11.06.2020

SEK'in Satışıyla İlgili Açıklama Yapıldı



Bloomberg tarafından uluslararası kaynaklara dayandırılarak yapılan Tat Gıda'nın SEK'i satmak için girişimlere başladığı haberiyle ilgili şirket tarafından KAP'a açıklama gerçekleştirildi.

Haberde, Koç Holding'in sahip olduğu Tat Gıda'nın bünyesindeki şirketlerden SEK'in potansiyel satışı için danışmanlık ve değerleme firması ile birlikte çalıştığı belirtiliyordu. Konuyla ilgili Tat Gıda bugün öğleden sonra KAP'e resmi açıklamasını gönderdi. Açıklamada ilgili haber doğrulandı ve sürecin 2019 Aralık ayında başlatıldığı ancak resmi açıklama yapılması için yasal hakları kullanarak beklendiği vurgulandı.

Konuyla ilgili açıklamanın tam metni şu şekilde:

"Tat Gıda tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden konuya ilişkin yapılan "Haber ve Söylentilere İlişkin Açıklama" şu şekilde:

Süt ve süt ürünleri işkolumuzda stratejik alternatiflerin değerlendirilmesi amacıyla finansal danışmanlık hizmeti alınması için 3 Aralık 2019 tarihinde Ünlü Menkul Değerler A.Ş. yetkilendirilmiştir. Söz konusu görevlendirme çerçevesinde çalışmalar sürdürülmekle birlikte, görevlendirme tarihinden sonra yaşanan gelişmeler de dikkate alınarak üzerinde çalışılan stratejik alternatiflere dair bu aşamada herhangi bir somut karar alınmamıştır.

3 Aralık 2019 tarihinde yapılan görevlendirmenin kamuya açıklanması, süreçte Şirketimizin rekabet ve pazarlık gücünü olumsuz yönde etkileyebileceğinden, Özel Durumlar Tebliği'nin 6'ncı maddesi kapsamında ertelenmiştir. İşbu açıklama, bilginin gizliliğinin bu aşamadan sonra sağlanamayacağı anlaşıldığından yapılmıştır.

Konuya ilişkin önemli gelişmeler yatırımcılarımızla paylaşılacaktır."

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda