1.08.2019

A101 Market Kurban Fiyatı 2019









Kurban Bayramı 2019

Kurban bayramı tarihi ve kurbanlık fiyatları tüm vatandaşlar tarafından şuan araştırılıyor. Kurban Bayramı’nın en önemli ibadetlerinden olan kurban ibadeti için hazırlıklar son sürat başladı. Milyonlarca vatandaş bayramda ailelerini ziyaret etmek ve tatile gitmek için yola koyulacak.



Kurban Bayramı ne zaman?

Kurban bayramı ne zaman sorusunun cevabı belli oldu. Diyanet İşleri Bakanlığı’nın yayınladığı dini günler takvimine göre 11 Ağustos Pazar günü kutlanacak olup 14 Ağustos Çarşamba günü bayramın son günü olacaktır. 10 Ağustos Cumartesi günü ise bayram arifesi olarak kutlanacaktır.

Kurbanlık satışı için hazırlıklar tam 3 ay önceden başlıyor marketlerde. Kurbanlık satın alacaklar için de bu süreç 1 ay önceden başlıyor. Uygun fiyatlı hatta en ucuz kurbanlıkları bu yıl internette satışına başlanacak.

İnternetten yapılan kurban satışında en çok yoğunluğun İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Bursa’da beklense de uygun fiyatlarda kurbanlık satışı olacağı için Türkiye’nin birçok ilinde internetten kurban talebinin çok yüksek olacağı bekleniyor.
Kurbanlık koyun ve koç fiyatları 2019

Bayram tatili yaklaşıyor, Müslümanlar ibadetlerini yerine getirebilmek için kurban kesecekler. Kurban kesimi bayram namazı ile başlıyor ve mezheplere göre 3.günü akşamına veya 4.günü akşamına kadar sürüyor.

Kurbanlık Karaman Koç Fiyatı : 1.195 TL (en az 14kg)
Kurbanlık dana fiyatları 2019

Dana fiyatları kurban bayramı yaklaşırken merak edilen sorular arasında yer alıyor. Vatandaşlar kurban bayramına kısa bir süre kala fiyat araştırmalarına başladı. Kurban Bayramı'nda ibadetlerini yerine getirmek isteyenler kurbanlık fiyatlarını merak ediyorlar. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurban pazarları kurulmaya ve hareketlenmeye başladı.

Kurbanlık Büyük Baş 1/7 Hisse Fiyatı : 1.345 TL (en az 20kg)



Sistem Nasıl İşliyor?
1-) Kurbanlık Nasıl Seçilir?

Ülkemizin 4 bir yanındaki yetiştiricilerden özenle seçilen kurbanlıklar, veteriner hekimler tarafından yapılan gerekli kontrollerden geçtikten sonra satın alınır ve satın alınan tüm kurbanlıklar yerli besidir.
2-) Kurban nasıl kesilir?

Kurbanlıklar kesilmeden önce veterinerler hekimler tarafından muayeneleri yapılır ve tüm gerekli testlerden geçirilir. Kurban kesimleri, yasal mevzuat ve standartlara uygun olarak onaylı kesimhanelerde İslami kurallarına uygun olarak bayram namazının hemen ardından, vekalet alınarak kesilir.
3-) Kurban eti nasıl dağıtılır?

Kurbanlık koçlar kesim sonrasında toplu halde soğutma odalarına alınacaktır. Kurbanlıkların uygun sıcaklığa düşmesinin ardından, kurbanlık 4 temel parçaya bölünerek tam ve kemikli şekilde özel poşetli koliye konulacaktır. Kemikli kurbanlık koçun minimum ağırlığı 14 kg’ dır. Dana’nın ağırlığı ise minimum 20 kg’dır. Kesilen kurbanlıklar soğutmalı araçlar ile mağazalara teslim edilecektir.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda