2.07.2018

Tesco ve Carrefour Güçlerini Birleştiriyor



İngiltere'nin en büyük perakendecisi ve Fransa'nın en büyük perakendecisi uzun vadeli, stratejik bir ittifaka girme niyetini duyurmak için güçlerini birleştiriyor.

Perakende devleri Tesco ve Carrefour arasındaki bu sabahki bir bildiride ortaya konan ittifak, tedarikçilerle kaldıraçlarını artırmayı ve fiyatları daha da düşürme yeteneği ile rekabet artırmalarını sağlamayı amaçlıyor.

İttifak, küresel tedarikçilerle olan stratejik ilişkileri ve yeniden satılamayacak olan kendi marka ürünlerinin ve malların ortak satın alımını kapsayacaktır.

Üç yıllık bir operasyonel çerçeve tarafından yönetilecek ve ittifakın önümüzdeki iki ay içinde resmen kabul edileceği öngörülüyor.

Duyuru, Sainsbury'den üç aydan kısa bir süre sonra geldi ve Asda, Tesco'yu Birleşik Krallık'ın pazar payı açısından en büyük üreticisi olarak uzun vadedeki pozisyonundan devirebilecek 12 milyar poundluk bir birleşme planlarını açıkladı.

Buna ek olarak, bu yılın başlarında Tesco, toptancı ve market operatörü Booker'ın 3.7 milyar sterlin alımını tamamladı.

Tesco ve Carrefour, bu sabah yaptığı açıklamada, ittifaklarının her iki perakendecinin müşterilerinin kullanımına sunulan ürünlerin kalitesini ve seçimini iyileştirmesini ve fiyatlarını daha da düşürmesini sağlayacağını söyledi.

İttifak ayrıca perakende devlerinin tedarikçilerine olan ilişkilerini güçlendirmeyi ve yerel ve ulusal düzeyde tedarikçi ortaklarla çalışmaya devam etmeyi amaçlıyor.

Tesco CEO'su Dave Lewis, "Birlikte çalışarak ve kolektif ürün uzmanlığımızın ve kaynak kapasitemizin en iyisini yaparak, müşterilerimize daha iyi hizmet sunabileceğiz, daha fazla seçenek, kalite ve değer geliştirebileceğiz" dedi.

Carrefour yönetim kurulu başkanı ve genel müdürü Alexandre Bompard şunları ekledi: "Carrefour ve Tesco arasındaki bu stratejik ittifak, iki dünya liderinin satın alma uzmanlıklarını, kendi coğrafyalarında tamamlayıcı ortak stratejilerle birleştiren büyük bir anlaşma.Bu anlaşma, iki markamızı müşterilerimizin hizmetinde geliştirmek için harika bir fırsat" şeklinde bir açıklama yaptı.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda