13.02.2020

Lipton Kimin/Hangi Ülkenin?



Gıda perakendeciliğinde kuru çay rafının olmazsa olmaz markalarından birisi de,hiç şüphesiz Lipton'dur.Dünya genelinde bir marka olan Lipton,çay pazarında oldukça kadim ve bir o kadar da söz hakkına sahiptir.Her ne kadar 2020 yılında satılacağına dair söylentiler olsa da,Lipton şüphesiz çay sektöründe değerli bir markadır.

Lipton Kimin/Lipton'un Sahibi Kim

Lipton, Unilever'e ait bir çay firması. Thomas Lipton tarafından 1890 yılında Glasgow, İskoçya'da kuruldu. Günümüzde 110'un üzerinde ülkede mevcuttur. Lipton özellikle Avrupa, Kuzey Amerika, Orta Doğu, Asya ve Avustralya bölgelerinde popülerdir.


Yukarıda da belirttiğimiz gibi Lipton 1890 yılında İskoçya da kurulmasına karşın.2000'li yılların başına kadar varlığını sürdürmüş,fakat daha sonrasında dünya çapında hizmet verebilmek adına Unilever'ile bir satın alma anlaşması imzalamıştır.

Kurulduğu yıllarda merkezi İskoçya olan Lipton'un satılması ile beraber,Merkezi İngiltere olmuştur.Ayrıca belirtmemizde yarar var.Lipton'un Pepsico ile ortak yürüttüğü bir proje var.Soğuk çay çeşitleri iki firmanın beraber piyasaya sürdüğü ürünlerdir.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda