12.07.2018

CHEP “Bir Paletten Fazlası”nı Sunuyor



60 ülkeye etkin ve verimli tedarik zinciri çözümleri sunan CHEP, özellikleri maksimize edilmiş dünya çapında 590 milyondan fazla ekipman ağı ile tedarik zinciri yönetimini güçlendiriyor. CHEP, paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı iş modeli ve ekipman kalitesiyle müşterilerine “Bir Paletten Fazlası”nı sunuyor.

2009 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren CHEP; hızlı tüketim ürünleri, gıda, içecek ve perakende sektörlerinin iş süreçlerini baştan sona optimize eden tedarik zincirleri çözümleri sunuyor. CHEP, ürettiği paletler ile sektörün standartlarını belirliyor, iş ortaklarının karbon ayak izini azaltıyor. Verimliliği artıran iş modeli sayesinde CHEP’in uluslararası palet ağına yüksek bedeller ödemeden katılabilen iş ortakları sadece palet tedarik hizmeti almıyor, aynı zamanda akıllı, ekonomik ve entegre tedarik zinciri yönetiminin de bir parçası oluyor.

CHEP, paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı iş modeli ve ekipman kalitesiyle benzerlerinden ayrılıyor. Kiralanabilen paletleri sayesinde iş ortaklarının depolama maliyetlerini düşürüyor, paletlerin taşınması, toplanması ve onarım süreçlerini tamamen üstleniyor. CHEP sürdürülebilir iş modeli sayesinde doğal kaynaklara olan ihtiyacın azalmasına yardımcı oluyor, dağıtım ağının genişliğiyle nakliye mesafelerini azaltıp, maliyetleri düşürüyor ve yenilikçi çözümleriyle yaşanılabilir yarınlar için çalışıyor.

Paletler endüstriyel standartlara uygun olarak sunuluyor

CHEP, ekipman yönetimindeki uzmanlığı ve özel yazılımları sayesinde tüm tedarik zinciri süreçlerini baştan sona analiz ederek ürün akışını en iyi şekilde gerçekleşmesini ve stok elverişliliğinin geliştirilmesini sağlıyor. CHEP’te paletlerin maliyeti yıllık olarak hesaplanıyor; paletler kiralandığı için, kullanılmayan hiçbir palet bütçe planlanmasına dahil edilmiyor. Nakliye İşbirliği programı kapsamında da tırların kat ettiği uzun mesafeleri, palet atıklarını ve karbon salınımını ortadan kaldırıyor.

CHEP, palet kalitesine verdiği önem doğrultusunda paletlerini yeniden kullanıma sunmadan önce düzenli olarak inceleyip onarıyor. Servis merkezlerinde uyguladığı test programıyla darbe, basınç, titreşim ve çevre simülasyonlarından geçirerek palette ve üründe hasar riskini minimum seviyeye indiren CHEP, dökülme ve kirlenmenin oluşmasını engelliyor, ürünlerin yeniden paketlenme süreçlerini ortadan kaldırıyor.

CHEP paletleri satış hacmini artırıyor

CHEP’in farklı boylarda tasarlanan ve ihtiyaca uygun şekilde optimize edilen paletleri mağaza içindeki doğru konumlandırılmayla ürünlerin bulunmasını kolaylaştırırken marka bilinirliğinin ve satışların artmasına katkı sağlıyor. Mağazalar ve zincir marketler içinde en etkili biçimde kullanılabilen yarım paletler; ürünlerin görünürlüğünü artırıyor, promosyon ve çapraz satışı destekliyor.

Yalnızca üretim hatlarında değil, hammadde taşınmasından ürünlerin mağazaya teslimine kadar tedarik zincirinin her aşamasında bir paletten fazlasını sunduklarını belirten CHEP Türkiye & Kuzey Afrika Bölge Direktörü Şafak Aktekin, “FMCG sektöründeki şirketler ve perakendeciler, iş modellerinde verimi artırmak ve sürdürülebilirliği etkin kılmak için tedarik zinciri yönetimini optimize eden çözümlere yöneliyor. CHEP’in paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı ekipman yönetim modeli de, bu talebi bütünsel yaklaşımıyla karşılıyor. Daha sürdürülebilir ve kapsayıcı bir küresel ekonominin oluşturulması amacıyla üreticiler, perakendeciler ve nakliye servis sağlayıcılarıyla farklı alanlarda da işbirlikleri kurmaya devam edeceğiz.” dedi.

CHEP hakkında
Uluslararası tedarik zinciri devi Brambles Grubu’nun bir parçası olarak Avustralya’da kurulan CHEP; hızlı tüketim ürünleri, gıda, içecek ve perakende sektörleri için iş süreçlerini baştan sona optimize eden tedarik zinciri çözümleri sunmaktadır. CHEP’in sürdürülebilir iş modeli, paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalıdır. CHEP’ten kiralanan paletler kullanım sonrası toplanıp düzenli olarak bakım ve onarımdan geçirilerek tekrar hizmete sunulmaktadır. Bu sayede palet yönetimindeki maliyetler düşürülerek tedarik zinciri verimliliği artırılmaktadır. Dünya çapında 54 ülkede 275 milyon paletlik dolaşım ağı ve 14 bin çalışanı bulunan CHEP, 2009 yılından beri Türkiye’de faaliyet göstermektedir. Global pazarlardaki tecrübesini Türkiye’deki iş ortaklarının tedarik zinciri yönetimi ihtiyaçlarını karşılamak için kullanan CHEP; daha iyi iş modelleri, daha iyi gezegen, daha iyi toplumlar anlayışıyla her gün sürdürülebilir bir değer yaratmak için çalışmaktadır.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda