1.06.2018

İlk Çeyrekte Mavi Çift Haneli Büyüdü



Ülkemizi küresel perakende sektöründe temsil eden hazır giyim'in öncü markası Mavi,2018 yılının ilk finansal raporlarını açıkladı.Firma güçlü ve istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor.

Türkiye’de ve uluslararası pazarlarda; perakende, toptan ve e-ticaret olmak üzere tüm satış kanallarında yükseliş trendi gösteren şirket, hem jean hem de lifestyle ürün kategorilerinde dikkat çekici bir büyüme kaydetti. Mavi’nin sektörde lider CRM programı Kartuş toplamda 6,7 milyon, son 2 yıl aktif 4,9 milyon kullanıcıya ulaştı. Türkiye’de 3, Rusya’da 1 net yeni mağaza açılışı gerçekleştirerek, mono-brand mağaza sayısını 426’ya çıkaran Mavi bugün, 35 ülkede 5 bin 500’ü aşkın satış noktasında hizmet vermeye devam ediyor.

“Doğru ürün, doğru fiyat ve yüksek kalite sunarak çift haneli büyüme gerçekleştirdi.”

Mavi CEO’su Cüneyt Yavuz Mavi’nin performansıyla ilgili olarak şunları söyledi: “2018’in ilk 3 ayında etkili büyüme stratejimiz ve güçlü marka konumlandırmamız ile Türkiye'de ve yurt dışı pazarlarda hedeflerimizi gerçekleştirmekten mutluyuz. Bu büyümenin temelinde müşteri, ürün, veri yönetimi ve hız odaklı stratejimiz yer alıyor. Doğru ürün, doğru fiyat, üstün hizmet ve yüksek kalite sunmaya devam ederek jean'in yanı sıra lifestyle ürün kategorilerinde çift haneli büyüme gerçekleştirdik. Verimliliği ve kârlılığı artırmada etkili stok yönetimi ve nakit akışı yönetimimizin de büyük etkisi oldu.” diye konuştu.

Mavi güçlü ve kârlı büyümesini sürdürecek

Cüneyt Yavuz, konuşmasının devamında: “Sürdürülebilir kârlı büyümeyi sağlamak için yatırımlarımızı en etkili şekilde yönetiyoruz. Yeni mağaza açılışları ve metrekare büyümesinin yanı sıra sunduğumuz geniş ürün yelpazesi ve tüm satış kanallarındaki başarımızdan aldığımız güçle Türkiye’de ve dünya çapında müşteri tabanımızı genişletmeyi sürdüreceğiz. 2018 sonuna kadar Türkiye’de 25 yeni mağaza açmayı hedefliyoruz. 2018 yılının devamında da bulunduğumuz ülkelerde müşterilerimizin güvenine odaklanarak, perakende, toptan ve e-ticaret kanallarıyla güçlü performans göstermeye devam edeceğiz.” dedi.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda