22.09.2020

7'nci Eker I Run: 1-4 Ekim'de



Eker I Run bünyesinde, Sosyal Sorumluluk Partneri Adım Adım ile birlikte yürütülecek yardımseverlik koşusu, 2020 yılında sanal ortamda Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanına yayılacak.

Eker Süt Ürünleri tarafından her yıl spor, sağlıklı yaşam ve iyiliğin bir araya gelmesi için Bursa’da gerçekleştirilen ve koşu tutkunlarını bir araya getiren Eker I Run organizasyonu, Covid-19 salgını sebebiyle bu yıl ilk kez sanal ortamda gerçekleşecek bir koşu festivali olarak düzenleniyor.

İlk yılından bu yana “Sağlıklı yaşam için koş!” mottosuyla 7’den 70’e her yaştan katılımcıyla gerçekleşen koşu ile bu sene katılımcılar, fiziksel olarak aynı ortamda olunamasa da istenirse aynı mesafelerin farklı yerlerde, birlikte kat edilebileceğini gösterecek.

Katılımcıların içlerindeki spor tutkusunu, enerjiyi, iyiliği, heyecanı açığa çıkarmaları için pandemi dönemine özel hazırlanan “içinde var, açığa çıkar” söylemiyle güçlenen bir motivasyonla gerçekleştirilecek organizasyon; salgın döneminde açık havada spor yapmanın önemine, sağlıklı yaşama ve bağışıklık sisteminin kuvvetlendirilmesine de vurgu yapacak.

Türkiye’yi 43 yıldır lezzet ve tazelik ile buluşturan Eker’in gerçekleştireceği 7’nci Eker I Run’ın en önemli ve heyecanlı etkinliklerinden biri yardımseverlik koşusu olacak. Tüm dünyada sivil toplum kuruluşlarını desteklemek için kullanılan en önemli kaynak geliştirme yöntemi olan Yardımseverlik Koşusu, Eker I Run’da geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine Adım Adım çatısı altındaki sivil toplum kuruluşları ile birlikte düzenlenecek.

Yardımseverlik Koşusu üçüncü yılında 

Eker I Run 2020’de yarışın en önemli etkinliklerinden biri olan Yardımseverlik Koşusu da “Adım Adım” ile birlikte üçüncü kez düzenlenecek. Koşucular, İPK - İYİLİK PEŞİNDE KOŞ (ipk.adimadim.org) Platformu'ndaki STK projelerini inceleyerek, gönüllerine dokunan birini seçecek ve kendi kampanyalarını oluşturduktan sonra da çevrelerinden STK adına bağış toplayabilecekler. 21 Eylül'de başlayıp, 19 Ekim'de sona erecek Eker I Run Kampanyası'nda bağış toplayabilmek için linke tıklayıp, bir STK seçmekle işe başlanabilir: https://ipk.adimadim.org/etkinlikler/projelistesi?id=905

Ayrıca dileyen katılımcılar, 2020 yılının sanal koşusunu daha sonra da hatırlamak için tüm geliri STK’lara aktarılacak olan 7’nci Eker I Run Koşusu t-shirt ve madalyasını satın alarak hem güzel bir anı kazanmış hem de STK’lara fayda sağlamış olacaklar.

Geçtiğimiz yılki Adım Adım Yardımseverlik Koşusu’nda 11 STK adına koşan 381 koşucu ve 3 bin 790 bağışçının bir araya gelmesi ile birlikte 441 bin 242 TL bağış toplanmıştı. Organizasyon tarihinde bir rekor olan bu miktar ile Eker I Run Koşusu’na özel kampanya açan STK’ların toplumsal değer yaratan projeleri için kaynak yaratılmıştı. 2020 yılında yardımseverlik koşusunda toplanacak bağış tutarlarında yine rekorlar kırılması bekleniyor.

Eker I Run'a özel projesi bulunan Adım Adım bünyesindeki 13 STK ile birlikte yüzlerce koşucu, iyilik peşinde koşacak

Koruncuk Vakfı, TEMA Vakfı, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV), Patika Derneği, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Lokman Hekim Sağlık Vakfı, Köksal Eğitim Vakfı (KEV ), Tohum Otizm Vakfı, Türk Eğitim Vakfı (TEV), Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV), İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği (İHÇED), Ankara Beysukent Rotary Kulübü Derneği, Young Guru Academy (YGA) olmak üzere 13 STK ve Adım Adım'ın yüzlerce gönüllü koşucusu, 7’nci Eker I Run’da iyilik peşinde koşacak…

Adımlar iyilik peşinde atılacakAçılan

Yardımseverlik Koşusu kampanyaları ile gönüllü koşucular 13 STK’nın, çocuk, genç, kadın, otizmli, sağlık çalışanı faydalanıcı gruplarına özel olarak geliştirilen eğitim ve sağlık odaklı projeleri için bağış toplamayı hedefliyorlar.

7’nci Eker I Run’da yardımseverlik koşusu yapacak 13 STK’nın Projeleri:

1. Koruncuk Vakfı-Adımlarınız Koruncukların Eğitimini Desteklesin Projesi

Köylerde, ortaokul ve lise düzeyindeki çocuklarımızın örgün öğrenimlerine devam etmelerine olanak tanıyarak, donanımlı ve kendine güvenli gençler olarak yaşamlarını sürdürebilmeleri için hayata hazırlayan Koruncuk Vakfı’nın 4 Koruncuğun yıllık eğitiminin desteklenmesi projesi için 10 katılımcının desteği ile 10 bin TL ile bağış tutarı hedefleniyor.

2. TEMA Vakfı- Ağaç Kardeşliği-TEMA İçin Koş, Çocukların Ağaç Kardeşi Ol! Projesi

TEMA Vakfı, Ağaç Kardeşliği projesi kapsamında uygulanacak doğa eğitim programıyla çocukların doğada yaparak, yaşayarak öğrenmesini sağlamayı, doğayla giderek azalan ilişkilerini güçlendirmeyi ve oluşturacağı Ağaç Kardeşliği Hatıra Ormanlarıyla erozyonla mücadeleye katkı sunmayı amaçlamaktadır. Çocukların Orman Ekosistemi doğa eğitimine katılması ve Çocuklar Hatıra Ormanı oluşturulması için TEMA Vakfı’nın Ağaç Kardeşliği projesi için 30 katılımcının desteği ile 30 bin TL bağış tutarı hedefleniyor.

3. KEDV (Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı )-Sen Koş Kadınlar Yoksulluğa Karşı Güçlensin Projesi

KEDV olarak, kadınların yaşamlarını, toplumlarını dönüştürmeleri için liderliklerini güçlendiriyor, kooperatifleşmelerine destek veriyoruz. Daha çok kadının dayanışmayla üretmesine, sosyal ve ekonomik hayata katılmasına olanak sağlıyor. Kadınların kooperatifler bünyesinde üretime katılarak yoksulluğa karşı güçlenmesi amacıyla KEDV’in düzenlediği “Sen Koş Kadınlar Yoksulluğa Karşı Güçlensin” projesi için 25 katılımcının desteği ile 22 bin 500 TL bağış tutarı hedefleniyor.

4. Patika Derneği-Geleceğin Hekimlerini Destekliyoruz Projesi

Gençlere sosyal sorumluluk bilincini aşılamak ve onlara alan yaratabilmek için çalışan bir dernek olan Patika Derneği, hekimlerimizin kıymetinin daha da iyi anlaşıldığı bu dönemde geleceğin hekimlerine destek oluyor. Bu kapsamda Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim gören 20 öğrenciye bir dönem boyunca ihtiyaç ve isteklerini karşıları için burs desteğinde bulunmak amacıyla “Geleceğin Hekimlerini Destekliyoruz” projesi için 50 kişinin katılımıyla 25 bin TL tutarında bağış tutarı hedefleniyor.

5. TEGV (Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı)-Bursa İçin Koşuyoruz Projesi

TEGV, İlköğretim çağındaki çocuklarımızın, daha güzel bir çocukluk yaşamaları ve yarınlara umutla bakmaları için, okul içi ve dışı saatlerde çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve çağdaş eğitim olanaklarından faydalanmalarını amaçlıyor. TEGV, 6-14 yaş aralığındaki çocuklara eğitim desteği sağladığı 67 Etkinlik Noktası’ndan biri olan Bursa Öğrenim Birimi'ndeki çocuklara 1 yıllık eğitim desteği sağlamak için “Bursa İçin Koşuyoruz” kampanyası ile 25 kişinin katılımı ile 50 TL tutarında bağış tutarı hedefliyor.

6. Lokman Hekim Sağlık Vakfı-Yetiş Doktor Projesi

Lokman Hekim Sağlık Vakfı 'Geleceğin Hekimleri'ni yetiştirmeyi hedefliyor, tıp fakültesi öğrencilerinin eğitimine katkıda bulunmaya yönelik projeler gerçekleştiriyor. Başarılı aynı zamanda ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim burslarına destekte bulunuyor. Lokman Hekim Vakfı, tıp fakültesi öğrencilerine burs desteği sağlamak amacıyla “Yetiş Doktor” projesine 50 kişinin katılımı ile 81 bin TL bağış tutarı hedefliyor.

7. KEV (Köksal Eğitim Vakfı)- Sen Koştukça Eğitimsiz Kadın Kalmayacak Projesi

KEV, üniversitede öğrenim gören imkanları kısıtlı, çalışkan, dürüst ve öncü gençleri maddi anlamda destekleyen; onların sanatsal ve kültürel gelişimine katkıda bulunan bir sivil toplum kuruluşu. Eğitimin her birey, her cinsiyet için eşit bir hak olması ayrıca yarının umudu olan çağdaş, bilgili, kendi ayakları üzerinde durabilen geleceğin güçlü kadınlarının yetişmesinde en büyük etkenin eğitim olması amaçlarla “Sen Koştukça Eğitimsiz Kadın Kalmayacak” kampanyası düzenliyor. KEV, üniversite de okuyan kız öğrencilere eğitim bursu desteği için düzenlediği “Sen Koştukça Eğitimsiz Kadın Kalmayacak” projesi kapsamında 10 kişinin katılımı ile 27 bin TL bağış tutarı hedefliyor.

8. Tohum Otizm Vakfı-Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçin

Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı, otizmli çocukların erken tanısının konulması, özel eğitimi ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması amacıyla kar amacı gütmeyen ve kamu yararını gözeten bir sağlık ve eğitim vakfı. Tohum Otizm Vakfı, otizmli çocukların eğitim almalarını sağlamayı amaçlayan “Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçin” projesine 10 katılımcı ile 22 bin 750 TL bağış tutarı hedefliyor.

9. TEV (Türk Eğitim Vakfı)-Korona Kahramanlarına Vefa Projesi

Türk Eğitim Vakfı; başarılı fakat maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği vererek, ülkemizin aydınlık geleceğine ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini desteklemekte. TEV, pandemi sebebiyle vefat eden sağlık çalışanları çocukları başta olmak üzere salgın döneminde korona virüse yakalanıp vefat eden tüm bireylerin çocuklarına burs desteği sağlamak için başlattığı Korona Kahramanlarına Vefa projesine 100 katılımcı ile 100 bin TL bağış tutarı hedefliyor.

10. EÇEV (Ege Çağdaş Eğitim Vakfı) - Eğitime Destek Geleceğe Umut Projesi

EÇEV, Türkiye’de fırsat eşitsizliğinin olmadığı bilimsel, yaratıcı, sorgulayıcı ve katılımcı bir eğitim sistemi için çalışıyor. EÇEV’in “Eğitime Destek Geleceğe Umut Projesi” ile ilköğretim, lise ve üniversite öğrencilerine burs vermek, bilimsel, eğitsel ve bedensel atölyeler gerçekleştirerek öğrencilerin zihinsel gelişimlerine katkı sağlamak ve öğrencilerin etkinlik merkezlerinden eğitim desteği almaları sağlanması amaçlanıyor. EÇEV, Eğitime Destek Geleceğe Umut Projesi için 5 katılımcı ile 5 bin TL bağış tutarı hedefliyor.

11. İHÇED (İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği)-İzmir Hasta Çocuk Evleri-Dokun Hayata Projesi
İHÇED, Anadolu’nun dört bir yanından hasta çocuklarının tanı ve tedavisi için İzmir’e gelen, maddi ve sosyal hiçbir desteği olmayan ailelere kucak açıp, derneğe ait evlere yerleşmelerini sağlayarak tüm ihtiyaçlarını karşılamakta, yaşamlarının bu çok zor ve üzücü günlerinde onların yanında yer almaktadır. İHÇED, İzmir Hasta Çocuk Evleri-Dokun Hayata projesi ile hasta çocuk evlerinin fiziksel koşullarını iyileştirmeyi ve hastalıklarla mücadele eden çocuklara hizmet vermek ve umut olmak amacıyla adımlarını atacak 20 katılımcı ile 25 bin TL bağış tutarı hedefliyor.

12. Ankara Beysukent Rotary Kulübü Derneği-Gençlerimiz İçin Koşuyoruz Projesi

Rotary hizmet idealinin gerek bireysel gerekse toplu olarak pratikte uygulanmasını teşvik etme amacıyla bir araya gelen iş ve meslek sahibi insanların oluşturduğu dünya çapında bir dostluk örgütüdür. Yeryüzünde barış ve iyi niyetin kurulmasına yardımcı olmak, bütün mesleklerde yüksek ahlak standartlarını teşvik etmeyi amacıyla üniversite öğrencilerine eğitim yardımı yaparak onlara bu zorlu yolculukta destek olan Ankara Beysukent Rotary Kulübü Derneği, şehit çocuklarına burs imkanı sağlamak için gerçekleştirdiği “Gençlerimiz İçin Koşuyoruz” projesinde 10 katılımcı ile 9 bin TL bağış tutarı hedefliyor.

13. YGA (Young Guru Academy)-Bilim Çocukları İçin Koş Projesi

YGA, Türkiye’de kurulan, kâr amacı gütmeyen, uluslararası bir sivil toplum kuruluşu. Geleceğe umutla bakmamızı sağlayan çift kanatlı gençler yetiştiriyor. YGA olarak, çocuklara bilimi sevdirmek ve bilimsel bakış açısı kazandırmak için başlatılan “Bilim Seferberliği Projesi” MEB protokolü ile Türkiye'nin her köşesindeki köy okullarına en son teknoloji Bilim Setleri gönderip, öğrencilere ve öğretmenlere eğitim programı sunuyor. Çocukların bilimle buluşması için “Bilim Çocukları için Koş” projesi ile YGA, 24 katılımcı ile 24 bin TL bağış tutarı hedefliyor.

Uludağ'ın eteklerinde koşmayı planlarken, tamamen sanal ortamda gerçekleşecek

Eker I Run ile Adım Adım Yardımseverlik Koşusu'nun heyecanı Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanına yayılacak. Eker I Run, spor yaparak sağlıklı kalmayı ve spor ile iyiliği aynı platformda buluşturmak isteyen herkesi www.ekerkosu.com adresinden kayıt olmaya, sanal koşu festivalinin bir parçası olmaya davet ediyor.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda