8.01.2019

Makro işçilerinden eylem çağrısı




Makro işçilerinden eylem çağrısı

Geçtiğimiz Ekim ayında konkordato ilan edip binlerce işçisini haklarını gasp ederek ortada bırakan Makro’ya karşı direniş sürüyor. Makro işçileri yarın Ankara’da gerçekleştirecekleri eyleme çağrı yaptı.


Türkiye’nin en büyük perakende market zincirlerinden Makro Market geçtiğimiz Ekim ayında konkordato talebinde bulunmuş ve 6500 işçinin çalıştığı Makro Marketlerin Ankara, Kayseri, Konya, Samsun, Tekirdağ, Antalya, Mersin ve Malatya’da bulunan mağazalarının tamamına yakınını kapatmıştı. Kapanmayan mağazalar ise Taze Market adı altında faaliyete devam etmişti.

Kapatılan mağazalarda çalışan binlerce işçinin tazminat hakları gasp edilmiş, hakları gasp edilen işçiler DİSK’e bağlı Nakliyat İş Sendikası önderliğinde direnişe başlamıştı.

Makro işçilerinin çeşitli illerde eylemleri devam ediyor. İşçiler yarın (9 Ocak) da yine Ankara’da bir eylem düzenleyerek gasp edilen haklarını isteyecek.

Nakliyat İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada, “Makro işçileri ödenmeyen tazminat haklarını almak için sendikamız öncülüğün de bir çok ilde eylemler yapıyor. Yarın da Ankara’da bir basın açıklaması yapacaklar. Basın açıklaması Sendikamız Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmaoğlu tarafından yapılacaktır. Makro İşçileri, aileleri ve sendikamız yöneticilerinin de katılacağı basın açıklamasına tüm basın emekçilerini ve halk örgütlerini davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Eylem bilgileri ise şu şekilde paylaşıldı:

Yer: Birleşik Metal-İş Sendikası Anadolu Şubesi Önü
Adres: İzmir 2. Cad. No: 42/14 Kızılay/ANKARA
Tarih: 09 Ocak 2019 Çarşamba
Saat : 16:00

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda