24.02.2019

Buono Çikolatayı Hangi Firma Üretiyor


Buono Çikolatayı Hangi Firma Üretiyor

Buono çikolataları Bim mağazalarında sıkça görülen bol çeşitli çikolatalardır. Dolayısıyla Bime Buono çikolatayı hangi firma üretiyor derseniz üreten firmayı inceleyelim 


Çikolatanın tarihine bir bakalım ilk önce


Çikolatanın tarihi 2000 yıl öncesine kadar dayanmaktadır. Amerika kıtasında Aztekler ve Mayalar kakao çekirdeklerini çeşitli çeşniler ile karıştırmışlardır ve çikolatayı tatlı olarak değil, baharatlı bir içecek olarak tüketmişlerdir. İspanyollar Orta Amerika’ya geldiklerinde buradan kakao çekirdeklerini almış ve daha sonra bu çekirdekleri şekerle tatlandırarak çikolata üretmeye başlamışlardır. 21. yüzyılda ise dünyanın en iyi çikolataları, kakao üretim yapılmayan ülkelerde bile üretilmeye başlamıştır.

Bim marketlerde gördüğümüz, genellikle hemen kasa yanında yer alan reyonlarda bulunan Buono Çikolata Buono Çikolata Detay Gıda San. ve Tic. A.Ş. tarafından üretiliyor. Belki bu isimle pek bilinmese de; Kahve Dünyası dendiğinde herkes tanıyacaktır. Öyle ki, Detay Gıda; bünyesinde Altınmarka ve Kahve Dünyası markalarını da barındıran bir grup şirketi. BİM Marketlerde bulunan Buono markalı çikolataların tamamında imzası var diyebiliriz. Bunun yanısıra çikolatalı drajeler de bu firma tarafından üretiliyor. Etikete baktığınızda birçok üründe Detay Gıda ismini göreceksiniz. Fakat bazı ürünlerde Üretici olarak Detay Gıda isminin yazmadığını, bunun yerine sadece Telefon numarası ve İşletme Kodunun bulunduğunu farkettik. Baktığımızda ise, karşımıza Balin Gıda isimli firma çıktı. Bu firmanın da yine aynı grup şirketine ait olduğunu belirtelim.

7 yorum :

  1. yıllardır yiyoruz güzel kaliteli ve ucuz ülkerin bir gıdım çukulatasına çok para verecegimize bu güzel kaliteli ucuz çukulatayı almak daha avantajlı zaten balin gıda tescilli ve şirket garantisi var güvenle tüketebilirsiniz

    YanıtlaSil
  2. TADI VE LEZZETİ İLE BENİ ŞAŞIRTTI,KESİNLİKLE TATMANIZI ÖNERİRİM

    YanıtlaSil
  3. Bitter çikolata yiyemeyen biriydim ta kı buono yu tanıyana kadar.Özellikle mini çikolatasıni hep yanımda tasiyorum. Kalorili pastalara tatlılara karşı koyabilmeme yardım ediyor. Tadıyla çok hitap etti bana. Bim e uğrama sebeplerimden oldu.

    YanıtlaSil
  4. Tebrik ediyorum mentollüsü varmı acaba

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda