19.10.2018

Makro'dan Uyum Çalışanlarına İlginç Tazminat Teklifi



Bir yıla yakın bir süredir Konkordato komiseri tarafından yönetilen ve bu süreç dahilinde,Uyum Mağazalarını Migros'a devreden Makro Market,yaklaşık 7 aydır kıdem tazminatlarını almak için,Migros mağazalarını eylem alanına çeviren Uyum Market çalışanlarına,sektörde eşine nadir rastlanır bir teklifte bulundu.

Eski bir Uyum Çalışanı tarafından bize ulaştırılan Makro Market'in tazminat teklifi aşağıdaki gibidir.İşçilerin bu teklife ne yanıt verecekleri ise,şu an için meçhul.


Makro Market Kıdem Tazminatı Teklifi

"Makromarket olarak 2011’den bu yana ülkemizde yaşanan ekonomik dalgalanmalar, sektörümüzdeki rekabetin çok sert geçmesi, maliyetlerimizin artışı karşısında satış fiyatlarının artırılamaması, rekabette öne geçmek için aldığımız bir takım büyüme kararlarının bekleneni vermemesi, konkordato süreci ile sonuçlanmasına neden olmuştur. Konkordatodaki amacımız, Makromarket’in tüm paydaşlarının içinde bulunulan bu durumdan en az zararla çıkmasını sağlamaktır.

Konkordato projesinde, gayrimenkullerin satışı ile borçların tasfiyesi öngörülmüştür. Ancak konkordato sürecinin geç bitmesi ve ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntı, gayrimenkul satışlarını istenen hızda gitmesine engel olmaktadır. Makromarket Yönetim Kurulu’nun onayı ile, tedarikçilerimizle yaptığımız bir takım çözümlerle birlikte, tazminat hakkı doğan çalışanlarımıza da teklif götürülmesine karar verilmiştir. Verilen bu karar komiser tarafından da olumlu bulunmuştur.

Halen şirketimiz aktifinde olan ve ekte listesi bulunan gayrimenkullerin, kıdem tazminatına hak kazanmış çalışanlarımıza, yalnız başına ya da birlikte hareket ederek tazminat alacakları karşılığı satışı yapılabilecektir.

Bu sistem aşağıdaki şekilde işleyecektir:

1. Kıdem tazminatı alacağı olan birden çok sayıda personelimiz toplam kıdem tazminatları tutarı kadar bir taşınmazı almak için başvuru yapabilecektir.

2. Başvuru sonrası taşınmazın KDV dahil toplam değeri ile, o taşınmazı almak için başvuruda bulunan kişilerin kıdem tazminatları toplamının eşit olup olmadığı değerlendirilecektir. Eşit olması durumunda taşınmazın tapudan satış işlemi yapılacaktır.

3. Her bir kişinin taşınmazdaki hisse oranı, kıdem tazminatı tutarının taşınmazın toplam tutarına orantılanmasıyla ortaya çıkan oran dikkate alınarak yapılacaktır.

4. Tapu devri ilgililerden ibraname alındıktan sonra yapılacaktır.

5. Taşınmazın tapu harç bedeli alıcılara ait olacaktır.

6. Üzerinde ipotek bulunan taşınmazın bankaya ipotek bedelinin alıcılarca ödenmesi suretiyle ipotek kaldırılacaktır."

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda