25.06.2018

Şenpiliç Kimin?



Perakende sektöründe önemli tedarikçilerden biri olan ve yaptığı yatırımlar ile adından söz ettiren Şenpiliç,günümüzde en bilindik beyaz et markalarından biridir.

Tarihçe

1978 yılı içerisinde mütevazi bir broyler çiftliği ile hizmet hayatına adım atan Şenpiliç bugün Türkiye’nin tavukçuluk sektörü içerisinden büyük üç entegre üreticisinden biri olarak yer almaktadır.

Türkiye’nin bu konuda en büyük ilk 100 sanayi kuruluşu” içinde yer almaya devam eden Şenpiliç markası güçlü sermaye düzeyi, 37 yıla yakın olarak yer alan deneyimi ve her biri alanında uzman olan yaklaşık 2.100 kişilik uzman personel ile beraber Türkiye beyaz et sektörünün en saygın kurumları arasında yer almaktadır.


Şenpiliç’i Kim Kurdu?

Haşim Gürdamar, günümüzde Türkiye’nin en büyük ilk 100 sanayi kuruluşu içerisinde bulunan Şenpiliç markasının kurucusudur. Şenpiliç’in patronları kim? 1932 yılı içeresinde, Erzincan Kemaliye’ye bağlı bir dağ köyü olarak bulunan Apcağa Köyü’nde dünyaya gelmiş olan Haşim Gürdamar, beşkardeşin en küçüğü olarak dünyaya gelmiştir. Henüz iki yaşındayken babasını kaybetmiş olan Gürdamar, bu acı olayın sonrasında İstanbul’a yerleşerek, küçük bir bakkal dükkânının sahibi olarak bulunan abilerinin yanına gelmiştir.

Beyaz Et Sektörüne Girişi

1970li yılların ortalarına kadar taahhüt ve inşaat işlerinin dışarısında başka bir yatırıma girmeyen Gürdamar, o günlerde hemşerilerinin, devletin de teşvik kredisi vermesiyle beraber desteklemiş olduğu tavukçuluk sektörüne adımını atmıştır. Tavukçuluk konusunu detaylı olarak araştırmaya, fizibilite çalışmalarını gerçekleştirmeye başlayan ve bir süre sonra bu işi yapmaya karar veren Gürdamar, birkaç arkadaşı ile beraber 1978 yılında Şen Tavuk markasını kurmuştur. Daha önce sermaye koyarak girilmiş olan işbirliği devam etmese de şirket büyümeye devam etmiştir.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda