5.08.2018

Perakende Sektöründe Caddelerde 4 Önemli Trend



Perakende Sektöründe Caddelerde 4 Önemli Trend

Caddeler müşteri alışkanlıkları, geleneksel firmaların cadde yoğunluklu olması ve kolay ulaşılabilir olmasıyla öne çıkıyor

Türkiye’de caddelerin daha popüler olması için tüm AVM’lerde ve yurtdışındaki cadde mağazalarında olduğu gibi, yerel yönetimlerin kiralama şirketleriyle beraber çalışması gerekiyor.

1- Caddelerde yatırım anlamında fırsatlar var. Bazı lokal yatırımcıların mülk satın alma eğiliminde olduğu da gözlemleniyor.

2- Alışveriş merkezlerinin de ‘caddeleşme’ eğiliminden anlaşılacağı üzere insanlar artık daha doğal ortamlarda zaman geçirmek istiyor. Caddeler bu yönden her zaman tercih edilmeye devam edecek.

3-Yeni marka girişi olmadığı için caddelerdeki mevcut boşluk oranlarının bir miktar yüksek seyretmesi normal görülüyor. Ancak caddelerdeki geliştir¬me projeleri de aralıksız sürüyor. Markalarla beraber hareket eden projeler de var. Anlaşmalarda bazı revizyonlar yapılmak kaydıyla süreçler pozitif yönde devam ediyor.

4- 2018’in caddelerde boşluk oranlarının azalacağı biryıl olması bekleniyor. Bunun en büyük nedeni kiraların düşmesi. 2018’in son çeyreğinde gerçek anlamda pozitif bir toparlanma olacağı tahmin ediliyor. Asıl toparlanmanın ise 2019’da geliştirme projelerinin tamamlanmasıyla yaşanacağı öngörülüyor.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda