27.01.2020

Şok Market İşçileri Haklarına ulaşıyor





Şok Market İşçileri Haklarına ulaşıyor.


Tarafımıza son gelen bilgiler doğrultusunda şok market çalışanları hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir. İş kolunun 75 bin üye sayısı ile en büyük ve market zincirlerinde örgütlü sendikası olan Tez-Koop-İş Sendikası Şok Markette yetkili olmasa dahi sendikanın adı yetmiş gözükmektedir.


Son zamanlarda market sektöründe olumsuz gidişat yüzünden olan market çalışanlarına olmaktadır. İş verenler ekonomik krizden kurtulmak için çalışanlarda kısıntıya gitmekte ve giderleri düşürmek için uğraşmaktadır. Giderleri kısan şirketler personeli olumsuz etkilemektedir personelin yemeği, yolu ücreti, sevisine kadar her şeyi kaldırarak çalışanları olumsuz etkilemektedir. Çalışanlar bu olumsuz duruma karşılık sendikalaşma yoluna girmekte ve haklarını bu doğrultuda aramak için uğraşmaktadır. Tarafımıza ulaşan haber doğrultusunda Şok market çalışanlarının derdini duyurmak için bu haberi yayınlıyoruz. Şok Market Çalışanları emek sömürüsüne karşı market zincirlerinde örgütlü olan Tez Koop İş Sendikası'na üye oluyor...!


-Aylık brüt 35 TL olan kasa tazminatı brüt 275 TL'ye...
-Aylık brüt 225 TL olan yemek parası brüt 235 TL'ye... yükseltilmiştir.

3 yorum :

  1. Yalan haber yol parasi olarak gozuken 225 tl artik 35 kasa tanzim ile birlesil lasa tanzim diye yatacak

    YanıtlaSil
  2. Makro mağduru27 Ocak 2020 19:22

    Tez koop iş önce yıllarca aidat aldığı real işçilerinin haklarının ödenmesi için metro ve Mediamarkt'a giderek sorunu çözsün sonra bu işe soyunsun. Yani önce soyunduğu yerde bir giyinsin onu göstersin yeni üye yaparak aidat almakla sendikacılık olmaz.

    YanıtlaSil
  3. Tez koop'a üye olarak başta kaybettiniz bence.

    YanıtlaSil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda