18.05.2020

Çağdaş Marketlerde Neler Oluyor







Ankara çağdaş marketlerde neler oluyor


Ankaranın önde gelen perakende zincir lerinden olan çağdaş market Ankaranın her semtinde her mahallesinde birden fazla satış noktası olan ve pandemi döneminde cirolarını %100 arttıran çağdaş market Ankara’nın önemli bir alış veriş merkezlerinden biridir.


Son zamanlarda tarafımıza gelen bilgiler doğrultusunda çağdaş market çalışanları ile yaptığımız röportajlarda personellerin zor durumda olduğu ve pandemi döneminde işsiz kalma korkuları olduğundan dolayı her şeye boyun eğdiklerini söylemektedirler.


Çağdaş markette A.M isimli çalışan ramazan ayı döneminde personellere akşam iftar için yemek verilmediğini ve yasaklandığını söylemekte ve dışardan yemek getirilmesinede izin verilmediği söylenmektedir.


Bir başka çalışan ise ilk işe alımlarda personelin iki ay ssk sız çalıştırıldığı yasalara uyulmadığı dile getirilmektedir.


T.M isimli bir başka çalışan ise pandemi döneminde sokağa çıkma kısıtlaması olmasından dolayı personellerin maaşlarından kesinti yaptıkları yöneticilerden 750₺ normal çalışandan ise 500₺ kestiklerini ve bu ayki maaşlarını eksik aldıklarını söylemektedir.


Personellerin cimer üzerinden şikayet oluşturdukları ve haklarını sonuna kadar arayacaklarını dile getirmekte ve seslerinin duyulmasını istemektedirler.


Pandemi döneminde sağlık çalışanları kadar özveri ile çalışan market çalışanlarının karşılaştıkları bu haksızlığın hesabını hangi makam sorar bilemeyeceğiz fakat her zaman sınıf ayrımcılığı yapılan market çalışanlarına uygulanan bu haksızlığa bir dur denilmesi gerekmektedir.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda