5.05.2019

Real Market İşçileri Kasa Kitleme Eylemi



Real Market İşçileri Kasa Kitleme Eylemi


İstanbul'da işçiler, Ümraniye Meydan AVM'de Media Markt mağazasında kasa kilitleme eylemi gerçekleştirdi. Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve sendika yöneticilerinin de katıldığı eylemde, işçilerin kasa kilitleme eylemi sırasında mağazaların kasa bölümünde uzun kuyruklar oluştu.

Ümraniye Meydan AVM’deki Media Markt’a, sendika yöneticileri, mağazalardan binlerce liralık alışveriş yapıp kasalardan geçirdikten sonra, “işten atıldık, haklarımız gasp edildi, ödeyecek paramız yok” diyerek ürünleri almayacaklarını söyledi. Bazı işçilerse boş kredi kartlarını alışveriş için verdikten sonra "bakiye yetersiz" uyarısı alınca işverenin kendilerini işten attığını ve tazminat da dahil olmak üzere yasal haklarını gasp ettiğini, alışveriş yapacak paralarının olmadığını söyledi.

Ümraniye Meydan AVM, Media Markt yapılan kasa kilitleme eylemlerinden sonra AVM önüne gelen işçiler burada pankartlarını açarak basın açıklaması gerçekleştirdi.

"SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRİYORUZ"
Basın açıklamasında konuşan Nakliyat–İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Media Markt ve Migroslarda işçiler haklarını alana kadar "kasa kilitleme" eylemlerinin devam edeceğini vurguladı.

Küçükosmanoğlu, Media Markt Real işçilerinin halklarından sorumludur. Nakliyat-İş de sınıf sendikacılığı gereği sorumluluğunu yerine getiriyor. Mücadeleye sahip çıkıyor sahip çıkmaya da devam edecek” dedi.





Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda