13.06.2018

Makro'nun Kayseri Mağazalarını Adem Çelik Satın Aldı



Bir kaç hafta önce haberini yayınladığımız Makro Market'in Kayseri mağazalarının,Kayserili perakendeci Adem Çelik Tarafından satın alındığı doğrulandı.

Anadolu da bir çok operasyonunu devreden ve tamamen Ankara'ya çekilmeye başlayan Makro Market,aynı zamanda patronlarının da memleketi olan Kayseri ilimizden de tamamen çıkıyor.Kayseri de toplam 23 mağazası olan Makro,bu mağazaları bir başka Kayserili Adem Çelik'e devrediyor.

Meşhur Peynirci'nin Sahibiydi

Adem Çelik,perakende sektörüne hiçte yabancı bir isim değil.Ankara piyasasına ilk olarak Çağdaş Market'le ortak olarak girse de,daha sonra ortaklıktan ayrılarak Meşhur Peynirci markasını kurmuştur.Bir dönem en çok büyüyen yerel perakende zinciri olan Meşhur Peynirci,toplam da 100 şubeye yaklaşmış olsa da,2018 yılının ilk çeyreğinde iflas etmek kurtulamamıştır.

Yeni Tabela "Taze Peynircilik" Olabilir

İflas etmeden bir süre önce bazı şubelerinin satışını yapan ve tabelalarını "Balıkesir Birlik" olarak,değiştiren Adem Çelik Makro Market'ten satın aldığı şubeler için yeni bir marka oluşturacak.Aldığımız bilgiye Adem Çelik bu kez sektöre Taze Peynirci veya Taze Peynircilik olacağı,yine bize gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Çalışan Memnun Değil

Devir işlemlerinin resmi olarak tamamlanmasına kısa bir süre olduğu tahmin edilirken,Makro Market'in çalışanlarının devirden memnun olmadığı ve endişeli olduğu personeller tarafından dile getiriliyor.

Konu ile ilgili Makro Market cephesinden henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda