30.12.2018

Torku Doğrudan Döner




'Torku Döner' yeni şubelerini açtı

KONYA,(DHA)- KONYA Şeker'in Torku markasıyla gıda sektöründe 'Torku Doğrudan Döner' kısa süre önce hizmete giren Konya Mevlana Caddesindeki şubesinden sonra Konya Zafer ve Ankara Mithatpaşa Caddesinde açtığı şubelerle büyümeye devam ediyor.

Gıda sektöründe 64 yıllık tecrübeye sahip olan ve 10 yıl önce ürettiği şekeri, mamul ürün haline getirip Torku markasıyla sunan Konya Şeker, kısa sürede önce 'Torku Doğrudan Döner' ismiyli hizmet vermeye başladı. Konya Şeker, tek kampüs içinde dünyanın en büyük et-süt entegre tesislerinden birini Konya Meram’da 2013 yılında üretime başlatmıştı. Tesis üretime başlamadan önce ülkemizin en büyük üretim kapasitesine sahip Yem Fabrikası yatırımını gerçekleştirerek bölgede büyüyecek olan hayvancılığın artacak yem ihtiyacını karşılamak için hazırlık yapan Konya Şeker, bu yatırımıyla kaliteli ve sağlıklı etin yazın meralardaki doğal otlarla, kışın ağıllarda kalite standartları yüksek, sağlıklı yem ile beslenmiş besilerden elde edileceğini değerlendirerek tüm süreçte kontrollü üretim için ilk adımı hayvan beslenmesine müdahil olacak yatırımı yaparak atmıştı. Tesisin üretime başlamasından önce tesis için üretim yapacak çiftçilerin eğitimini de üstlenen Konya Şeker, sertifikalı üreticilerden temin ettiği girdilerle Panagro’da üretime başlamıştı. Tesisin üretime başlamasının üzerinden geçen 5 yıl gibi kısa bir sürede bölgedeki büyükbaş ve küçükbaş sayısı %50’nin üzerinden artarken, süt üretimi de yine aynı oranda büyümüştü.

Torku, tıpkı daha önce şekerde olduğu gibi eti de pişirilmiş olarak tüketici ile aracısız buluşturacak önemli bir adım attı ve ülkemizde hızlı yemekte en çok tercih edilen ve ülkemizin geleneksel yemek kültüründe baş köşede yer alan döneri Torku Doğrudan Döner Lokantalarıyla tüketici ile buluşturmaya başladı. İlk Döner Lokantasını Karaman’da hizmete açan Torku Doğrudan Döner kısa süre önce hizmete giren Konya Mevlana Caddesindeki şubesinden sonra Konya Zafer ve Ankara Mithatpaşa Caddesinde açtığı şubelerle büyümeye devam ediyor.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda