19.06.2020

Önlem Bebek Bezi Kimin Hangi Firmanın






Önlem markası ile son günlerde reklamlarda görmeye başladığımız bebek bezi markası yerli bir firmaya ait televizyonlarda ve sosyal ağlarda dönen reklamlarıyla bilindik markalarla yarışır duruma gelmiş ve adından söz ettirmeye başlamıştır. Reklamların katkısı ve ürün kalitesiyle satış hacmini artırmayı başarmıştır.

Pakten, sektörde ilk 5'e adını yazdıracak
Bebek bezi üretimine yönelik yatırımıyla Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin bu alandaki öncü firmaları arasında yer alan Pakten, hedef çıtasını yükseltiyor. İhracat ağırlıklı çalışan şirket, son yatırımlarıyla sektörde ilk beşe adını yazdırmayı hedefliyor



“Joyful” ve “Önlem” markalarıyla çocuk bezi üreten Pakten, kapasite artışı ve otomasyona yönelik yatırım hamlesinin ardından büyümeye odaklandı. Çocuk bezi alanında Türkiye’deki 75 üretici arasında kapasite olarak ilk 10'da yer alan şirket, hem yurtiçindeki hem yurtdışındaki pazar payını artırmayı hedefliyor.

Projeleri hakkında bilgi veren Pakten Sağlık Ürünleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Halil Tepe, firmalarının kuruluş hikayesini anlatarak, 23 yıl ticaret ile uğraştıktan sonra kalıcı bir marka yaratmak için harekete geçtiklerini söylüyor. Tepe, “Ticaret hayatımız 1977 yılında başladı. Yurtiçinde ve yurtdışında bayiliğini yaptığımız firmalar vardı. Hırdavat, kağıt ve gıda ürünleri gibi farklı ürün grupları üzerine çalışıyorduk. Üretim yapmak hep hayalimdi. Bu dünyada bir iz bırakmanın gerektiğini düşünenlerdenim. Kalıcı ve uzun ömürlü bir iş düşündük. Nihai bir marka yaratarak kalıcı bir miras bırakabiliriz diyerek bebek bezi işine girmek istedik” diyerek bebek bezi üretimine nasıl başladıklarını anlatıyor.


Bebek bezi üretimi için fizibilite çalışmalarına 1999 yılında başladıklarını söyleyen Tepe, bir yıl sonra da üretime başladıklarını ve bu alanda Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yatırım yapan ilk firma olduklarını belirtiyor. “İşin içine girince dışarıdan göründüğü gibi basit bir iş olmadığını gördük” ifadelerini kullanan Tepe, “En önemli sorumluluğumuz bebekler için kaliteli bir ürün üretmek aileleri ve onları mutlu etmekti. O dönem sektörün 13’üncü oyuncusu olarak üretime başladık. Bölgemizde o yıllarda 'defo' diye adlandırılan açık bezler satılırdı. Marka algısı yoktu. Lakin biz kalıcı bir iş yapmayı hedeflediğimiz için marka bir ürün geliştirmek istedik. Tüm zorluklara karşın doğru seçtiğimiz bu yol sektörde uzun vadeli, tüketici dostu bir marka olarak yer edinmemizi sağladı” diyor.
Ulusal ve uluslararası marketlerde de yer alacağız”


Bebek, yetişkin ve medikal grubu olmak üzere üç farklı alanda faaliyet gösterdiklerini dile getiren Tepe, üretimlerini Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 45 bin metrekarelik kapalı alanda sahip tesislerinde yürüttüklerini ve 270 kişiye istihdam sağladıklarını belirtiyor. Ar-Ge ekiplerinin 15 kişiden oluştuğunu aktaran Tepe, “Aylık üretimimiz yaklaşık 75 milyon adet. Tam kapasite çalışıyoruz. Ürünlerimiz yerel marketlerde bulunuyor. İleride ulusal ve uluslararası marketlerde olmayı hedefliyoruz. Bir taraftan büyümemizi sürdürürken bir taraftan da gelişimimizi sağlayacak bilgiye ve insana yatırım yapmaya özen gösteriyoruz” açıklamasını yapıyor.
35 milyon dolarlık ihracat hedefliyoruz”


Üretimlerinin yüzde 75’ini ihracata kanalize ettiklerini anlatan Tepe, Pakten'in özellikle Türkmenistan, Nijerya, Yemen’de önemli bir marka değerine sahip olduğuu söylüyor. Tepe, “'Önlem' isimli markamızın ürünlerini hem yurtiçi hem yurtdışındaki müşterilerimize ulaştırıyoruz. 'Joyful' isimli markamız ise tamamen ihracata yönelik. 40'a yakın ülkeye ürün gönderiyoruz. Ortadoğu, Körfez ve Türk Cumhuriyetleri'ne ağırlık veriyoruz. Türkmenistan, Nijerya ve Yemen’de alanımızda en önemli markalar arasındayız. Geçen yıl 28 milyon dolar civarında ihracat yaptık. Bu yıl da
ihracatımızı 35 milyon dolara çıkaracağız” bilgilerini veriyor.


Kurumsallaşma çalışmalarına ağırlık verdiklerinin altını çizen Tepe, özetle şu ifadeleri kullanıyor: “Kurumları koruyacak ve kollayacak olan onların sistemleri ve kuralları. Kurumsal bir yapı oluşturmak için ciddi emek, bütçe harcıyoruz ve gelecekte bu çalışmaların çok önemli faydaları olacağına inanıyoruz. Bu kapsamda Pakten’ in uzun ömürlü bir şirket olması için 2 yıl önce kurumsallık adına ayrıntılı bir sistem oluşturduk.”


Yurtdışında üretim planımız var”


Kapasite artırımı ve otomasyon alanında 50 milyon liralık yatırım yaptıklarını açıklayan Pakten Sağlık Ürünleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Halil Tepe, “Yatırımlarımız geçen yıl başladı. Tüm yatırımlarımızı bu ay tamamlamayı planlıyoruz. Yeni hatlar tedarik ediyoruz ve mevcut hatlarımızı yeniliyoruz. Böylece kapasitede yüzde 100 artış sağlayacağız. Ayrıca navlun ve gümrük gibi nedenlerden dolayı yurtdışında da üretim planımız var” diyor.












Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda