16.07.2018

Bim,de Çalışan İŞKUR Personeli İle Yapılan Röportaj Çalışma şartları



Bim,de Çalışan İŞKUR Personeli İle Yapılan Röportaj Çalışma şartları


Bu yazımızda sizlere Bim perakende mağazalarında İŞKUR elemanı olarak çalışan bir personelle yapmış olduğumuz röportajı kaleme aldık. BİM’de İŞKUR olarak çalışan personel ne kadar maaş alır, günlük kaç saat çalışma süresi vardır, yemek ve yol parası ödenir mi, haftada kaç gün izin kullanır, resmi ve dini bayramlarda izinli mi sayılır ve izinli olduğu günlerin parası maaşından kesilirmi.  

İşkur maaşları Türkiye İş kurumu tarafından düzenlenen programlara (işbaşı eğitim programı, TYP kurslar vs.) ve işsizlik maaşı almaya hak kazanan kişelere ödenen ücretleridir. İŞKUR dan maaş almaya hak kazanan kişilere ödenen ücret işsizlik sigortası fonundan karşılanmaktadır. Bu fon Türkiye'nin en büyük para fonu olup İşkuru’da en zengin kurum haline gelmiştir.


Şimdi İşkur maaşı ne zaman yatar sorusu için Devam çizelgenizi geciktirmeden her ayın birinde kuruma  teslim ederseniz, Çizelgenizi imzalarken hatalar yapmadıysanız, evrak kayıt ve ilgili personel çok yoğun değilse, müdürler önlerine gelen imzaları beklemeden atıyorlarsa, muhasebe yetkilisi hızlı işlem yapıyorsa ve ilgili banka İŞKUR’un gönderdiği ödeme emrini zamanında gerçekleştiriyorsa İşbaşı eğitim programı maaşınız her ayın 8 ile 15’i arasında yatar.

Maaşın yattığı banka : Halk Bankası dır.

İş başı eğitim programı şartlarını okumak isterseniz https://www.perakendekulis.com/2018/07/iskur-isbas-egitim-program-sartlar.html

İŞKUR BİM perakende mağazasında çalışan personel

Günlük kaç saat çalışır sorusuna yanıtı ; Günlük yedi buçuk saat çalışır

Haftada kaç gün izin kullanır ; haftada bir gün izin kullanır ayda dört gün.

Yemek ve yol parası ödenir ‘mi ; Yemek ve yol ücreti ödenmez kendi cebinden karşılanır

Resmi ve milli tatillerde izinlimi ; Resmi ve milli taktirlerde izinlidir.

İzinli olduğu günler maaşından kesilirmi ; İzin kullandığı günlerin parası maaşından kesilir haftalık tatillerde 
dahildir.

Ne kadar maaş alır ; Günlük ücret 61,65 tl Öğrenciler için 46,23 tl dir.

4 yorum :

  1. Bime başvuru yaptım mülakata çağrıldım bu ayın 6 sında mülakata çağrıldım mülakata gittim 11 gün oldu hale haber çıkmadı ne yapmalıyım işkur üzerinden işe başlıyacağım kaç güne belli olur tahmini olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,İşkur alımları toplu bir şekilde yapıldığından ve İşkur belgeleri göndermekte yavaş olduğundan dolayı,alımlar aksayabiliyor.Bir kaç gün daha beklemeniz de yarar var.

      Sil
  2. Merhaba ben işkurda girdim günlük kaç saat çalïşıcam

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda