8.02.2019

MediaMarkt’ın 14 Şubat reklamı direnişçilerin hedefinde



MediaMarkt’ın 14 Şubat reklamı direnişçilerin hedefinde

Real Market’te çalışırken hileli iflas yoluyla işlerinden olan ve hakları gasp edilen Real Maket işçilerinin direnişi devam ediyor. Real Marketler ile aynı işverene ait Metro, MediaMarkt mağazalarının önlerinde, bazen de mağaza içlerine girerek eylemlerini sürdüren işçiler sosyal medyadan da direnişlerini halka duyurmak için yoğun çaba sarf ediyor.

Neyseo – Nakliyat İş Sendikası önderliğinde direnişlerini sürdüren Real Market işçileri sosyal medyayı da aktif bir şekilde kullanarak direnişlerini farklı mecralara taşıyor.

İşçiler, sık sık sosyal medyada düzenledikleri kampanyalarla halkı Alman Metro AG firmalarından olan ve Türkiye’de de her köşe başında mağazaları bulunan Metro ve MediMarkt’tan alışveriş yapmamaya davet ediyor. Özellikle her geçen gün kârına kâr katan MediaMarkt’ın sık sık yürüttüğü reklam faaliyetlerine tepki gösteren işçiler haklarını gasp eden parababalarının peşini sosyal medyada da bırakmıyor.

MediaMarkt’ın 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla yayımlanan reklamı da direnişin hedefi oldu.

“SEVGİLİNİZE MEDİAMARKT’TAN HEDİYE ALMAYIN”


Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, MediaMarkt’ın “Bu #SevgililerGünü’nde de, küçük ev aletlerinden oyun aksesuarlarına, telefondan beyaz eşyaya sevgilinin kalbini çalacak hediyeler MediaMarkt’ta!” şeklindeki paylaşımına “Sevgililer Gününde, sevgilinize işçi düşmanlığı yapan, Real Market işçilerinin tazminatlarından yasal olarak ve yargı kararlarına göre sorumlu olmasına rağmen tazminatları 18 aydan beri ödemeyen MediaMarkt’tan hediye almayın. Boykot edin!” diye tepki gösterdi.

“REKLAMI BIRAK SOKAĞA ATTIĞIN İŞÇİYE BAK”


Nakliyat İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Erdal Kopal da, MediaMarkt’ın sosyal medya hesabından paylaşılan reklama yaptığı yorumla tepkisini dile getirdi.

Kopal, “MediaMarkt reklamı bırak sokağa attığın işçiye bak. MediaMarkt’tan alışveriş yapmayın, işçi düşmanlığına ortak olmayın. Reklamını izlediğiniz MediaMarkt işçilerin haklarını gasp eden rezil, iki yüzlü ve işçi düşmanıdır. Alışveriş yapmayın, boykot edin” diye tepki gösterdi.

Direnişçi işçiler de MediaMarkt’ın paylaşımının altına yorumlarını bırakarak firmanın işçi düşmanlığını gün yüzüne çıkarttı.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda