9.07.2018

Seksör Çalışma Şartları/Maaşları



Seksörlüğün şartlarını ve maaşlarını ele almadan önce isterseniz bu iş kolu hakkında size kısa bilgiler verelim.Seksörlük dünya genelinde civcivlerin doğmadan önce,yumurtadayken cinsiyetini belirleme mesleğidir.Ülkemizde henüz yeni yeni bilinmeye başlasa da Seksörlük özellikle uzak doğu ülkelerinde bir asrı geri de bırakmış köklü bir meslektir.

Seksör Çalışma Şartları

Çalışma şartı olarak oldukça avantajlıdır.Lakin zaman zaman izin ve saat mefhumunu kafanızdan silmeniz gerekiyor.Seksörler genelde haftanın 5 günü sabah 07:00 da işbaşı yapıp akşam 16:00'a kadar işlerinin başında vakit geçirebiliyorlar.Genel bir çok ülkede bu mesleği icra edenler hafta sonu yani cumartes ve pazar günlerini dinlenerek geçirir.Bunun dışında yılda 14+2 gün olmak üzre yıllık izin hakları bulunmaktadır.

Oldukça dikkat ve özen gerektiren bir meslek olan Seksörlüğün hata payı %1 olarak kabul ediliyor.Zira bu sektörün işvereni için Tavuk her daim horozdan daha değerlidir.

Seksör Maaşları

Gelelim hepimizin merak ettiği asıl konuya.Yakın zaman da gazetelerde ülkemizden Macaristan'a transfer olan iki Seksör'ün alacağı maaşı duymuşsunuzdur.Bu iki şanslı çalışanın aylık olarak Macar şirketinden alacağı ücret 8 bin Uero yani Türk Lirası olarak yaklaşık 33 bin TL ki,bu ücret ülkemizde neredeyse oldukça ünlü firmaların Ceo'larının aldığı ücretten bile fazla olabiliyor.

Peki ülkemizde bu rakamları almak mümkün mü?Diye sorarsanız pek mümkün değil.Lakin ülke şartlarını incelediğimizde bir çok meslek dalının üzerinde ücretlar almanız mümkün.Ülkemizde Seksör maaşları 4 bin TL'den başlayıp,15 bin TL'ye kadar çıkabilmektedir.
Lakin işinizde uzmansanız ve hata payınız sıfır düzeyindeyse,bu rakamı arttırmanız mümkündür.

2 yorum :

  1. Seksörlük eğitimi Hollanda da tam olarak nerede veriliyor ve Seksör olmak için gerekli şartlar nelerdir

    YanıtlaSil
  2. Bu konuda net bir ilgiye sahip değiliz.Lakin organik yumurta üreticileri size yol gösterebilir.

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda