13.07.2020

Komşu Fırından İddialara Cevap Geldi








Komşu Fırın yüzlerce işçiyi tazminatsız kovdu! Yazımıza şirket tarafından tarafımıza basın açılaması gönderildi.


BASIN AÇIKLAMASI​​​​​​​​​​TARİH 13.07.2020



Doruk Unlu Mamuller San. ve Perakende Hizmetleri A.Ş. olarak 2003-2006 yılları arasında ekmekçilik alanında yaptığımız çalışmalar ile yarı-donuk ve donuk unlu mamul üretim ve dağıtımı konusunda yıllarca süren AR-GE çalışmalarımız neticesinde, ekmekçilik sektörüne yeni bir bakış açısı sağlayacak konseptleri çeşitli iş modelleri üzerinde denedik ve KOMŞUFIRIN konseptinin temelini 2006 yılının sonlarında açtığımız ilk mağazayla attık.

Buğday tohumu ve unundan başlayarak nihai ürüne ulaşana kadar üretimin her aşamasında en iyi proses ve hammaddeyi kullanmayı, lezzetli ve sağlıklı ürünler sunmayı amaç edindik. Türkiye ve dünyadan çok çeşitli reçetelerle yüzlerce yeni ürün geliştirip tüketicimizin beğenisine sunarak kısa sürede ülkenin en bilinen, prestijli ve sevilen markalarından biri olmayı başardık. Kalite standardizasyonu için 2008 yılında yeni bir üretim tesisi kurduk ve uluslararası ölçüde kalite standardına erişerek ürünlerimizi çeşitli ülkelere ihraç etmeye başladık.

Türkiye çapında 300 mağazanın üzerine çıkma hedefimize doğru ilerlerken dış finansmanla büyüyen şirketimizin çeşitli sebeplerle yaşadığı finansman sıkıntısı nedeniyle 2011 yılından itibaren faaliyetlerimizde zorlanmaya başladık ve bu tarihten sonra da çeşitli ortaklık değişimleriyle yönetimimiz birkaç kez el değiştirdi. Son yönetimiz ile markamızı eski haline getirmek üzere yoğun çaba sarf ettik ve 2018 yılında franchise sistemine geçtik. Bu sistemden sağladığımız kaynağı önemli oranda şirketimizin borçlarını ve kanuni yükümlülüklerini karşılamak üzere kullandık ancak şirketin alacaklılarının baskıları ve faaliyetlerini yürütmede engel teşkil eden icra takipleri nedeniyle bu sistem verimli bir biçimde çalışmadı ve franchise işletmelerimizi kaybetme noktasına geldik.

Komşufırın olarak, 14 yıldır sürdürdüğümüz Türkiye çapındaki itibarımızın yanı sıra başta çalışanlarımız olmak üzere, çözüm ortaklarımız ve tedarikçilerimiz ve diğer tüm paydaşlarımıza karşı önemli sorumluluklarımız bulunmaktadır. Mecralarda iddia edildiği gibi Komşufırın olarak hiçbir çalışanımız tazminatsız işten çıkartılmamış, finansal olarak zor şartlarda olsakbile çalışanlarımızla mutabık kaldığımız ödeme tutarlarına bağlı kalarak tüm haklar ödenmiştir ve geriye kalanlar da ödenmeye devam edecektir. Çünkü kurulduğundan bu yana 120 mağazaya kadar ulaşan Komşufırın, bu süre zarfında binlerce çalışana okul ve yuva olmuş, çalışanların hak ve alacaklarını hep en önde tutmuş, giderek küçüldüğü bu süre sonuna kadar neredeyse tüm çalışanlarıyla kucaklaşarak ve tüm alacaklarını ödeyerek vedalaşmıştır.

Bugün gelinen noktada, kalan az sayıdaki çalışan hak ve alacaklarının ödenmesinde de önceliğini bu yönde kullanacağı bugüne kadar yaptıklarından fazlasıyla bellidir Bu sorumluluğun getirdiği bilinçle şirketimiz konkordatoya başvurmuş ve konkordato geçici mühleti almıştır. Bu bağlamda başta çalışan hakları olmak üzere en kısa sürede başlayacak aylık ödemelerle şirket alacaklılarının alacaklarını önemli oranda tahsil edebileceği mali duruma gelmeyi planlamaktayız. Borcun ödenmesi için nakit kaynağın sermaye artırımı, ortakların alacaklarından vazgeçmesi ve mevcut markalarla daha önce kurulduğu şekilde franchise sistemi oluşturulması ile sağlamak üzerine planlanmaktadır.

İnanıyoruz ki böyle bir ortamda şirketimiz ve markamız, daha konsantre bir şekilde çalışarak eski günlerine döneceğinin sinyallerini verecek şekilde bir toparlanma içerisine girecek ve yatırımcıların ilgisine mazhar olacak, oluşması ve gelişmesi büyük sermaye ve emek gerektirmiş, binlerce çalışanın ve iş ortağının katkısıyla oluşmuş, ekonomiye önemli bir katma değer yaratan, ülkemizin bu önemli kıymeti yok olmayacak ve nihayetinde bugüne kadar şirketimize güvenerek çalışan iş ortaklarının alacakları önemli ölçüde korunmuş olacaktır. Bu konudaki kararlığımızı tüm kamuoyu ile paylaşmak isteriz.



Saygılarımızla,

Doruk Unlu Mamüller A.Ş

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda