7.07.2018

Makro'dan,Taze Gıda'ya Mağaza Devri



Bir dönemin lider perakende devi Makro Market de yaprak dökümü devam ediyor.Kapanan mağazaların yanı sıra,firma ikinci kez Kayserili Adem Çelik'in yeni firması Taze Gıda'ya mağaza devri yaptı.

Bir yıl öncesine kadar 265 mağazası olan ve her fırsatta perakende sektöründe,büyük hedeflerini açıklayan Makro Market'in mağaza sayısı hızla düşmeye devam ediyor.Başta Migros olmak üzere bir çok  perakendeciye mağazalarını devreden firma,Kayserili iş adamı Adem Çelik'e ikinci kez mağaza devri yaptı.Bu devir ile Samsun ilimizde bulunan 14 mağaza ve bir depo tamamı ile el değiştirdi.

Tabela Değişimi Yapılacak

Bize gelen bilgi de mağaza devir işlemlerinin tamamlandığı,kasa fişlerinde "Taze Gıda" isminin yer aldığı,ilerleyen günlerde tabela değişiminin de yapılacağı yer alıyor.

Kırıkkale Mağazaları da Devredildi

Büyük illerin yanı sıra Anadolu'nun küçük illerinde olan mağazalarda sessizce,bölgenin yerel markalarına devrediliyor.Makro market'in Kırıkkale ilimizde bulunan mağazası,yerel bir perakende firması olan Aybimaş'a devredildi.

Çalışanlar Endişeli

Devredilen ve kapatılan mağaza çalışanları,son dönemde tazminatların ödenmemesi,hatta bu yönde bir tarih bile verilmemesinden dolayı oldukça endişeli,zira Mart ayında devredilen İstanbul Operasyonu,Uyum Market çalışanları dahi kıdem tazminatlarını alamamış durumda.

8 yorum :

  1. Hiç iyi şeyler hissetmiyorum bu şirketle ilgili. Allah sonumuzu hayır etsin

    YanıtlaSil
  2. Haklarıyla devredilecek diyolar ama amaç personeli oyuna getirip imza artırıp haklarının kaybolması umarım bu duyduklarımız doğru değildir.kayswri gibi 17. Maddeden çıkış gösterilse hiç bi hak talep edememekte personel bu konuda gözünü açmalı tek vücut olarak hareket etmeli ki sonuç alınabilsin.

    YanıtlaSil
  3. Konya bölgede 18 mağazadan 13 tanesi kapandı kaldı 5 mağaza bu şirkette bir dümen dönüyor ama bizim haklarımızı versinler yeter.

    YanıtlaSil
  4. Makro market hileli devir yapıyor. Bunu çocuklar bile biliyor. Devlet neden el atmıyor. Taze tabelasının altında makromarket logosu var.
    Şeref çok düzenbaz o logoyu imkanı yok kullandırtmaz.
    Yıllar önce hatırlayanlar varsa aramızda konya merkez makronun yakınında 20-25 metre karelik bir market vardı MİKRO diye mahkeme kararı ile isim değiştirttiler. Halkkeza Antalya da yerel macro varmış onada aynısını yapmışlar.
    Şimdi Taze ye o logoyu asla vermez bu demekki makro satmadı dolaylı yoldan işletecekler olan asıl emekcilere oldu bunlar kendini çoktan garantiye aldı bir de şeref bu şirkette en çok alacağı olan benim diyor 2 dairesini satıp şirkete vermiş bir daireside ipotekmiş şirket sanki sarı çizmeli Mehmet ağanın malı.

    YanıtlaSil
  5. Bugün konya ankarayolu şubesi asfora markete satıldı konyada toplam 3 mağaza kaldı.

    YanıtlaSil
  6. MAKRO İLE TAZE NİN AMBLEMİ DAHİ AYNI ... DEĞİŞEN BİRŞEY YOK YAPILAN İŞ ÇALIŞANIN BİRİKMİŞ HAKKINI GASP ETMEK VE İFLAS GÖSTERİP DEVLETİ YEMEK , HA BU ARADA DEVLET DEDİĞİNİZ DE VATANDAŞIN SIRTINDAN ALINAN VERGİ !

    YanıtlaSil
  7. Daha maaşlarımızı ödemekten acizsiniz inşallah batarsınız işten ayrıldık öğrenciyiz lan biz ödeyin şu maaşı

    YanıtlaSil
  8. Bu makroyu alan Adem celik ankarada Meshur peynirdi adinda markette insanlarin hakkini yedi kimseye tazminat vermedi sira makroda bu adam ne yapmaya calisiyo Devlet buna el atmiyo

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda