5.01.2019

Turizm devi mali krize girdi, konkordato istedi




Turizm devi mali krize girdi, konkordato istedi

Savunma, otelcilik ve medikal sektörlerinde faaliyet gösteren şirket 10 yılda 34 otel açmayı planlıyordu. Mali krize girdi, konkordato istedi.
.


Ever Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Selen Ersü, iş hayatına Türkiye’nin köklü müteahhit şirketlerinden Gama İnşaat’ta başlamış. Çok ortaklı bir şirket olan Gama’nın yönetim kurulu başkanlığını halen babası Ergil Ersü yapıyor.

Selen Ersü, Gama’dan ayrıldıktan sonra 2000 yılında Ever Turizm’i kurmuş. Şu anda Ever Grup bünyesinde teknoloji, endüstri, makine, turizm, savunma sanayi alanında faaliyet gösteren şirketler bulunuyor.

Ersü ise turizm işlerinin başında. Ersü, 2015’te İstanbul Ümraniye’deki İMES Sanayi sitesi içinde Four Points by Sheraton İstanbul Dudullu’yu açmıştı.

Bu, markanın Türkiye’deki ilk oteli. Ersü’nün yatırımları bununla sınırlı kalmadı. İkinci otelini İstanbul’da Batışehir’de açmıştı. Bu iki otel de halen faaliyetlerini sürdürüyor. Ersü’nün gelecek planları oldukça iddialıydı.

yılda 34 otel açılışı yapmayı planlıyordu. Yılda ortalama üç otel açılışı planlanıyordu. Bunun için de yaklaşık 400 milyon dolarlık bir yatırım öngörülüyordu. Ersü’nün tercihi farklı. Sanayi merkezlerinde iş dünyasına dönük dört yıldızlı oteller kuruyor.

Gelelim kulis haberimize… Böyle gelecek planları yapan turizm grubu sürpriz bir şekilde konkordatoya gitti. Sektörün parlak bir dönem geçirdiği bu dönemde Ever Turizm’in konkordatoya gitmesi bize ilginç geldi.

Şirketin yatırımları İstanbul’da ama merkezi Ankara’da. Bu nedenle de dava Ankara 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülüyor.

Mahkeme önce geçici tedbir kararını vermiş, ardından da süreyi uzatmış. Büyük hedeflerle yola çıkan grup umarız mali yapısını düzeltir.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda