15.05.2019

Real İşçilerinden Migros Çalışanlarına Destek





Real İşçilerinden Migros Çalışanlarına Destek

Real market çalışanları zamanında kendilerine uyğulanan haksızlıklara karşı uzun süredir eylem yapmaktadırlar ve şimdi aynı sendikaya bağlı migros çalışanlarına uygulanan haksız maaş zammı için migros çalışanlarının yanında ve kendilerine destek olmaktadırlar.

Real İşçilerinden Açıklama;

Real Market İşçilerine İhanet Eden Tez Koop-İş Yönetimi, İhanetini MİGROS İşçilerine Yaptıkları ile Devam Ettiriyor.

Ünlü ekonomi profesörü Prof. Steve Hanke, Türkiye’de gerçek enflasyon, TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) verilerinin aksine yüzde 19.71 değil, yüzde 43 olduğu değerlendirmesinde bulunmuştur.
Kendi yöntemi ile yaptığı hesaplamaları Twitter’da paylaşan Hanke “Türkiye’nin yıllık enflasyon oranının 13 Nisan 2019 tarihi itibariyle doğru ölçümlenmiş hali yıllık yüzde 43’tür. …… TÜİK ölçümlemeleri güvenilir değil.” demiştir.

Böyle bir ortamda Tez Koop-İş yönetimi MİGROS işvereni yapmış olduğu sözleşmede aşağıda görüleceği gibi tadilat yapmıştır.

Metinde görüleceği gibi daha önce yapılan, imza altına sözleşmede ki zam oranları düşürülmüş, bazı kıdemlerde ise “sıfır” zam olarak tadilat yapılmıştır.

MİGROS’ta çalışan işçi kardeşlerimizden habersiz yapılan bu tadilat bir ihanet belgesi değil mi? Yapılan sözleşmelerde gerçek enflasyonun %43’lerde olduğu ortamda ek zam talebi gündeme gelmesi gerekirken Tez Koop İş Yönetimi hangi vicdanla, ahlakla, anlayışla bu ihanet belgesinin altına imza atmıştır?

MİGROS mağazalarında çalışan işçilerin tamamı tepki gösterirken işsizlik cehennemine atılma korkusu ile tepkilerini şu an sınırlı tutan işçiler bu ihanetin hesabını soracaklardır.

Asgari ücretin biraz üzerinde ücret alan işçilere “sıfır” zammı reva gören Tez Koop-İş Sendikası şube yöneticilerinin bile aylık ücretlerinin 15.000 TL’den aşağı olmadığını biliyoruz. Bu nasıl vicdan ve ahlak? Sen Genel Kurulda bu maaşları ne kadar artırmıştın? Bilmiyoruz, belki enflasyon oranında artırmışlardır. Yöneticilerin maaşları sendikalarda genellikle kapalı kutudur.

Tez Koop-İş Yönetimi bizlere Real Market İşçilerine, direnişine ihanet ettiler, direniş kırıcılığı yaptılar, yapmaya da devam ediyor. DİSK’e bağlı Sosyal-İş Sendikası da bilindiği gibi yapmış olduğu açıklama ile Real Direnişinde safını Metro AG’den yana belirlemiştir. Tez Koop-İş Sendikası Yönetimi MİGROS’la yapmış olduğu sözleşme tadilatı işçi sınıfına, MİGROS işçisine ihanet değil mi? Sendikada ki anlı şanlı solcu “sosyalist” uzmanlar, gazeteler, TV’ler bu konuda ne düşünüyor?
Tez Koop-İş Yönetimi de Sosyal-İş Yönetimi de Real İşçilerine, Direnişine, MİGROS işçilerine, işçi sınıfımıza yaptıkları ihanetin hesabını vereceklerdir. 15.05.2019

Kahrolsun İşbirlikçi Teslimiyetçi Sarı Sendikacılık
Yaşasın Real Market Direnişimiz
Direne, Direne Kazanacağız.
Real Market Direnişçileri

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda