19.02.2019

GROSERİ STEAK HOUSE En Lezzetli Etleri Dry Aged Dolaplarımızda Dinlendirdik, Lezzetleri Çeşitlendirdik!





GROSERİ STEAK HOUSE

En Lezzetli Etleri Dry Aged Dolaplarımızda Dinlendirdik, Lezzetleri Çeşitlendirdik!


Kaliteli dana etlerinin , 0° ve 4° arasında, %80 – %86 nem oranına sahip dolaplarda, 21-28 gün arasında bekletilmesi sonucu , etin içerisinde bulunan enzimlerin, etteki kas liflerini parçalayarak etin daha yumuşak, kolay çiğnenebilir ve daha lezzetli bir hal almasını sağlanma işlemine “DRY AGED”, türkçe ifadesi ile kuru dinlendirme denir.

Kırmızı etin parçalanmasından satışına kadar müşterisine her zaman kaliteli ve sağlıklı ürün sunmayı amaç edinmekte ve bölgesinde dinlendirilmiş et satışına bağlayan ilk market olma özelliği taşımaktayız. Sipariş vermiş olduğunuz dry aged işlemine uygun etler; bilgileriniz alınarak 21-28 gün arasında dolaplarımızda dinlendirilmekte, işlem sonrası tüm hazırlıkları sağlanarak Atatürk mağazamızdan teslimatı gerçekleştirilmektedir.

Dinlendirme işlemi için uygun etlerimiz;


 DANA KABURGA

 DANA PİRZOLA

 DANA T-BONE

 DANA KONTRFİLE

 DANA ANTRİKOT

Detaylı bilgi için mağaza yöneticilerimiz ile irtibata geçebilirsiniz.

DRY AGED ETLER NASIL PİŞİRİLMELİDİR?

Dry aged etler ızgara ya da tavada pişirim için uygun olup, bu aşamada en önemli nokta eti pişerken 1 kez çevirmek ve tam bir mühürleme sağlamaktadır. Mühürlemede et oldukça kızgın bir tava ya da ızgaraya konur, yüksek ısıya maruz kalan dış yüzeyi karamelize- çıtır olan et, suyunu kaybetmez. Az pişmiş sevenler için etin ilk yüzünün 3 dk diğer yüzünün 3 dk pişirilmesi, orta pişmiş sevenler için ilk yüzün 5 dk, diğer yüzün de 5 dk pişirilmesi, İyi pişmiş sevenler için ise ilk yüzün 7 dk diğer yüzün de 7 dk pişirilmesi önerilmektedir. Tüm pişirme işlemlerinden sonra etin servis öncesi 2-3 d dinlendirilmesi ve servis tabağının biraz ısıtılması tavsiye edilmektedir.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda