23.06.2018

Şok Market Hakkında Sorular 2018



Yıldız Holdin/Ülker Grubu bünyesinde hizmet veren bir discount/indirim marketidir,Şok Market.2017 yılında her 24 saatte 3 mağaza açarak oldukça kararlı bir istikrar göstermiştir.

Şok Market hakkında aklınıza takılan soruları bu konu altında sorabilirsiniz.Her sorunuz samimiyet ve dürüstlükle elimizden geldiğince cevaplanacaktır.

340 yorum :

  1. Selamın aleyküm hayırlı akşamlar.Ben,ŞOK Marketlere 21 Haziran Perşembe günü insan kaynakları tarafından görüşmeye çağırıldım.Görüşme çok fazla uzun sürmedi.Bana sadece, işkur üzerinden işe alınacağımı söylediler.Şartları söylediler.Tek vasıtalık bir yere versek gidebilir misin dediler.Ben de evet giderim dedim,çünkü ben istekliyim dedim.İşkurdan çalışır mısın dediler.Ben de, evet çalışırım dedim.Benim için bir sıkıntı olmaz dedim.Whatshabımın ve mail hesabımın aktif olup olmadığını sordular.Ben de, evet her zaman aktif dedim.Daha sonra cv'm de yer alan iki numaradan hangisi senin numaran dediler.Ben de kendi numaramı söyledim insan kaynaklarıda numaramın yanına bir tane tik işareri attı.Tamam, biz görüşmen olumlu geçerse sana mailine form göndereceğiz sen o formu doldur sonra haberleşiriz dediler.Ben de hala gönderecekleri formu bekliyorum ama hala form gelmedi.Sizce ne yapmalıyım?Görüşme sonucum olumlu mu olumsuz mu???Yoksa insan kaynaklarını arayıp sormalı mıyım?Ha bu arada ben üniversite okuyorum.3.sınıfa geçtim.Yaz tatili için çalışacağımı söyledim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleyküm selam,siz bir süre daha beklemelisiniz.Zira görüşme yapalı henüz çok uzun süre olmamış.10 günlük bir sürede size dönüş olmazsa,Şok'un kendi sitesi üzerinden veya kariyer siteleri üzerinden başvuru yapabilirsiniz.İşkur üzerinden alımlar toplu halde gerçekleştiği için,dönüş yapmaları gecikebiliyor.

      Sil
  2. Peki tamam teşekkür ederim sağ olun.Hayırlı akşamlar.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sormanıza gerek yok,sorsanız da size ayrıntılı cevap veremezler.Bir süre daha beklemenizi tavsiye ederiz.

      Sil
  4. Şok market insan kaynaklarından halâ haber gelmedi.Ben de Şok'un kendi sitesinden tekrar başvuru yaptım.Neden alım yapmıyorlar.Ben sırf Şok marketlere girebilmek için bekledim bekledim bekledim.A.101'den sürekli iş teklifi geldi ama ben Şok marketlere girebilmek için yapmadığım şey kalmadı.Bugün de telefon numaralarını sürekli üst üste aradım.Açmıyorlar.Lütfen yardım edin.Ben Şok marketlere girmek istiyorum.Zaten şurda çalışacağım 2.5 ay.Lütfennn yardım edin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evinize yakın bir mağazaya gidip,mağaza sorumlusuna durumu anlatın.Sizi bölge sorumlusu ile görüştürebilirse,işe alınma olasılığınız daha yüksek olur.Zira bu gibi durumları ancak bölge sorumluları çözebiliyor.

      Sil
  5. Selam aleykum , cuma günü sok a mülakata gittim görüşme yaptık 1 haftaya kadar dönüş yapacaklarını söyledi bugün de ikamet ettiğim bölgedeki sok marketten bir tanıdığımız var onun referansıyla başvurmuştum o aradı mağaza sorumlusu seni görmek istiyor dedi gittim görüştük işkur dan alim olduğu vakit beni ise alabileceğini söyledi ve pazartesi günü de arayabilirim dedi sizce ise alınma oranım kaç ? Lise mezunuyum ve askerliğimi yaptim şimdiden tesekkur edrim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleyküm Selam,büyük ihtimal işe alınırsınız.

      Sil
  6. Selam'ın Aleyküm iyi aksamlar , bir kaç sorum olacak şimdiden vereceğiniz cevaplar için tesekkur ederim. Şok markete girmek istiyorum ve Çalışma şartları nasıldır? Kasiyer olmaktan cekiniyorum açıkçası hesap kitap isleri nasıl isliyor ? İlla kasiyer mi yapıyorlar ? Ve ne kadar maaş alıyor şok market çalışanı ? Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleyküm selam,oldukça kolay bir işleyişi vardır.En başlıca göreviniz reyonların düzeni,ürün bulunurluğu ve mağaza düzenidir.Bunun dışında zaman zaman kasaya bakmanızda gerekebilir.Bütün bunlar bir süreç ve zamanla öğrenilen şeyler.Bu konuda çok endişe etmenize gerek yok.Maaş ise 1900-2100 TL arasında değişişiyor.

      Sil
  7. personele verilen şok kartların ne zaman verildiği ve kaç lira yüklendiği hakkinda bilgi verebilirmisiniz bize soyleyenen 3 ayda bir verildigi fakat agustosta 2 aylik olan biri alabilir mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konu zaman zaman değişiyor.Zira bir dönem her çalışan ilk ayını doldurur doldurmaz Şok kartı geliyordu.Lakin bu ara sistem değişti ve bu süre 3 aya çıktı.ok kartınızı aldıktan sonra içine her ay 100-250 TL arasında bir ücret yüklenir.

      Sil
  8. Faruk Beyin sorusuna istinaden yazdım . Şok markette personel olarak çalışmaktayım.Çalışma saatleri bazen fazla olabiliyor. haftalık 1 gün izniniz var partneriniz izinli iken siz full çalışırsınız siz izinli iken o full çalışır. sadece kasiyer olmazsınız reyona ürün gelir onu yerleştirirsiniz mal gelir onu tırdan indirirsiniz yani her işi yaparsınız . 1900 2000 arası maaşı var personelin. 3 ay da bir 204tl şok karta para yatar. aklınıza birşey takılırsa sorabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kasa kullanmak zor mudur hesap kitap islerinde pek iyi degilimdir ondan cekiniyorum açıkçası , tsk ederim.

      Sil
    2. Meraba şok karta 30 tl gibi bi ucret yatiyormus dogrumu acaba. Bazi yerlerde 3 ayda bir yatiyo diyolar bazi yerlerdede ayda 80 ile 100 tl arasinda yatiyo diyolar. Net bisey soyleyebilirmisiniz. Birde sok kart ise baslanildiginda hemen veriliyormi yoksa 3. Aydan sonrami veriliyor

      Sil
  9. Şokta zorla mağaza sorumlu yardımcısı veya mağaza sorumlusu yaparlar mı? Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  10. Merhaba sok markete başvuru yaptım ve beni kameralı ortamda sınava sokacaklarini söylediler acaba sorular zormu ve ne gibi sorular soruluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok zor sorular sorulmuyor.Neden Şokta çalışmak istiyorsunuz,Şirket hakkında ne düşünüyorsunuz gibi rutin sorular soruluyor.Rahat olun...

      Sil
  11. Şok ta çalışmak ıstiyorum bütün alınan elemanları iskurdan mi aliyorsunuz yoksa ? Ayrıca iskur maaslari gec ve eksik yatiyor genelde ve sadece saglik sigortasi yapiliyor. 3 ay boyunca prim yatilmiyor diye biliyorum ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aralar bütün personeller işkur üzerinden alınıyor.

      Sil
  12. Görüşmeye gittim kabul oldum. Epostama sınav adresi yolladılar 45 soru 25 dakika. Yaptım ne zaman cevap verecekler yoksa ben mi gideyim

    YanıtlaSil
  13. Merhaba çalışma saati 8,5 olarak yazıyo sigorta da bu saat üzerinden mi ödeniyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet.Yasalarda yazan çalışma saati bu,o yüzden bu saat üzerinden ödenir.

      Sil
  14. Benim yapı keredidem hesap açtırmam gerekmiş ben garanti bankasından açtırdım bölge sorumlusu evraklarımı pazartesi günü aldı mağaza sorumlusuna mı yoksa bölge sorumlusuna mı söylemem gerekir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda herhangi bir sorunuz olursa artık ilk önce mağaza sorumlusuna söylemeniz gerekiyor.

      Sil
  15. Meraba ben şok markete basvuru yaptim sonra gorusmeye cagirdilar. Bolge sorumlusuyla gorustum gayet iyi gecti gorusme. Gmailime sinav gondericeklermis bugun icin gondeririz dediler fakat hala gelmedi kac gun icerisinde gelir. Sonra en gec cikma saati ne oluyor? Maas asgari ucret dediler asgari ucret mi yoksa asgari ucretin ustunde bi ucret veriliyor? Birde şok kart var. Şok karti bana hemen verirlermi baslayinca yoksaki 3. Aydan sonrami veriyorlar. Birde envanter de sayımı personelmi yapiyor yoksaki sayim personeli ayrimi oluyo?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhab,maaşınız 1850-2100 TL arasında olacak.Şok Kartınız e ay içindr gelecektir.Envanter çalışan tarafından yapılıyor.Size şimdiden hayırlı olsun.

      Sil
  16. Şok kart nekadar zamanda geliyor ? Calismaya basladiktan itibaren

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde 3. aya girdiğiniz zamanlarda veriliyor.

      Sil
  17. E postamiza sinav kac gunde gelir ? Ayrica sinavi kim nereden gonderiyor. Hafta sonu gondermeme gibi bi ihtimal varmi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hafta sonu gelmeyebilir.Genelde 3-7 gün içinde gönderilir.İnsan kaynakları gönderiyor sınavı.

      Sil
  18. Mağaza sorumlusu olduktan sonra kıdem alıyormuyuz daha

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet alınabiliyor.Bölge sorumlusu ve daha da ötesi olabiliyor.

      Sil
  19. Peki bölge sorumlusu olanlar ne kadar maaş alıyorlar birde bölge sorumlusu olmamız kaç sene sürer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde bir personelin sıfırdan,bölge sorumlusu olması 1-10 yıl arasında olabiliyor.Şu an için maaşları ise 4-6 bin TL arası değişiyor.

      Sil
  20. Şokta çalışan işkurlular maaşı Ağustos'un 28'inde mi alacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temmuz maaşı Ağustos ayının 10-15'i narası yatması gerekiyor.

      Sil
  21. iyi akşamlarşok markete iş kur arayıcıliğı ile girdim çalışıyorum suan ama 3 ayım dolduktan sonra sınav olacam bu ayın 30 da dolacak sınav hakkında bilgim yok acaba sınavı gecemezsem kalacak iyim bilgi verirmisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda endişeniz olmasın.Sizden memnunsalar,işinize kaldığınız yerden devam edersiniz.

      Sil
  22. Merhabalar , sok market te işe başladım dun itibariyle maaş kartı vermediler ama halkbank tan alacağımi söyledi insan kaynakları ve nasıl çekecegimi söylemediler maaş gün gelince nasıl çekicem ve ağustosun kaçında yatıcam maaşım ? Son olarak ne kadar yatar maaş ? Şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  23. İşkur üzerinden mi işe başladınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet işkur üzerinden başladım

      Sil
  24. Bir personel ürünleri istemeyerek ve yanlışlıkla geçirirse o personelden savunma alınır mı? İşkur aracılığıyla girdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kasti bir şey yoksa savunma alınması etik değildir.Lakin siz savunmanızda yanlışlıkla olduğunu belirtin.

      Sil
  25. Ömer bey,her ayın 10-15'i arası kimliğiniz ile çekebilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halkbank üzerinden çekeceğim değil mi ?

      Sil
  26. Merhabalar , 2 gün önce sok market te İse başladım ve ne çalışma çizelgesi veren oldu ne de maaş çekebilmek için hesap kartı ve çizelge olmadan imzalanmadan maaşın yatmicani söyledi sok market yetkilileri ve maaşın miktarı ne kadar olacak nasıl çekeceğim ? çizelge ne zaman gelecek ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,işkur üzerinden mi işe başladınız?

      Sil
  27. Evet İşkur üzerinden başladım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şok'un kendi kadrosuna geçene kadar,sizin çizelge ile işiniz olmayabilir.Bu raddede çok endişe etmenize gerek yok.Maaşınızı her ay 10-15'i arası halk bankası veya ziraat bankasından,kimliğiniz ile çekebilirsiniz.

      Sil
  28. İşkurlular resmi tatilde çalışacaklar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzin kullanmaları gerekiyor.Çünkü mesai ödemesi yapılmaz.

      Sil
  29. Ama o çizelge imzalı bir şekilde olmadan işkur size maaş vermez demişlerdi her ay sonu o çizelgeyi işkur teslim alıyormuş ve maaşı yatırıyormuş bize öyle söylediler, ve maaş net olarak ne kadar alacağız ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda mağaza sorumlusunun sze yardımcı olması gerekiyor.Lakin bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.Maaşınız asgari ücret olacak.

      Sil
  30. Merhaba. İşkur üzerinden başvurdum. Bugün sözleşme imzaladık. İşe alındınmı şuan ?
    Evrak listesi verildi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evrak verdikten bir kaç gün sonra bazen 7 günü bulabiliyor,iş başı yaparsınız.İşe alınmanız garanti gibi.

      Sil
  31. Anladım tesekkur ederim ve son olarak bir sorum daha olacakti net olarak ne kadar maaş yatacak acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşkurlu olduğunuz sürece asgari ücret.Daha sonrasında yani Şok'un kadrosuna geçerseniz artacaktır.O zaman da her ey dahil 1900-2100 TL arasında bir maaş elinize geçecek.

      Sil
  32. Merhaba iyi günler . Benim epostama 45soruluk 25dakikada çözecwğim bir sınav gönderdiler . Ben sorunun 43tanesini çözdüm 2 tanesini boş bıraktım ve sınavı bitir dedim . 2 gündür bekliyorum sizce sınavım kabul olmuş mudur ve kaç gün içinde haber gelir ? Bide kesin işe alındım mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,bazen dönüş yapmaları 20 günü bulabiliyor.Bir süre daha beklemenizi tavsiye ederim.İlerleyen günlerde sizi görüşmeye çağırabilirler.

      Sil
    2. Bi sorum daha olacaktı . Görüşmeye çağırdıkşarında yine soru mu soracaklar veya belge işlemlerini mi konuşacağız? Ve alınma ihtimalim kesin mi ?

      Sil
    3. Merhaba iyi günler . 45soruluk testten sonra beni görüşmeye çağırırlarsa kesin işe alındım demek midir ve görüşmede ne konuşulacak?

      Sil
  33. 45soruluk sınavdan sonraki aşamalar neler ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sınavdan sonra sizi cağırırlarsa,kesin değil ama büyük ihtimal işe alındınız demektir.Görüşme sohbet havasında geçiyor,neden şok'u tercih ettiğiniz vb. sorular ve çalışma şartları anlatılıyor.

      Sil
  34. Mrb iyi günler . 45tane soruyu başarılı şekilde geçtiysen işe kesin alınır mıyız? Sonraki aşamalar neler?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesin değil,sizi cağırırlarsa kesin gibidir.Süreç bir üstteki mesajda yer alıyor.

      Sil
  35. Mağaza sorumlusu gel derse ne olacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gel deme gibi bir yetkisi yok.Ancak mesai verilmesi halinde resmi tatillerde çalıştırabilirler.Yasalar bu şekilde.

      Sil
  36. Görüşmeyi soran ziyaretçimiz,büyük ihtimal alındınız demektir.Görüşme sohbet gibi geçiyor.Size şartlar ve şirket hakkında kısa bilgiler verildikten sonra,evrak istenirse işe alındınız demektir.

    YanıtlaSil
  37. Teşekkürler ama bir sorum daha olucak. Ağustosun 1'inde eğitim olucağını söylediler. O Eğitiminde iş saatlerinden sayılcağını söylediler ama nerde yapılcağını söylemediler.Cuma günü sözleşmeleri imzaladık ve bugün pazar hala bir haber yok. O imzaladığımız sözleşmeler kesin olarak işe girdiğimizi göstermiyormu ? Bir bilgilendirme yapmıyolar sadece evrak listesi verdiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evrak listesini verdiğiniz an size bütün gerekli bilgileri vermeleri gerekiyor.Yani eğitim saati yeri gibi bilgileri,evrakları verince sizinle paylaşırlar.Bu konuda endişe etmenize gerek yok.

      Sil
  38. İyi aksamlar işkur üzeri şok markette işe başladım bizi bilgilendiren kimse olmadı maaş konusu hakkında ne kadar yatıcak işkur ile ise başlayanlara yol yemek parasıda yatıyor mudur sizce işkur lulara?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,ilk üç ay sadece asgari ücret alacaksınız.Maaşınızı her ayın 10-15'i arası ziraat veya halk bankalarından kimliğiniz ile çekebilirsiniz.İşkur ile başlayanlar 3 ay sonra diğer hakları alır.

      Sil
  39. Merhaba , sok markette çalışıyorum 2 hafta oldu mağazadaki sorumludan dolayı isi bırakmak istiyorum ve işkur üzerinden ise başlamıştım 2 haftalık ücretim verilecek mi yoksa içerde mi kalacak ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,işi istediğiniz an bırakbilirsiniz.Ücretiniz verilir.

      Sil
  40. Merhaba ramazan bayramı öncesi şok markette bölge müdürü ile iş görüşmesi gerceklestirdim bana 1 ay sonra dönüş oldu ve sınav soruları gönderildi sınavı geçmiş olup 90 puan aldığım belirtildi fakat bana yine görüşmeye gidilmeli söylenildi cv kayıp olduğundan dolayı peki bundan olum lü yada olumsuz ne sonuç çıkar sizce ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olumlu olma ihtimali yüksek lakin son dönüşler içinde neredeyse 10-20 gün süre geçebiliyor.

      Sil
  41. Lütfen hemen işkur üzerinden alımlar başlasın.Işe çok ihtiyacım var

    YanıtlaSil
  42. Bi buçuk aydır çalışıyorum direk bırakSam sıkıntı çıkarırlar mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 60 gün olmadan istediğiniz an çıkabilirsiniz.

      Sil
  43. Dün gelen küçük çocukları kovmadım diye mağazayı size emanet ediyoruz mağazada çalışan izinli çocuk bana bağırdı ben de ona bağırma dedim yüksek sesle bir daha bağırdı ben yine bağırma dedim herhangi bir şey olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her ne olursa olsun,size bagirmaya hakki yok.Hata olabilir lakin telefisi olan şeyler için tepkiye gerek yok.Bir şey olacağını sanmıyorum.

      Sil
  44. 60 günü geçerse hemen bırakırsam ne gibi sıkıntı cikarirlar

    YanıtlaSil
  45. Merabalar bn 3 sene A101de mağaza sorulumlu yardimcisiydim ve çiktim a101den şoka başvursam alirlarmiki ve bide askerlik şarti koşuyolarmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En az iki yıl tecil varsa sorun olmaz.Başvurunuzu yapın işe alma ihtimalleri yüksek.

      Sil
  46. İnternet üzerinden başvurdum bn dönüş yapilirmi

    YanıtlaSil
  47. Sayın parekende kulis cvmi şok markete verdim ve o mağazada elaman çikmiş sizi alirlar dedi. Ne zmaan dönüş yaparlar beni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde 3-20 gün arasında size ulaşacaklardır.Mağaza sorumlusu tavsiye ederse,daha da kısa sürer alım.

      Sil
  48. Sn FATMA GENÇ,674432 no'lu kurs için asil kursiyer olarak seçildiniz. Bilgi için danışmanınıza başvurabilirsiniz. İŞKUR'dan böyle mesaj geldi ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhtemelen sizi işe yerleştireceklerdir.Danışmanınızdan detayları öğrenebilirsiniz.

      Sil
  49. Merabalar bn buğün başvurdum şoka mağaza sorumlusu elaman işten çikti dedi size dönüş yapilir dedi sizce dönüş yapilirmi bana

    YanıtlaSil
  50. 4 yıllık işletme okuduktan sonra bölge sorumlusu olunuyormuş nasıl başvuru yapılıyor ve sınavında hangi tür soruları çıkmakta

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sınavdan çok sektörel tecrübe gerikiyor.Yani sadece diploma yetmiyor.Başvurunuzu genel merkez veya internetten yapabilirsiniz.

      Sil
  51. Merhaba iyi günler, 5 gün önce şok marketten aradılar başvurunuz kabul oldu diye mail adresime işe alım sınavı geldi çözdüm gönderdim size dönüş yapılacak dediler hâla dönüş olmadı bunun hakkında bilgi verirmisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,döneceklerdir lakin bu yaklaşık 10 gün sürebilir.Aranmanız sürecin başladığını gösteriyor.

      Sil
  52. Merhaba beni işe aldılar evrak istediler götürdüm imza attırdılar kağıtlara ama soru mailime gelmedi bu sorular ne zaman geliyor acaba yani işe alınmış mı oluyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evrak verdiyseniz endişe etmenize gerek yok,kesin işe alındınız demektir.Size mail vs. gelmez.Bundan sonraki süreç sizin mağazanızı ve işbaşı tarihini söylemeleri ile son bulur.Bir kaç gün beklemenizde yarar var.

      Sil
  53. Şok Marketlerinin Bayramda ilk 2 gün tatil yaptıkları ve ayrıca kalan günlerde işkur bünyesinde çalışan personellerin isteğe bağlı olarak çalıştığı ve çalışmadığı günlerde para kesildiği doğrumudur ? Ben Bayramın 3. ve 4. Günü çalışmak istemesem M.S bir hak iddia edebilir mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşkurlu yada İşkursuz farketmiyor,yasal bir tatil olduğu için,çalışma seçeneği size kalmı.

      Yasal olarak bir hak iddia edemez.Lakin marketçilikte genelde personel birbiri ile paslaşmalı izin kullanır.O yüzden karşılıklı olarak vardiya yapmanız ve izinlere uymanız da yarar var.

      Sil
  54. 45 soruluk testte n gibi sorular var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şirkat hakkında kısa sorular,neden seçtiğiniz.Ve basit olarak de perakende sektörü ve müşteri tanımı üzerine sorular.Sizi zorlayacak bir şey değil.

      Sil
  55. Hayırlı günler sınav geldi e postama giriş butonunu tıklıyorum kullanıcı adı şifre fln istiyor adat bulunamadı diyor yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de hayırlı günler.Bu konuda size yardımcı olabilecek en iyi yer,herhangi bir şube ve şube sorumlusudur.Zira güncel bilgileri ancak onlar bilir.

      Sil
  56. Ağustosun 1'inde İşkur bünyesinde işe başlayan birinin ilk aylığını ne zaman alması beklenir ? (Ayın 5'inde 400 lira Şok vericek,1600 TL'de işkur)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eylül ayının 10-15'i arası,ziraat veya halk bankasından,kimliğiniz ile çekebilirsiniz maaşınızı.

      Sil
  57. İşkurlular bayramda çalışıyor mu?

    YanıtlaSil
  58. Her şeyde savunma alırız diyorlar iade çok çıkartınca savunma alırız diyorlar bugün gözümden skt kaçmış bu konuda haklı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüz kızartıcı bir şey olmadığı sürece,savunma veya tutanağın bir hükmü yok.

      Sil
  59. İyi bayramlar , ben 1 hafta önce şok marketten istifa ettim , işkur üzerinden girmiştim işe ve 24 gün çalıştım , 2 haftalık çizelgeyi imzaladım ve 616 tl yatmıştı maaş , sonraki çalıştığım günlerin de imzasını attım istifa ettikten sonra mağazadan çağırmışlardı bu kalan ücreti mi ne zaman alırım acaba ? Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  60. Savunmada ne yazabilirim isterlerse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru olan neyse onu yazın.Yanlışlık olduysa ve istemeyerek kaynaklanan bir durumsa bunu dile getirin.

      Sil
  61. Eylül ayının 10 ile 15i arasımı alacağım yine ?

    YanıtlaSil
  62. Merhabalar .
    Bugun sok marketten bir beyefendi beni aradi emailimi istedi mulakat icin galiba?
    email ne icin veriliyo?
    Ya o heyecanla emaili yanlis vermissem?
    Mulakatta ne soruyorlar ?
    Cok tedirginim hemen cevap verin lutfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meilinize test gönderilecek.Testi çözüm geri göndereceksiniz.Test gelmez veya yanış mail verirseniz,tekrar araya numarayı arayarak bir daha gönderilmesini talep edebilirsiniz.

      Sil
  63. Kasada Ufak bir miktar(10-40 TL) açık çıkarsa maaştan kesmek gibi bir hakları var mı ?(İşkur bünyesinde çalışıyorum)

    YanıtlaSil
  64. Merhaba ben şok da çalışan işkurlu bir personelim bu ayın 20sinde çıkışımı verdim şokkart verildi ama hala bakiyesi 0 bayram için yatırcaklardı tek bana yatmamış nedeni nedir

    YanıtlaSil
  65. Merhaba işkurla anlaşmalı şok markette çalışıyordum bugün istifamı verdim şok karta bayramda 76tl yatırcaklarını söylediler benim yatmadı sorun nedir acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstifa verdiyseniz yatırmamışlardır.Genelde istifa eden personelin maaş harici hak edişlerini kesiyorlar.Durumu mağaza sorumlunuza anlatın.Normal şartlarda yatması gerekiyor.

      Sil
  66. Hayirli akşamlar bugün 45 soru 25 dakika sure sınav oldum fakat misafir gelmesiyle soruları bitirmeden surem bitti 25 soru çözebildim bu sinav iş alimimi engel olurmu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil.Bir süre bekleyin yaklaşık 10 gün içinde dönüş sağlanır.

      Sil
  67. İyi akşamlar şok markette kadro alımı yaparken sınav olunuyormuş hangi sorular soruluyor bilginiz var mı ben internette aradım bulamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde sorular satış ve müşteri istekleri ile ilgi oluyor.

      Sil
  68. 5 temmuzda başvurdum temmuz ayının sonunda aradılar ve CV nizi bölge müdürlüğüne gönderdik dediler ne zaman ararlar teşekürler

    YanıtlaSil
  69. Magaza sorumlusu bs yi aradı bs de işkurlulara bayramda şok kartına yatmıyor dedi.Bu doğru birşey mi sizce ?

    YanıtlaSil
  70. Cv veren arkadaşımız,geri dönmeleri bazen 40 günü bulabiliyor bu aralar.

    Semih,doğru değil tabi.Ancak kadroya geçene kadar bir süre sabretmeniz gerekebilir.

    YanıtlaSil
  71. İş görüşmesinde mağazamı değiştireceklerini söylemişti değiştirirler mi? İstifa edersek 15 gün içinde mi haber vermemiz gerekir?

    YanıtlaSil
  72. Ben geçen hafta pazartesi günü görüşmeye gittim salı günüde online sınava girdim ama hala dönüş yapmadılar olumsuz olsa bile dönüş yaparlar mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olumsuzsa dönüş olmayabilir.Olumluysa dönüş yapmaları 20 günü bulabilir.

      Sil
  73. Bir sorum olacak şoktan e mailimize sınav soruları geldi soruları çözdük ve gönder tuşuna basarak gönderdik ve ondan sonra ekran dondu acaba kabul görmüşmüdür

    YanıtlaSil
  74. Merhabalar.Bir yerin şubesinde personel alımı olucakmış şokta çalışan arkadaşım söyledi.Saat 11 gibi görüşmeler olucakmış.Benim sorum önceden başvurup mülakata çağıranlarmı gidebiliyor ben ilk defa başvurucam oraya gidip form doldurmam mümkünmüdür ?

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Form doldurun ayrıca randevu almanıza gerek yok.

      Sil
  75. Şok Marketler İşkur süresi dolunca çıkartıyorlar mı? Bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
  76. İse başvuru yaptım evrak listesi verdiler teslim ettim email adresine 45 soru gönderildi 39 tane yapabildim süren bitti kapandı

    YanıtlaSil
  77. Merhaba şoka başvuru yaptım. Email ile 45 soru gönderdiler 39 tanesini yaptım sürem bitti kapandı evrak listesi istemişlerdi teslim ettim ise alındmmı

    YanıtlaSil
  78. Hırsızlık olunca çalınan ürünün parasını personelden mi alıyorlar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yasal bir durum değil bu.Öyle bir hakları yok.

      Sil
  79. İstifa dilekçemi verdim,çıkışım yapıldı bugün. İşkur'dan ne zaman para alıcağız ?Parayı alırken belge götürücekmiyiz ? Para yattımı,yatmadımı nasıl kontrol edebiliriz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paranız 10-15'i arası halk veya ziraat bankasına yatar.Kimliginiz bulunsun yanınızda yeterli.

      Sil
  80. Şok mağazasında ürün çalınınca personelden mi alınır?

    YanıtlaSil
  81. Öyle bir şey söz konusu olamaz.

    YanıtlaSil
  82. Böyle bir şey söz konusu olursa ne yapmamız gerekir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alo 170'i arayarak durum hakkında bilgi alabilirsiniz.Size bu konuyu dayatan yöneticiye yasal olmadığı konusunda bilgi verin.Zira iş uzersa İnsan Kaynaklarına da durumu bildirebilirsiniz.

      Sil
  83. "Perakende Kulis" 1.Sorum : Mülakata gittim. E-postanıza sınav gönderilecektir. Dediler Ancak Eğer Yanlış E-postaya gönderirlerse ne olacak ?

    2.Sorum: Sınavı yaparken elektronik ortam sonuçta elektrikler kesilirse sınavı tekrar yapma gibi bir olay söz konusumudur.
    3.Sorum: 25 dk'da 45 soru diyor sorular zor mu ?
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. erhaba,meilinize sınav gelmezse tekrar talep edebilirsiniz.Testler siz tamamlayıp gönderirseniz gider.Yani anlık bir kayıpta tekrar başa dönersiniz.Sorular oldukça kolay bu konuda endişe etmenize gerek yok.

      Sil
  84. merhaba ben şok marketlerinin sözlü mülakatlarına girdim 8 eylülde daha sonra bana gmail üzerinden sınav gönderdiler acaba sınav sonucu ne zaman açıklanır ve bana ne zaman geri dönüş yaparlar

    YanıtlaSil
  85. Genelde 10-20 gün çinde belli olur işe alınıp,alınmayacağınız.

    YanıtlaSil
  86. Ben 25dk'da 45 soruyu cevapladım. Eğer doğrum az ise mesela 45 sorudan sadece 10 tanesi doğru ise bu beni çağırmalarına engel oluyormu herhangi bir puan varmı alınacak.?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sorular firmanın sizin düşüncelerinizi ve kişiliğinizi öğrenmek için,rutin olarak yaptı bir tes.İşe alımlarda kısmı de olsa bir etkisi olabilir.

      Sil
  87. Merhaba işkurluyum yarın bankalardan işlem yapılamıyor diye biliyorum bugün yatar mı maaaş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pazartesi kimliginiz ile çekebilirsiniz maaşınızı.

      Sil
  88. İşe girdikten sonra direk atma gibi bir yetkileri varmı ordaki yetkilinin ? Mesela hata yaptık malzemeleri yanlış rafa koyduk. yada kasada açık çıktı gibi..

    YanıtlaSil
  89. Merhaba sorum olacaktı..
    Sınavı oldum lakin süresi doldu ve ben mail olarak cevabladığım sayfayı gönderemedim bu şekilde elenmiş oluyor muyum ? Sabırsızlıkla bekliyorum bu işe ihtiyacım var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,göndermediyseniz tamamlanmanmış olabilir.İnsan kaynaklarından bu konuda bilgi alabilirsiniz.

      Sil
  90. İBB kartta hata yapılırsa ne olur?

    YanıtlaSil
  91. Merhaba maaş hala yatmamış gözüküyor işkuru aradım cuma anca diyor niye bukadar geçikiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda bir şey söylemek yanlış olur.Lakin ilk defa böyle gecikiyor.

      Sil
  92. İnternet üzerinden on gün önce başvuru yaptım. Geri dönüş olmadı. Acaba askerliğime az kaldığı için mi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde bu ara dönmeleri 30 günü bulabiliyor.

      Sil
  93. İnsan kaynaklarını ve bölge sorumlularını da aradım kimse bu sorunumun cevabını vermedi ..bu işe girmek istiyorum yardımcı olun lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Form verdiyseniz bir süre bekleyin.Aynı zamanda bölge sorumlusu ile konuşun,onların işe alımlarda yetkisi bulunuyilor.

      Sil
  94. Aklınıza birşey takılırsa sorabilirsiniz?

    YanıtlaSil
  95. MERHABA BEN BUGÜN İŞ İÇİN GÖRÜŞMEYE GİTTİM VE ELEKTRONİK SINAV İÇİN MAİL ATTILAR VE EVDE ÇÖZERKEN 45. SORUDA TELEFONUM KAPANDI. SINAVIM GEÇERSİZ Mİ SAYILMIŞ OLUYOR?

    YanıtlaSil
  96. Merhaba ben bugün şok için iş görüşmesine gittim ve gayet olumlu geçti fakat elektronik sınav için mailime link attılar sınav 45 soru 25 dakikalıktı. Ben evde çözerken 45. Soruda bilgisayarım kapandı. Sınavım iptal mi olmuş olur yoksa çözdüğüm test kadarı ile mi değerlendirilirim cevap verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük olasılık sınavınız yarım kalmıştır.İnsan kaynaklarından tekrqr talep edin.

      Sil
  97. Sınav sonucunu nereden öğrenebilirim acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda ancak insan kaynakları bilgi verebilir.

      Sil
  98. Ben yeni çalışmaya başladım ancak 2 otobüse binmem gerekiyor gitmek için 1 saat yol sürüyor. Yakın olan şok markete transfer olabilme gibi bir şansımız varmı ? Varsa nereye başvuracağız hangi yetkiliye. ?

    YanıtlaSil
  99. Merhaba testi çözeli 1 ayı geçti ve arkadaşım aracılığıyla 95 aldığımı öğrendim ama ne arayan var ne soran.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Personel açığına bağlı bir durum.Ve ayrıca olumsuz değerlendirmişler de olabilirler.

      Sil
  100. İskurdan girebilmek için son 3 ay işsiz mi olmak gerekiyo ben 1 aydır sigortasız çalışıyorum bu yüzden cagirmamis olabilirler mi

    YanıtlaSil
  101. İyi akşamlar ben cuma günü sınava girdim tahminen kaç günde belli olur dönüş olur yoksa başka işe başlamak zorundayım şoku da çok istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aralar dönüş yapmaları 20-30 günü bulabiliyor.

      Sil
  102. İşkur maaşları yatmış mıdır?

    YanıtlaSil
  103. merhabalar toplu iş görüşmeleri hangi aralıklarla oluyor? tesekkurler şimdiden

    YanıtlaSil
  104. merhabalar ağustosun 23'nde şok markete basvuru yaptım eylulun 18'nde gorüşmeye cagrilmak uzere telefonla aramışlar fakat ulaşamamışlar gorusmeyi kacırmısım. bugun magaza sorumlusu cv'mi bölge sorumlusuna tekrardan göndermiş. haber çıkar mı veya kaç güne kadar haber çıkar? / Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  105. İskur uzerinden 20 gun cagri merkezinde çalıştım ve biraktim .tekrar iskur uzerinden eger ise alinirsam calisabiliyor muyum sikinti cikar mi

    YanıtlaSil
  106. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda