16.11.2020

Türkiye'nin En İyi Zeytinyağı Markaları


 Zeytinyağı,perakende sektöründe marketlerin yağ reyonun en değerli ürünü,olmazsa olmazı ve bir o kadar da şifa kaynağı.Ülkemiz zeytinyağı üretimi bakımından Avrupa da lider ülkelerden birisi.Öyle ki,birbirinden kaliteli onlarca zeytinyağı markası var.Bu yazımızda perakende sektöründe tüketiciler tarafından en çok tercih edilen zeytinyağı markalarını sizler için sıralayacağız.

Türkiye'nin En Çok Tercih Edilen Zeytinyağı Markaları

Listemiz hiç bir şekilde reklam ve tanıtıma dayanmaksızın hazırlandı.İşte O markalar.


1 - Tariş Eskisi Gibi

Soğuk sıkım bir zeytinyağıdır.Firma tarafından verilen bilgilere göre 28 dereceden düşük oda sıcaklığında,geleneksek yöntemler ile preslenerek tamamen doğal bir ortamda elde edilir.2003 yılının ortalarında firma tarafından piyasaya sürülen ürün,20 yıla yakın bir zamandır son tüketici tarafından oldukça tercih edilmektedir.

2 - Komili Soğuk Sıkım

Perakende sektörünün kadim yağ tedarikçilerden biri olan ve sektörde neredeyse 2 asra yakın zamanı geride bırakan Komili'nin,tamamen doğal bir yöntem olan soğuk sıkım ile elde ettiği bir üründür.Komili Soğuk Sıkım'in en büyük özelliği,muadillerine göre daha hafif olmasıdır.Kesinlikle denenmelidir.

3 - Laleli Organik Sızma

Çeyrek asırdır perakende sektöründe olan bir marka Laleli.Marketlerin tamamında yer almasa da,organik ürünlerin ağırlıklı satıldığı perakendecilerde bu marka ve ürünü bulmak mümkün.Muadillerine göre aroması daha keskin/koyu olan Laleli Organik Sızma,zeytinyağı tutkunları tarafından oldukça tercih edilen bir üründür.

4 - Kırlangıç Natürel Sızma

Sektörde yarım asırlık bir devri geride bırakan ve iki binli yılların başında Anadolu Grubu,bünyesine katılarak,daha da güçlenen Kırlangıç tüketicilerin tercih ettiği markalar sıralamasında üstlerde yer alıyor.Kırlangıç Natürel Sızma zeytinyağı,tamamen geleneksel yöntemler ile elde edilip,yine nitelikli bir şişeleme yöntemi ile raflarda yerini alıyor.Denemeniz tavsiye edilir.


5 - Kristal Natürel Sızma

Zeytinyağı denildiğinde belkide akla gelen ilk isim.Kristal markası kalite demektir.Oldukça leziz bir tadı olan markanın ürünlerinin birden fazla ambalaj çeşidi ile raflarda görmek mümkün.Rakiplerine göre daha büyük gramajlı ürünlerde üreden Kristal ülkemizde oldukça tercih edilen bir markadır.

6 - Tariş Organik Sızma

Tariş markasının yine başka bir ürünü.Markanın diğer ürününe göre daha koyu genzi yakan bir tadı olmasının yanında,yerken katkısız zeytinyağının o leziz tadını hissetmenizi sağlayan bir üründür.Rakiplerine göre daha fazla ülke de kendine pazar bulabilen Tariş,bu üründe de hem kalite hemde lezzeti ön plana çıkarıyor.

7 - Mehmet Cömert Sızma

Rakipleri her ne kadar marketlerde satılıyor olsa da,bu markanın ürünlerini marketlerden temin etmeniz mümkün değil.Firma ürünlerini sadece kendi İnternet sitesi üzerinden satmaktadır.Muadillerine göre tüketicilere en taze ve yeni mahsul ürün vaadinde bulunan Mehmet Cömert,toplanan zeytinleri 8 saat içerinde yağ haline getiren tek ülke.Kesinlikle denemelisiniz.

8 - Salih Madra Organik Sızma

Madra ailesinin tamamen geleneksek ve doğal yöntemler ile elde ettikleri tarihi bir lezzet.Diğer markalara nazaran Madra'yı rakiplerinden ayıran önemli faktörler var.Madre ailei kendi ürettikleri zeytinlerden yağ elde ediyor.Günlük 4-10 Ton arası yağ üretebilen tesislere sahip olan Madra ailesi,bu ürettikleri zeytinyağlarını İnternet üzerinden satıyor.Denenmesi gereken bir markadır.

9 - Has Ada Sızma

Rakiplerine göre sektörde en yenisi.Lakin yeni olması tadından ve kalitesinden bir şey kaybettirmiyor.Kadim markalar gibi taş pres yöntemi ile soğuk sıkım zeytinyağı üreden Has Ada,yine bu ürünleri kendi markası ile satıyor.Tamamen organik olan markanın yağlarını İnternetten temin etmem mümkün.

10 - Alyattes Organik Sıkma

Manisa merkezli ve üreticilerin bir araya gelerek ürettikleri bir yağ markasıdır.Markanın en öne çıkan özelliği ise,dalından yere düşmüş zeytinleri kesinlikle üretime almamasıdır.Oldukça leziz zeytinyağları üreden marka,ürünlerini kendi İnternet sitesi üzerinde pazarlamaktadır.

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda