28.06.2018

Ekomini Market Sistemi Nasıl Çalışıyor



Ekomini marketleri kaça kadar açık?

2012 yılında faaliyete başlayan Ekomini tüketicilere en kaliteli ürünleri en uygun fiyatlardan sunmaktadır. Kısa sürede 81 ilde 942 bayiye ulaşmış bir market bayilik sistemi olan Ekomini, gıda, atıştırmalık, süt ürünleri, şarküteri ürünleri, gazlı-gazsız tüm içecek çeşitleri, alkollü içecek çeşitleri, temizlik ve kişisel bakım ürünleri sunan Ekomini müşterilerin hemen hemen tüm gereksinimlerini karşılamaktadır. Ürünlerin hepsi test edilmiştir ve sertifikalıdır. Peki, Ekomini marketleri kimin? Ekomini marketleri saat kaça kadar açık? Detaylar haberimizde...

Kalite takıntısı olan Ekomini yönetimi kalitesinden emin olmadan hiçbir ürünü müşterilerine sunmaz. Müşteri hizmetlerinin ve ilişkilerinin önemine vurgu yapar ve bütün problemleri ortaya çıkmadan önce çözmeye çalışır. Mağazalara gelen müşterilerin mağazadan memnun ayrılmaları için mağaza sahiplerine gerekli yönlendirmeler yapılır, eğitimler ve destek verilir.
Efes Pazarlama Dağıtım ve Ticaret tarafından kurulan ve hızlı tüketim malları sektöründe “faaliyet gösteren ‘Ekomini’ adlı market zinciri 81 ilde 942 şubeye ulaştı. Yurt çapında yaygınlaştırılması hedeflenen zincir, franchise yapısı ile faaliyet gösteriyor.

Ekomini, ‘impulse purchase’ denilen anlık ihtiyaç karşılama konseptiyle çalışıyor.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

Ekomini’nin franchisee’si olanlar mağazanın tüm işletmesinden sorumlu olarak kendi işinin patronu oluyor. Bu sisteme girenler Ekomini konseptine uygun ve 30 - 100 metrekare büyüklükte dekorasyonu yapılmış anahtar teslim mağazanın işletmecisi oluyor. Yapılan yatırım ise sadece mağazada satılacak ürünlerle sınırlı.
Grup franchising sahibi olacaklara, merkezi satın alma anlaşmalarıyla uygun koşullarda tedarik imkanı sunuyor.

İŞLETMECİLER KİRA DESTEĞİ ALIYOR

İşletmeciye belli bir kira desteğinin de yapıldığı sistemde, mağaza kiralandıktan sonra süreç şöyle işliyor:
“Mağaza bulunduktan sonra iskan kontrolü yapılıyor. Yapı kullanım belge bulunurluğu olması şartıyla mağaza kiralanır. Ekomini ekibi ve işletmecinin mutabık kaldığı mağazanın mülk sahibi ve Efes bayi / distribütörü arasında kira kontratı yapılıyor. Akabinde Bayi/Distribütör ve işletmeci arasında kira kontratı yapılıyor. Ardından işletmeci çalışma ruhsatına ve TAPDK ruhsatına başvuruyor. Gerekli belgeler sağlandıktan sonra ise mağaza açılıyor.”

ALKOL SATIŞI YAPILIYOR

Tüm tüketicilere hitap eden alışveriş noktalarıyla hizmet veren Ekomini’yi diğer zincirlerden ayıran çeşitli özellikler bulunuyor.
Gece saat 24.00’e kadar hizmet veren Ekomini’de diğer ucuz marketlerden farklı olarak alkol satışı da yapılıyor.
Müşterilerine hızlı ve markalı ürün alışverişi sunmayı hedefleyen zincir, gıda, atıştırmalık, süt ürünleri, şarküteri ürünleri, gazlı-gazsız tüm içecek çeşitleri, alkollü içecek çeşitleri, temizlik ve kişisel bakım ürünleriyle hemen hemen tüm müşteri gereksinimlerini karşılamayı amaçlıyor.

AKADEMİSİ BİLE VAR

Ekomini, girişimciliğin temellerinden, müşteri ilişkilerinin yönetimine, stok kontrolünden, etkin alan yönetimine kadar konuları içeren bir de eğitim programı sunuyor. Bölgesel olarak tüm işletmecilere Ekomini Perakende Akademisi’ çatısı altında verilen eğitim veriliyor.

EKOMİNİ MARKETLERİ

Eşsiz deneyim: Ekomini 81 ilde 942 bayiye ulaşmış bir market bayilik sistemidir.
Kalite güvencesi: Kalite takıntısı olan Ekomini yönetimi kalitesinden emin olmadan hiçbir ürünü müşterilerine sunmaz.
Kusursuz tedarik: Ekomini’nin kusursuz işleyen tedarik zinciri sayesinde talepler zamanında yerine getirilir.
Uzun çalışma saatleri: Ekomini haftanın 7 günü ve gece 00.00’a kadar açıktır. Bu sayede geç saatlere kadar çalışan müşteriler Ekomini mağazaları aracılığıyla ev ihtiyaçlarını kolayca karşılayabilir.
Müşteri hizmetleri: Ekomini yönetimi müşteri hizmetlerinin ve ilişkilerinin önemine vurgu yapar ve bütün problemleri ortaya çıkmadan önce çözmeye çalışır. Mağazalara gelen müşterilerin mağazadan memnun ayrılmaları için mağaza sahiplerine gerekli yönlendirmeler yapılır, eğitimler ve destek verilir.

İddialı planlar: Ekomini yönetimi yurt genelinde hızlı ve stratejik bir biçimde yaygınlaşmak için planlar yapmaktadır

5 yorum :

  1. Bahilik ve düzen ıstiyorum

    YanıtlaSil
  2. Muhtesem yerim var iki caddesine acilan kapisindan giris imkani var eko mini yapmak istiyorum

    YanıtlaSil
  3. 150 mt kare kiralık bir alanım var market işletmek istiyorum

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,arkadaşlar resmi web sayfası üzerinden teklifte bulunabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  5. Gorseldeki ekomini benim işletmemdir.
    Gerekli destek almak isteyenler @ekomini_ht ınstagram hesabımı takip edip ulaşabilir

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda