7.07.2018

Avm'lerde Ne Kadar Vakit Geçiriyoruz





Avm lerde ne kadar vakit geçiriyoruz?

Alışveriş merkezleri ortaya çıktıkları günden itibaren tüketiciler ve tüketim alışkınlıkları üzerinde rol oynamıştır. ev ve iş yeri dışında en çok zaman geçirdiği yer olduğunu belirlemiştir. Gelişmekte olan
ülkelerde de alışveriş merkezleri, perakende sektöründeki yerlerini almış ve artık güçlü bir rekabet başlamıştır. Bu nedenle artık doymakta olan AVM pazarında yeni çeşitlenmeler görülmektedir ve AVM’ler yeni pazarlar için değil birbirlerinden müşteri kapma yarışına girmişlerdir. Ayrıca, bu rekabete popüler mağazasız perakendecilik türlerini, tele alışveriş ve internetten alışverişi, eklemek gerekir. Sonuç olarak, AVM’ler müşterileri cezbetmek ve kendilerine çekebilmek için değişik bir eğlence, eşsiz bir ortam, sosyalleşme olanakları yada en ucuz fiyatı sunmak zorunluluğu içerisindedirler.

Tüketiciler, gidecekleri AVM’leri mağaza çeşitliliğine ve ikamet ettikleri bölgeye olan yakınlıklarına göre seçiyor. Haftada 1-2 kere ziyaret edilen AVM’lerde ortalama olarak 2-3 saate yakın zaman geçiriliyor. AVM’lere giden tüketiciler çok yüksek bir oranla zamanlarının 2-3 saatini AVM içerisinde geçiriyor. Tüketicilerin büyük çoğunluğu gittikleri alışveriş merkezini seçerken mağaza çeşitliliğine bakıyor. Tüketicilerin yakın olan alışveriş merkezini tercih ediyor. AVM’lere giden tüketiciler, gün içerisinde çoğunlukla 50 ve 200 TL arasında para harcıyorlar. Tüketicilerin alışveriş merkezlerine gitme sebeplerinin en başında alışveriş, yemek yemek ve sinamaya gitmek oluyor.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda