3.08.2018

UCZ Marketlerinin Sektöre Girişi ve UCZ Market Bayilik Şartları



UCZ market bayilik şartları konusunda bilgi vermeden önce zincir mağazaların son yıllardaki durumundan bahsetmek gerekmektedir. Tüketiciler son yıllarda pek çok market zinciri ile tanışma fırsatı bulmuştur. Market zincirleri, tüketicilerin ilgisini çekmeyi başarmış ve bu ilgi ile kar oranları da ciddi miktarlara ulaşmıştır. Böylece market sayılarını hızla artırma yolunu tercih etmişlerdir.

UCZ Marketlerinin Sektöre Girişi ve UCZ Market Bayilik Şartları

Bu süreçte sektöre sonradan giren market zincirleri de olmuştur. UCZ market de bunlardan birisidir. Sektöre 2012 yılında hızlı bir giriş yapmayı başaran market zinciri kısa süre içerisinde 1200 civarında market şubesi açmayı başarmıştır. Bu durum girişimcilerin dikkati çekmekte ve bayilik almak için girişimde bulunmaktadırlar. Oldukça kârlı bir girişim olarak görünmektedir. Diğer market zincirlerine göre daha yeni olması ve hedeflerinin yüksek olması gibi nedenler bayilik almak isteyenleri daha da heyecanlandırmaktadır.

UCZ Market Bayilik Şartları Nelerdir?

UCZ market bayilik şartları, diğer market zincirlerine göre daha hafif şartlara sahiptir. UCZ market bayisi olmak isteyen girişimcilerden genel olarak talep edilenler şu şekildedir:

Bayilik isteyen girişimcinin ticaret yapmaya engel bir durumu olmamalıdır.
Market bayiliği için yeterli miktarda sermaye gerekmektedir. Sermaye teminat mektubu ya da benzer yollarla da çözülebilmektedir.
Bayilik isteyen girişimcinin bu sektörde deneyimli olması aranan özellikler arasında bulunmaktadır.
Girişimcinin güçlü ilişkilere sahip ve iletişime açık olması önemsenmektedir.
Bayilik için en az 70 m2 olan bir satış alanı gerekmektedir.
Satış alanının dış cephesinin uzunluğu en az 6 metre olmalıdır.
35 metrelik raf yerleştirmeye uygun olmalıdır.
Satış alanı olarak kullanılacak yerin kot farkının bulunmaması gerekmektedir.
Satış alanı haricinde en az 15 m2 olan bir depolama alanının olması gerekmektedir.
Satış alanı için düşünülen yerin yaya trafiğinin yoğun olmalıdır.
Çevrede bulunan diğer market zincirleri ile yapılacak rekabetin analizi yapılmalıdır.
Diğer bir bayilik veren market markasından biri olan Ekomini bayilik sistemi hakkında merak ettiğiniz konuları, Ekomini Bayilik başlıklı yazımızda öğrenebilirsiniz!

UCZ Market Bayilik Şartları ve Bu Şartların Önemi

UCZ market bayilik şartları genel hatlarıyla bu şekildedir. Bu şartlara sahip girişimcilerin UCZ market için bayilik başvurusunda bulunmalarının önünde bir engel bulunmamaktadır. Yukarıda bulunan şartların tamamının sağlanması önemlidir. Fakat özellikle satış alanı ile ilgili olan şartlar çok daha önemlidir. UCZ marketlerinin kalitesini aşağıya çekecek olan satış alanları, kesinlikle kabul edilmemektedir. Kalitenin korunması ve daha da artırılması için bu duruma çok önem verilmektedir. Satış alanı şartlarına %100 uymayan girişimcilerin, bu şartları sağladıktan sonra başvuru yapması önerilmektedir.

2 yorum :

  1. Nekar selmaye rakam olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu resmi sitesinde yer alan telefon numarasını arayarak öğrenebilirsiniz.

      Sil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda