2.05.2018

Ucuz Ekmek Sattığı İçin Mahkemelik Oldu



Güzel ülkemizde her şeyde olduğu gibi zaman zaman,perakende sektöründe de komik ve garip şeyler olabiliyor.Bunlardan bir tanesi geçen hafta Antalya ilimizde yaşandı.Bir market sahibi ucuz ekmek sattığı için mahkemelik oldu.

Antalya ilimizde geçtiğimiz hafta sektörde nadir görebileceğimiz bir olay yaşandı.Yerel bir market bir kaç ay bir çok işletmede 1 Liraya satılan ekmeği,75 Kuruşa satmaya başladı.Bir süre bu şekilde ekmek satışı yapan markete tepkiler gecikmedi ve o tepkiler ilerleyen dönemde işi adliye koridorlarına kadar taşıdı.

Mahkeme Marketi Haksız Buldu

Fırın ve marketlerde 1 liraya satılan 200 gram ekmeği, 75 kuruşa sattığı için haksız rekabete yol açtığı gerekçesiyle Ekmek Üreticileri Federasyonu Antalya Şubesi tarafından hakkında dava açılan Kepez ilçesi Teoman Paşa Mahallesi'nde market işletmecisi Ragıp Şahin’in mahkemesi geçtiğimiz günlerde görüldü.

Antalya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde dosyaya sunulan bilirkişi raporuna göre, ekmeğin ortalama maliyetinin 87 kuruş olduğu ve bu fiyatın altında satılmasının uygun olmadığı karara bağlandı. Mahkeme, ‘davalının ekmeği ortalama maliyet fiyatı altında satış yapmaktan ibaret eyleminin, haksız rekabet olduğunun tespiti ve haksız rekabetin menine’ karar verdi. Ayrıca kararda, istinaf yolunun açık olduğu belirtildi.


Fiyatı 65 Kuruşa Çekti

Mahkemeden çıkan kararın ardından işletme sahibi Ragıp Şahin,karara tepkili olduğunu ve bu tepkisini ekmek fiyatını 65 Kuruşa çekerek gösterdi.Öte yandan bu fiyat indirimi sayesinden bölgede bir çok market 65 Kuruşa ekmek satışı yapmaya başladı.Piyasa fiyatı 1 Lira olan ekmeği,65 Kuruşa satın alan tüketiciler bu durumdan oldukça memnun.

Market sahibi Şahin ,Ramazan ayında Pideyi de aynı fiyattan satacağını,hatta aynı kalitede daha az maliyetle ürün tedarik edebilirse,daha da ucuza satabileceğini belirtti.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda