8.05.2019

Amazon,Kasiyersiz Şubelerini Çoğaltıyor



E-Ticaret devi Amazon tarafından bir kaç sene önce hizmete sunulan ve sürekli büyemeye devam eden Amazon Go,kasiyersiz marketler farklı bir alışveriş deneyimi yaşamak isteyenler tarafından oldukça sevildi.Hal böyle olmalı ki,bunu fark eden Amazon,şube sayısını 12'ye kadar çıkarmayı başardı.

Amazon Go'nun yeni mağazası dün New York şehir merkezindeki Brookfield Place'de bulunan alışveriş merkezinin ikinci katında halka açıldı. Yaklaşık 1300 metrekarelik mağaza, onikinci Amazon Go mağazası ve New York’a açılan ilk mağaza olması nedeniyle kritik bir öneme sahip. Amazon bu hamleyle Chicago, Seattle ve San Fransisco'nun ardından 4'üncü bir kente daha giriş yapmış oldu.


ABD'nin en önemli sanayi ve iş kenti olan Chicago mağazalarının başarılı olmasının ardından yeni mağazaların açıldığı Seattle ve San Fransisco'nun ortak özelliği de ABD'nin bilişim sektörünün iki başkenti olması ve bilişim - teknoloji alanlarında çalışan beyaz yakalıların ağırlıklı olmasıydı.

Nüfus yapısı nedeniyle yeni teknolojilere ve yeni deneyimlere son derece açık olan bu üç kentin ardından daha kozmopolit tüketici kitlesine sahip New York mağazasının bu formatın gerçek başarısını görmek için en önemli test alanı olduğu belirtiliyor. Bu mağaza, New York'un ABD'deki pek çok şehirden daha farklı şekilde gelişmiş Avrupa tarzı yaşam kültürü ve Avrupa göçmeni ağırlıklı nüfus yapısı nedeniyle Amazon Go'nun gelecekteki Avrupa stratejileri açısından da önemli bir deneyim merkezi olacak.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda