlarca çeşit kimyasal maddenin bilinçsizce uygulanmasıdır. Bu kimyasalların kansere yol açtığı uzmanlar tarafından belirtilmektedir

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda