10.09.2018

Mücevher Firması Konkordato İlan Etti



Mücevher firması konkordato ilan etti

Türkiye’nin önemli mücevher firmalarından olan Gilan, yüksek faiz, yüksek kur ve düşük turizm nedeniyle borçlarını ödeyemeyecek duruma geldi.

Ekonomide yaşanan kriz ortamı bir şirketi daha iflasın eşiğine sürükledi. mücevher firması Gilan, yaşadığı nakit sıkışıklığı nedeniyle konkordato ilan etti. Firmanın üst düzey yöneticisi Osman Geylan, amaçlarının kredilerde mevcut vadeleri uzatıp nefes almak olduğunu söyledi.

Şirket 3 Eylül tarihinde konkordato başvurusunda bulunup önceki gün konkordato ilan etti. İflas erteleme yerine getirilen konkordato, “borçların yeniden yapılandırılması suretiyle iflasa tabi borçluların mali durumunun düzeltilerek iflastan kurtulmasını, diğer borçluların ise mali durumunun düzeltilmesini amaçlayan, alacaklıların da belirli bir tenzilatla veya vadede alacağına kavuşmasını sağlayan ve mahkemenin tasdikiyle taraflar açısından bağlayıcı hale gelen bir anlaşma” olarak tanımlanıyor.

Turizm, dolar, kriz...
Bloomberg HT’de yer alan habere göre, şirketin beşi katılım bankası olmak üzere toplamda 12 bankaya borcu bulunuyor ve şirket bankalardan en az 1 yılı ödemesiz uzun vadeli bir plan bekliyor. Şirket, yaşadığı krizin nedenlerini ise, turizmde yaşanan gerileme, müşterilerin krizle birlikte daha ucuz mücevherlere yönelmesi, yüksek faiz nedeniyle uzun vadeli yatırımların imkansız hale gelmesi ve girdilerin tamamına yakınının ithal olması sonrası maliyetlerin hızla artması olarak sıralıyor.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda