15.03.2019

AHEV, Sosyal Girişimcilik ve Gönüllük Zirvesi’nde yerini aldı





AHEV, Sosyal Girişimcilik ve Gönüllük Zirvesi’nde yerini aldı
Özen Grup (Onur Market) bünyesinde olan Ayşe Hatun Özen Eğitim ve Dayanışma Vakfı AHEV “Sosyal Girişimcilik ve Gönüllük Zirvesi”ne katıldı.

İstanbul Valiliği tarafından Küçükçekmece'deki Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Sosyal Girişimcilik ve Gönüllülük Zirvesi", saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Ayşe Hatun Özen Eğitim ve Dayanışma Vakfı (AHEV) Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Kemal Özen: “Vakıf olarak sosyal sorumluluk çerçevesinde toplumun sorunlarına ilişkin birçok projeyi hayata geçirdiklerini anlatarak,” Bu projelerden Türkiye’nin kanayan yaralarından olan Kayıp Çocuklara yönelik çalışmalar yaptık, Onur Market mağaza poşetlerimizde kayıp çocuklarımızın resimlerine yer vererek hem bulunmaları hem de ailelerin bu konuda daha dikkatli olması için farkındalık yarattık. Diğer gerçekleştirdiğimiz proje ise Avrupa Birliği Bakanlığı desteği ile beraber yürüttüğümüz “ Çeşitlilikte Birlik” projesi ile dezavantajlı insanların sosyal entegrasyonu, sosyal hakları ve istihdam edilebilirliğinin arttırılmasına katkıda bulunduk. Küçükçekmece taraflarında yaşayana ve projenin asıl hedef konusu olan kişilerin geleneksel yetkinliklerinin geliştirilmesinde ve yeni yetkinlikler kazandırılmasına destek olduk. Şu an hala sürdürmekte olduğumuz Türkiye’de bir ilk olan “Atma Tamir Olsun Çocuklara Umut Olsun” projesiyle kullanılmayan, kırılmış, bozuk oyuncakları tamir ederek, hijyen hale getirerek ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırarak yüzlerini güldürdük. Eğitime önem verdik. Ülkemizde gurur duyabileceğimiz gençlerimize geleceğin yollarını açmakla yükümlü olduğunu biliyoruz. Bu bilinçle vakfımız kurulduğu günden bugüne hizmet hayatında yüzlerce öğrenciye burs imkanı sağladık ve hala da sağlamaya devam ediyoruz. Bundan sonrada ülkemizin sorunlarına çözüm getiren her projenin içerisinde yer almaya gayret edeceğiz” dedi. Zirve katılımcıların sosyal girişimcilik ve gönüllük üzerine konuşmalar yapması ve deneyimler mentörler eşliğinde atölye çalışmaları yapması ile sona erdi.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda