12.11.2019

Divan Pastaneleri Kimin?



Olduğu şehrin buluşma noktası. Bazen bir kahve, bazen bir çikolata ile hayata eklenen bir tat. Anların, anıların, hayata iz bırakan kutlamaların tanığı. İstanbul’da başlayan, yıllar içinde sınır tanımayan ama hep “bizden” kalan bir lezzet ustası. Divan, 60 yıldır hayatın tam içinde!

Kuruluş

Yıl 1956… Elmadağ, Divan Otel’de lezzet severler, eşsiz çikolata, butik pasta ve tatlılarla tanışıyor. Divan Otel’in pasta, çikolata ve tatlılarını yapmak üzere Huegenin Pastanesinden Türkiye’ye gelen İsviçreli şef Kunderdt’in hazırladığı tatlar o kadar beğeniliyor ki Divan’ın tatlıları, çikolataları ve pastaları dilden dile dolaşmaya başlıyor. 60 yıl önce, Divan Pastaneleri zincirlerinin temelleri böylece atılmış oluyor. İlki Elmadağ’da açılan Divan Pastanesi’nin ikinci durağı 1964 yılında Erenköy oluyor. 10 yıl sonra Divan Pastanesi Bebek’te açılıyor. 1981 yılında Moda, 1984’te Sütlüce pastaneleri lezzet severlerle buluşuyor. İstanbul dışında ilk pastane ise 1987 yılında Ankara’da hizmet vermeye başlıyor. Lüks çikolata ve butik pastane konseptinin lideri Divan, nesilden nesile aktardığı ve Türk damak tadıyla harmanladığı tarifleri ile kalite, kusursuz hizmet ve bir lezzet geleneğinin temsilcisidir.


Divan Pastaneleri Kimin/Divan Pastanalerinin Sahibi Kim?

Kurulduğu ilk günden itibaren aynı isim ile sektörde var olan Divan Pastaneleri,günümüzde neredeyse her sektörde hizmet veren ve bir şirketi bulunan KOÇ GRUBU tarafından yönetilmektedir.Ali Koç bu grubun en yetkisi ve başkanıdır.

Teknolojinin profesyonel eller ile buluşması

Divan Pastanelerinin Elmadağ otelin içinde başlayan, sonrasında Sütlüce’de Türkiye’nin ilk pasta, tatlı üretim imalathanesi olarak devam eden serüveni, 2003 yılında Ümraniye’deki 8 bin metrekare kapalı alana yayılan tesislerine taşınarak devam ediyor. 2015 yılı Ocak ayında ise, üretim tesisini 3 katı büyüterek, 15.000 metrekarelik yeni üretim tesisine taşınıyor. Yüksek teknoloji ile çalışan üretim makinaları ve usta ellerin çabası ile Divan’ın enfes lezzetlerini oluşturan 170’a yakın ürün burada üretilmektedir. Fabrikamızda, günde 10 ton çikolata, 5 ton lokum, 5 tona yakın unlu mamul üretimi, 10.000 adetlik de pasta üretimi kapasitemiz bulunuyor.

Divan’ın en önemli özelliklerinden biri, hem butik hem de endüstriyel olarak başarıyı yakalamış olmasıdır. Divan, sadece el yapımı ürünleriyle değil, gelişen teknolojinin paralelinde yenilenen makinaları ile yüksek hijyen koşullarında hazırlanan ürünleriyle de, 60 yıl boyunca aynı kalite ve lezzeti müşterileriyle buluşturmayı başarmış bir markadır.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda