13.01.2021

Ambalaj Üreticilerinden Düzenlemelere Destek



Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 24 Aralık 2020’de kabul edilerek 30 Aralık 2020 tarihinde 31350 sayılı Resmi Gazetede yayınlandı.

ASD Başkanı Zeki Sarıbekir, “Türkiye Çevre Ajansı, çevre kirliliğini önlemek ve yeşil alanların korunmasına, iyileştirilmesine ve geliştirilmesine katkı sağlamak, döngüsel ekonomi ve sıfır atık yaklaşımı doğrultusunda kaynak verimliliğini artırmak ile ulusal ölçekte depozito yönetim sistemi kurulmasına, işletilmesine, izlenmesine ve denetimine yönelik faaliyetlerde yardımcı olacak. Sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum. Bu ve bunun benzeri her türlü çalışmanın arkasında olacağız. Sektörümüzü daha da ileriye götürmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.


Sürdürülebilir bir çevre için Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı ve Döngüsel Ekonomi vizyonuna dikkat çeken Zeki Sarıbekir, şunları kaydetti: “Salgın süresince yani belirsizliğin ve riskin arttığı dönemlerde bile sürdürülebilir bir çevre için gerekli hazırlıkları yapan ülkeler uluslararası alanda da güvenilirliklerini sağlamlaştırıyor. Bütün dünya Covid-19 salgını ile mücadele ederken iklim değişikliği sorunu da etkisini artırıyor. Avrupa Birliği de 2050’de iklim nötr hedefi çerçevesinde Yeşil Mutabakatı (Green Deal) kademeli olarak hayata geçirmeyi hedefliyor. Sanayilerimizin karbonsuz ekonomiye geçiş sürecinde, kurulması planlanan Türkiye Çevre Ajansı’nın çalışmalarının katkıda bulunacağına ve Avrupa’ya yönelik faaliyetlerimize de fayda sağlayacağına inanıyorum.”

Yorum Gönder

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda