3.09.2019

Direnişçi işçiler sarı sendikaların genel merkezlerine siyah çelenk bıraktılar









Direnişçi işçiler sarı sendikaların genel merkezlerine siyah çelenk bıraktılar


Aylardır direnişte olan Real İşçileri ve Uzel Makine İşçileri sarı sendikacılığı protesto ederek genel merkez binalarına siyah çelenk bıraktılar.


Gasp edilen hakları için Nakliyat İş öncülüğünde mücadele eden Real direnişçileri ve Uzel Makine direnişçileri, eylemlerini Ankara’ya taşıdılar. Uzel Makine direnişçileri Türk Metal Sendikası’nı, Real Market direnişçileri Tez Koop-İş Sendikası’nı protesto ettiler.

Nakliyat-İş Sendikası’ndan yapılan açıklama şu şekilde:

UZEL VE REAL DİRENİŞÇİLERİNİN SARI SENDİKACILIĞA KARŞI MÜCADELE GÜNÜ

Uzel Makine Direnişçileri Türk Metal Sendikası Genel Merkezine, Real Market Direnişçileri Tez Koop-İş Sendikası Genel Merkezine, Sarı Sendikacılığı Protesto Amacıyla Siyah Çelenk Bıraktılar.

İşkolumuzda olmamasına rağmen işçi sınıfına olan sorumluluğumuz ve inancımız gereği sahip çıktığımız ve mücadelelerine öncülük ettiğimiz Real ve Uzel Direnişçileri bu gün eylemlerini Ankara’ya taşıdılar. Ankara’da geniş güvenlik önlemleri altında 100 kişi ile yapılan eylemlere sendikamız Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Örgütlenme Daire Başkanımız Erdal kopal ve diğer yöneticilerimiz de katıldı.

Uzel Makine İşçileri Türk Metal Yöneticilerine “Namus Şeref Sözü Verdiniz Şimdi Neredesiniz.” Diye Haykırdılar.
1500 Uzel Makine İşçisi işletmenin hileli bir şekilde iflası sonucu tazminatlarını alamamış, fabrika arsasının geçtiğimiz günlerde hileli bir şekilde satışı ile de işçilerin tazminatlarının ödenmeyeceği ortaya çıkmıştır. Uzel Makine İşçilerinin üyesi olduğu Türk Metal Sendikası önceleri işçilere namus sözü vermiş ancak daha sonrasında da işçileri ortada bırakmıştı. 11 yıldır tazminatlarını alamayan işçiler en son mücadele kararı almışlardı.

2019 ocak ayından beri Uzel Makinenin önünde eylemlerine devam eden işçiler bu günde Türk Metal sendikasının Genel Merkez binasının önüne siyah çelenk bırakarak protesto eylemi gerçekleştirdiler. Eylem sırasında Türk Metal Sendikası değişik işyerlerinden getirdiği yüzlerce işçiye slogan attırarak, müzik çaldırarak siyah çelenk bırakma eylemini ve basın açıklamasını provoke etmeye çalıştı. Ancak Sendikamızın ve Direnişçilerin soğuk kanlılığı ve kararlılığı bu provokasyonu boşa çıkartmıştır.

Eylemde söz alan işçiler Türk Metal sendikasının kendilerine namus şeref sözü verdiğini ancak sözünü tutmadığı gibi işçilerin tazminatlarının ödenmemesinde büyük paylarının olduğunu belirttiler. Türk Metal sendikasının o zaman da işçiyi sattığını, şimdide değişen bir şey olmadığını yine işçileri sattığını en son TİS görüşmelerinde ekranlardan bunu en açık bir şekilde gördüklerini belirttiler. Evlerine ekmek götüremedikleri, çocuklarına harçlık veremedikleri günlerin hesabını soracaklarını söyleyerek sözlerinde durmayan, üyesine işçisine sahip çıkmayan sarı sendika Türk Metal Sendikasının yöneticilerini bir kez daha protesto ettiklerini, bu işin peşini bırakmayacaklarını belirttiler.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı eylem Türk Metal Sendikası Genel Merkez binasının önüne siyah çelenk bırakılması ile son buldu.

25 Aydır Gasp Edilen Tazminatları için Direnen Real Direnişçilerinden Tez Koop –İş’e Siyah Çelenk

Türk Metal sendikasının önündeki eylemden sonra Real ve Uzel direnişçileri Tez Koop-İş sendikasının Genel Merkezine gittiler. Burada da Real işçileri söz alarak yıllardır aidat ödedikleri Tez Koop-İş sendikasının Real Marketin Beğendik’e satılırken çalışanların hak kaybına uğramayacağı hususunda garanti verdiklerini, ancak sonrasında hiçbir hakları ödenmeden, özel eşyalarını bile almaya fırsat bulamadan kapının önüne koyulduklarını, bu süreçte sendikanın da sürekli kendilerini oyaladığını belirttiler. Haklarını almak için direnişe başladıklarında ise yine sendikanın ortaya çıkarak bu mücadeleye bir şekilde engel olmaya çalıştığını ifade ettiler. Tez Koop-İş’inde sarı sendikacılık yaptığını ve bu gün bunu bir kez daha haykırmaya ve protesto etmeye geldiklerini belirten işçiler Tez Koop-İş Sendikasının Genel Merkez binasının önüne siyah çelenk bıraktılar. İşçiler daha sonra sloganlar atarak eylemlerini bitirdiler.

Eylemlerde sık sık “Namus Şeref Sözü Verdiniz Neredesiniz?”, “Kahrolsun Sarı Sendikacılık”, “Tazminat Haktır Gasp Edilemez”, “Direne Direne Kazanacağız” sloganları atıldı.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda