10.05.2018

Ucz Mağazaları Şok Mini Oluyor



Şok'un halka arzı süreci tüm hızıyla sona doğru yaklaşırken,firmanın SPK'ya verdiği izahnamede geçen açıklamalar,gün yüzüne çıkmaya başladı.İzahnamenin 92-93. sayfalarında Ucz market'in,Şok Mini mağazalarına dönüştürüleceği detayı dikkatlerden kaçmadı.

Yakın tarihte bir süreç olarak işleyen ve perakende sektörünün son 10 yılda gördüğü en büyük,halka arz işlemi olarak nitelendirilen Şok Market'in Halka Arz sürecinde sona gelinmek üzere.Şok Market tarafından Sermaye Piyasa Kuruluna 220 sayfalık bir izahname gönderildi.Gönderide şirket hakkında bir çok detaya yer verilirken,izahnamenin 92.-93. sayfalarında sektörü ve rakipleri ilgilendiren bir bilgiye yer verildi.

Şok Market'in,yüzde 55'ine sahip olduğu Ucz'un kalan yüzde 45 hissesini de Haziran 2018 tarihine kadar Yıldız Holding çatısı altındaki diğer bir şirket olan Teközel'den alarak Ucz'un tamamen sahibi olacak.

Şok Tarafından SPK'ya Verilen İzahnamenin Orjinali:



Bu karar aynı zamanda Ucz Market'in yeni bir yapılanma içine girmeden önce,alınmış son karar diyebiliriz.Zira izahname de paylaşılan bilgiye göre,2018 yılı içinde Ucz'ların tamamı Şok Mini olarak hizmet vermeye başlayacak.

Ucz Market'in şube sayısı 2018 yılı itibari ile tamamı İstanbul da 400'ün üzerinde olduğu tahmin ediliyor.Elimize gelen bilgilere göre Ucz'un,Şok Mini'ye dönüştürülme süreci şimdiden başladı.Şu an için Şok Market tarafından resmi olarak herhangi bir açıklama yapılmasa da,yakın zamanda bütün gelişmelerin basın ile paylaşılması bekleniliyor.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda