1.02.2020

Burger King 2020 Çalışma Şartları/Maaşları



Dış sermayeli en büyük gıda perakendecilerinden birisidir Burger King.Ülkemizde her Avm'de her işlek cadde de bir şube açmayı kendine şiar edinmiştir.Çalışma temposu oldukça yüksek olduğundan dolayı,kadrosunun büyük bölümünü 18-30 yaş aralığında personeller oluşturmaktadır.Burger King,dünyanın onlarca farklı ülkesinde faaliyet göstermektedir.Ve şunu ekleyelim ki,hizmette bulunduğu her ülkenin istihdamına olumlu mana da katkı sağlamaktadır.Sözü uzatmadan 2020 Burger King Çalışma Şartları/Maaşlarını incelemeye geçelim.


BURGER KING 2020 ÇALIŞMA ŞARTLARI/MAAŞLARI

Burger King'de her şey kanunlara göre işlemektedir.Günlük çalışa süresi yasalarca belli olan 8,5 saat olarak ayarlanmıştır.Bu 8,5 saate çay/yemek molanız dahildir.Hafta da 1 gün haftalık izin ve yılınızı doldurmanız durumunda 14+2 gün şeklinde yıllık izin kullanma hakkına sahip olursunuz.

Burger King'de fazla çalışmanız zaman zaman söz konusu olsa da,bu fazla çalışmalar için Denkleştirme veya Mesai ödemesi almanız mümkündür.Kısacası fazla çalışmış olduğunuz gün/saatler hiç bir şekilde kaybolmaz.

Vardiya konusuna gelecek olursak.Personel her hafta Sabahçı/Akşamcı şeklinde değişen vardiyalar ile çalıştırılmaktadır.Vardiya düzeni ve takibi ilk önce şef daha sonra ise şube müdürü tarafından yapılıyor.

BURGER KING 2020 PERSONEL MAAŞLARI

2020 yılında da firmanın maaş yani ücret anlayışında bir değişiklik olmadı.Konu hakkında daha detaylı bilgiyi aşağıda bulacaksınız.


İlk işe giren her personel,Asgari ücret ile iş başı yapmaktadır.Yani siz ekip üyesi olarak işe başlayacaksınız ve daha sonraki zamanlar maaşınız ve rütbeniz kademe kademe artacak.

Rütbe ve maaş:
-İlk İşe Girdiginizde Ekip Üyesi Olarak Başlarsınız
Ekip Üyesi Maaşı = Asgari Ücrettir. Ancak Üstünü Değiştirme, V.S Gibi 10-15 Dk Fazla Çalıştığınız İçin Mesai İşler Buda Ay Sonuna  %10 daha fazla ücret demektir.

-Expert ( Servis Uzmanı) Rütbesi ; 
- 3. Ayınızı Doldurduğunuzda Gramajlar,Hamburger Yapımı ( Burger İçin Örnek ) V.B Konulardan Sınava Girersiniz. 100 Soruda 80 Net Yapan Sınavı Geçer. Maaşınız %5 Artar.

-Servis Supervisor Rütbesi ; 
Bu Rütbe Müdürlükten Önceki Son Seviyedir. Artı Vardiya Tutmaya,Müdürün Size Restoranı Emanet Etmesi,Ayak İşlerinden Tamamen Kurtulduğunuz Rütbedir.6. Ayınızı Doldurduğunuz da Yine Sınavla Bu Rütbeye Hak Kazanacaksınız. Maaş asgari ücretten %25 daha fazladır.

- Vardiya Müdürü Rütbesi 
1.Yınılınız Bittikten Sonra Bu Rütbe İçin Tekrar Sınava Girersiniz. Sınavı Kazanan Vardiya Müdürü Olur. Maaş asgari ücretten %50 daha fazladır.

Vardiya Müdürü<Asistan Müdür<Restoran Müdürü<Grup Müdürü Olarak Kariyer İlerler. Her Rütbe arası asgari ücret baz alınırsa,%25 maaş ücreti fark eder.

YEMEK SİSTEMİ VE PUANLA YEMEK ALIMI

Yemek Sisteminde Tüm Restoranların Hakkı 14 Puandır. Bu Puanlar Sonraki Güne Devredilemez.O Gün İçinde Kullanılması Şarttır. Puanlara Karşılık Gelen Yemek Listesi Örnegi ;

- Et Burger 5 Puan
-Tavuk Burger 4 Puan
- 1 Dilim Pizza 5 Puan
- Orta Boy Patates 3 Puan
- Cola-Ice Tea-Yedigün-Fruko Orta Boy 1 Puan
- Sogan Halkasi 8'Li 5 Puan
- Acili Kanat Adet 3 Puan.
- Su 1 Puan

İşe Girmek Heleki Yaza Yaklaşşıldığı Zaman Çok Çok Kolaydır. Çalışmak istediginiz firmaya Gidip, Müdürle Görüşme Talep Edin. Ancak En Önemli Şey Erken Gitmeniz. Avm ise 10.00'Da Açılğı için 11'De Gidin .Çalışmak istediğinizi Belirtin.Zaten Eleman sıkıntısı Oldugu için Hemen Kabul Edeceklerdir.

Kısaca özetlemek gerekirse: MAAŞ - YEMEK- PRİM ve kısa süreli kariyer koşulları çıkmaktadır karşımıza.Ve ekleyelim şehir dışında olan mağazalar için gece Servis imkanı vardır.

BURGER KING İŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Genelde 3 farklı yolla iş başvurusu yapabilirsiniz.Kariyer siteleri,firmanın kendi web sayfasından ve şubelerden.Bu 3 seçenek içinden en hızlı dönüş alabileceğiniz Şubeden başvuru seçeneğidir.Zİra zaman zaman alımları şubeler kendi yaptığı için,işe başlamanız 2 gün gşbş kısa bir sürede olabilir.Bunun dışında olan başvurulara dönüş yapma süreleri ise 3-20 gün arasında olabiliyor.


İŞE GİRİŞTE İSTENİLEN EVRAKLAR

Sizden,Nüfus Cüz. Fotokopisi, Sağlik Belgesi,Öğrenci Belgesi, Sabıka Kaydı ,ikametgah + 4 Resim isterler.Bunları Tamamlayın Teslim Edin. 3 Gün Içinde Sigortanız Başlar Ve işbaşi Yaparsınız.

18 yorum :

  1. Merhabalar burger kingte part time çalışma nasil oluyor acaba? Ve maaş hakkında bir bilginiz var mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,haftalık 30 saat.Maaş ise 1700 TL civarıdır.

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Belirli bir süre çalıştıktan sonra sınav ile.

      Sil
  3. Sınavı kazanan rütbe atlar demişşiniz sınavlar ne zaman yapılır ?

    YanıtlaSil
  4. Yabancıları çalışmak mümkün müdür

    YanıtlaSil
  5. sadece cumartesi pazar çalışmak mümkün mü ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şube ve şube yöneticilerine bağlı bir durum.Yani işe başlamadan kimse çalışabilirsiniz veya çalışamazsınız diyemez.Fakat şu var Çeyrek Part olarak başlarsanız çalışabilirsiniz.

      Sil
  6. Lol tıp okumak isterim ama burger king daha iyi 💅

    YanıtlaSil
  7. 16 yaşına giricem yazın çalışabilir miyim?

    YanıtlaSil
  8. Merhaba 16 yaşına girdim ve burger kingde yazın ekip üyesi olarak çalışmak istiyorum.Olabilir mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,en az 18 yaşında olmanız gerekiyor.

      Sil
    2. Kardeşim yanlış bilgi verme insanlara ben 16 yaşındayım çalışıyorum

      Sil
  9. Merhaba evrakları şubeye teslim ettim en geç kaç gün içinde haber verirler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,3-5 gün içindr işe başlamış olursunuz.

      Sil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda