27.10.2020

Hasmandıra Kimin?


Gıda perakendeciliğinde oldukça az reklam yapmasına karşın,tadı ve kalitesi ile tüketicinin beğenisini kazanmış markalardan birisidir Hasmandıra.Bundan dolayı günümüzde Hasmandıra ürünlerine yerel marketlerde bulmak zaman zaman zor olabiliyor.Markanın ürünlerini ulusal marketlerde bulmak daha kolay.

Hasmandıra Kimin/Hasmandıra'yı Kim Kurdu?

Hasmandıra 1987 yılında Iğdır’ın Tuzluca ilçesine bağlı olan Unbulak yaylasında Hacı Mehmet Ali Yiğit tarafından kurulmuştur. Bulunduğu bölgenin ilk peynir üreticisidir. Kurulduğu yıllarda mevsimsel üretim yaparak bölgenin peynir ihtiyacını karşılamaktaydı. Daha sonra 1997 yılında İbrahim ve Ziya Yiğit kardeşler babalarından işi devralıp Iğdır’da küçük bir imalathane kurarak işi daha sürdürülebilir duruma getirmiştir. Böylelikle ürün yelpazesini daha fazla geliştirme ve daha geniş bölgelere ürün tedarik etme imkanı bulmuşlardır.

Bugün 3. nesil kuşak olarak yönetilmekte olan şirket kendi bölgesinde ki pazarın dışına çıkarak Türkiye içerisinde marka bilinirliğini en üst noktaya taşımayı vizyon edinmiştir. Bu hedefi gerçekleştirebilmek için İstanbul’da Türkiye’nin en büyük gıda toptancılar sitesi olan Mega Center’da Marmara Bölge Müdürlüğü kurulmuştur.

Hasmandıra, 15.000 metrekare kapalı alanı ile toplam 45.000 metrekarelik alana ve yıllık 180.000 ton süt işleme kapasitesine sahip.


Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda