14.05.2018

TEDxAlsancak İlham Verdi



“Paylaşmaya Değer Fikirler” sloganıyla yola çıkan, alanında uzman konuşmacıların yenilikçi fikirlerini sunmayı amaçlayan TED’in düzenlediği TEDxAlsancak tamamlandı. Türkiye'nin ve İzmir'in en büyük fikir paylaşma ve keşfetme platformlarından olan ve 4 Mayıs Cuma günü gerçekleşen etkinliğin sponsorluğunu, Türkiye’nin önde gelen kağıt ve karton üreticilerinden MOPAK üstlendi.

90 yılı aşkın tarihiyle kağıt endüstrisi sektörüne ilkleri kazandırmayı amaç edinen ve global vizyonu ile Ortadoğu ve Balkanlar'ın önde gelen kağıt ve karton üreticilerinden olmayı başaran MOPAK, heyecan verici etkinliklere yaptığı katkılarla ön plana çıkmaya devam ediyor. Son olarak İzmir Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşen TEDxAlsancak etkinliğine sponsor olan firma, Türkiye’nin de en büyük TEDx etkinliklerinden birine imza attı.

Birbirinden önemli 10 konuşmacının yer aldığı, 3000 katılımcıyı ağırlayan ve 100 gönüllünün görev yaptığı konferansta, alanında uzman isimler düşüncelerini, tecrübelerini ve projelerini paylaşırken katılımcılarla birebir etkileşime geçme imkanı yakaladı. MOPAK’ın destekçisi olduğu, sadece konuşmalarıyla değil aynı zamanda konuşmalar arasındaki sahne performanslarıyla da dikkat çeken TEDxAlsancak, Türkiye'deki en prestijli TEDx konferanslarından biri olarak öne çıktı.

Yaşama değer katarak sürekli büyüyen, yenilikçi, ulaşılabilir, tutkulu ve güvenilir bir marka olma vizyonuyla sektörde emin adımlarla ilerleyen MOPAK, gerçekleştirdiği işbirliklerine önümüzdeki dönemde de devam etmeyi planlıyor.

Mopak hakkında:
Mopak Kağıt – Karton Sanayi ve Ticaret A.Ş, 1926 yılından bu yana matbaa ve kağıt sektöründeki faaliyetlerini sürdürmektedir. 90 yılı aşkın tarihiyle kağıt endüstrisi sektörüne ilkleri kazandırmayı amaç edinen Mopak, ileri teknolojisi ve global vizyonu ile Ortadoğu ve Balkanlar'ın kağıt ve karton üreticisi olmayı başarmıştır. Türk Kağıt ve Karton Sektörü’nün önde gelen firmalarından Mopak, 36 ülkeye yaptığı ihracat ve toplam 3 dev entegre tesisi ve şirketiyle üretimine devam etmektedir. Ürünleri arasında fotokopi kağıdı, ofis kağıdı, karton ve defter bulunan Mopak, kağıtta 18 gramdan 500 grama uzanan ürün çeşitliliği, mukavva, karton, selüloz, sigara ve filtre uç kağıdı alanlarında dev üretim hacmine sahiptir. Mopak, atık kağıt geri kazanımı gerçekleştiren 3.000 ton kapasiteli Toplama Ayırma tesisinde kağıtların toplanması, ayıklanması ve geri dönüşümünü sağlamanın yanı sıra her 3 fabrikasında da bulunan atık su geri kazanım, atık su arıtma tesisleri ve enerji santralleriyle sürdürülebilir çevresel çalışma anlayışında sektöre liderlik etmekle birlikte su tüketimini de en aza indirmeyi başarmış öncü firmadır. 2016 itibariyle faaliyete geçirdiği Çıraklık Okulu ile sektörün ihtiyacı olan “ara teknik elemanları” yetiştiren Mopak, şu an mevcutta 40 çırak öğrencisine eğitim vermektedir. 1997 yılında hayata geçirdiği Mopak Kağıt Endüstri Meslek Lisesi’nde de 648 öğrenci eğitimine devam ederken, kağıt ve kağıt işleme sektöründe uzman ve iyi eğitimli iş gücü yetiştirilmesine öncülük edilmektedir.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda