11.06.2018

Abdurrahman Tatlıcı Kimin?



1910 senesinde Isparta Şarkikaraağaç’ta dünyaya gelen Hattat Abdülkadir Efendi’nin oğlu Abdurrahman ; babasını küçük yaşta kaybettikten sonra helvacı çırağı olarak işe başlar.Bir süre çalıştıktan sonra 1926 senesinde Konya’nın Beyşehir ilçesinde kendisine ait ilk imalathanesini faaliyete geçirir.

Burada günlük olarak ürettiği birkaç kazan helva ile şekeri kendi dükkanında müşterilerine sunar.
Günler geçtikçe doğallığı ve kalitesiyle beğenilen ürünleri sayesinde Abdurrahman Efendi ‘TATLICI’ ünvanı ile anılmaya başlar ve haklı bir şekilde Tatlıcı soyadını alır.

Abdurrahman Tatlıcı 1944 yılında ticaretin merkezi haline gelen Ankara’da üretim yapmaya karar verir. Mamak’ta bir un değirmenini satın alarak tahin ve helva imalatına uygun hale getirir ve 1946 yılında ilk üretimini gerçekleştirir. Zamanla buradaki üretim yetersiz gelmeye başlar.


Takvimler 1954’ü gösterdiğinde Samanpazarı’nda 3 katlı bir bina daha alarak, aynı zamanda ilk satış merkezini de açar. Artık ürün yelpazesi genişlemiş lokum ve reçel de üretilmeye başlanmıştır.
Bu sıralarda 2. Kuşak Kadir Tatlıcı da işe dahil olur. Kadir Tatlıcı babası Abdurrahman Tatlıcı’nın 6 Ağustos 1988’de vefat edişine kadar onunla beraber çalışır. O da üzerine düşeni başarıyla yerine getirir.

Abdurrahman Tatlıcı Kimin/Abdurrahman Tatlıcı'yı Kim Kurdu

Bir aile şirketi olan Abdurrahman Tatlıcı'nın kurucusu markaya ismini veren merhum Abdurrahman Efendidir.Günümüzde firmayı dede Abdurrahman ile aynı ismi taşıyan torun Abdurrahman Tatlıcı yönetmektedir.

3. Kuşak Abdurrahman Tatlıcı’nın görevi devralması Sincan Organize Sanayi Bölgesinde 2400 m2 ile başlayan serüven günümüzde 6000 m2 ile devam etmektedir. Tabi ki o da babası gibi bu işin içinde yoğrularak büyümüştür aslında. 3. Kuşak olarak bu sorumluluğun farkındadır ve tek hedefi GÜVENİLİR GIDA üretmektir. Zaten tüketicinin güvenini sağlamadan yıllarca bu işi devam ettirebilmek de mümkün değildir.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda