24.01.2021

DeFacto 2021 Yılı Çalışma Şartları/Maaşları


Özen grup bünyesinde hizmetlerine devam eden DeFacto,giyim perakendeciliğinin en büyük şirketlerinden biridir.Zira ülkemizin neredeyse her ilinde cadde ,,mağazalarının dışında,Avm içi mağazalarda da hizmet veren DeFacto,ülke eknomisine,istihdama ve perakende sektörüne olumlu mana da katkı sağlamaktadır.

DeFacto,aynı zamanda çalışmak isteyenlerin tercih ettiği şirketlerin başında yer almaktadır.DeFacto maaşları,DeFacto çalışma şartları,DeFacto iş başvurusu nasıl yapılır gibi sorular,sektörde çalışmak isteyenler tarafından cevabı merak ediliyor.Bu yazımızda her yıl olduğu gibi DeFacto'nun güncel 2021 çalışma şartlarını ve maaş bilgilerini ele alacağız.

DEFACTO 2021 YILI ÇALIŞMA ŞARTLARI

DeFacto da günlük çalışma saati yasalara uygundur.Haftalık çalışma saati ise yine yasalarca belirlenmiş şekilde 45 saat olarak ayarlanmıştır.Günde 9 saat çalışırsınız.Yemek/çay molası bu saatlere dahildir.Mola saatinizin toplamı 1,5 saate denk geliyor.Hafta da 1 gün haftalık izin ve yılınızı doldurmanız durumun da yılık izin kullanma hakkına sahip olursunuz.Yıllık izin 14 gün şeklindedir.Personel her hafta sabahçı/akşamcı şeklinde değişen vardiyalar ile istihdam edilmektedir.Vardiya düzeni şube yöneticileri tarafından sağlanıyor.

Giyim perakendecilerinin çoğun da olduğu gibi iş yerindeki zamanının neredeyse hepsi,ayakta durmak ile geçer.Genel de işiniz,ürünlerin düzenini ve teşhirini sağladıktan sonra etiketlerinin doğruluğunu teyit etmektir.Kasiyer olarak istihdam edilenler de vardır lakin,bu konuma gelmek için belirli bir süre çalışıp tecrübe kazanmanız gerekmektedir.Çok nadir de olsa bazen tam gün çalışmanız gerekebilir,bu fazla çalışmalar için DeFacto mesai ödemesi yapmaktadır.


DEFACTO 2021 YILI PERSONEL MAAŞLARI

DeFacto'da işe yeni başlayan her personel Asgari ücret almaktadır.Zira firma da yılınızın ve tecrübenizin artması ile hem göreviniz hemde maaşınız pozitif mana da yükselecektir.Bunun dışında yönetici değilseniz maaşınız ilk etapta Asgari ücret olacaktır.Tabi maaş asgari ücret diye telaş etmenize gerek yok.Nitekim DeFacto,çalışanlarına bir takım yan haklar sunuyor.Bu yan haklar nedir diye soracak olursanız aşağıda bilgisini verelim.

DeFacto,çalışanlarına Prim uygulaması ile,mevcut ciro hedeflerinin tutturulmasına karşılık maaşlarının,neredeyse %10-15'i kadar ücret vermektedir.

Kısaca özetlemek gerekirse MAAŞ - YEMEK - PRİM şeklinde bir tablo çıkmaktadır karşımıza.

DEFACTO 2020 YILI PART TIME ÇALIŞMA ŞARTLARI MAAŞLARI

Haftalık toplam da 30 saat civarın da bir çalışma saatiniz söz konusudur.Part Time çalışan personel çalıştığı saat üzerinden ücret almaktadır.Bu 30 saatlik çalışma süresi 5 günde tamamlanır ve personel 2 gün izinli sayılır.Fazla çalışma söz konusu olursa yine mesai ödemesi yapılır.

DEFACTO İŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

DeFacto'ya kariyer siteleri,firmanın resmi web sayfasından ve şubelerden başvuru yapabilirsiniz.Bu üç seçenek içinde en hızlı dönüş alabileceğiniz şubelerden başvurudur.İş başvurusundan bulunduktan sonra DeFacto'nun size dönmesi 3-25 gün sürebilir.Bu süre tamamen personel değişim hızına bağlı olarak işliyor.

27 yorum :

  1. 2021 ocak ayında benden 400 tl kesinti oldu bu neyin kesintisi öğrene bilirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maaş bodronuzda ne kesintisi olduğu yazması gerekiyor.Yazmıyorsa durumu mağaza yöneticinize bildirin.

      Sil
  2. merhaba mesai saatlerimizi örneğin sabah veya akşam olarak kendimiz mi seçiyoruz ve günde kaç saat çalışıyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,hafta da bir değişir vardiyalar.Lakin işiniz olduğunda çalışma arkadaşlarınız ile anlaşıp,değiştirme şansınız var.Günde 8,5 saat çalışılır.

      Sil
  3. defacto da destek ekip olarak işe alındım destek ve part time arasındaki farkı alacagım maaş, prim , çalıştıgım günler ve saatler ve diger şartlar açısından açıklarmısınız? farkı nedir sigortam yatar degilmi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Prim dışında her şey aynıdır.Sadece destek personeli olarak çalıştığınız süre boyunca,prim alamazsınız.

      Sil
  4. 18 yaş altı çalışma şansı var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,18 yaşından küçük olanları çok nadir işe alıyorlar.Özellikle bu pandemi döneminde almaları imkansıza yakın.

      Sil
  5. Merhaba, ben destek eleman olarak part time işe başlayacağım. Taşeron bir firma üzerinden alım yapılıyormuş (Prestij). Haftada 4 gün, günlük 85 tl ve 20 tl multinet dendi. Haftada 16 gün çalışılıyormuş. Normal partlardan neden daha düşük ücret alınıyor acaba? Memnun kalırlarsa kendi bünyelerine alacaklarmış. O zaman ücret de artar mı sizce? Mağaza müdürüne soramadım çekindim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,evet kadroya geçmeniz durumunda şartlarınız ve maaşınız da iyileşme olacak.

      Sil
  6. Merhaba, destek personel olarak çalışırken 15 temmuz ve kurban bayramı gibi günlerde çalıştığımızda ekstra ücret alabiliyor muyuz? Bir de part olarak kadrolu çalışanlar haftalık 30 saatten fazla çalışırlarsa bunun maaşa yansıması oluyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,evet resmi tatil veya bayramlarda çalışmanız durumunda mesai ödemesi alırsınız.Haftalık çalışma saatini aşmanız durumunda,bu saatler size denkleştirme olarak ödenir.Genelde firmalar maaşa çalışma ücreti yansıtmaktansa,çalışana çalıştığı fazla saat kadar,yine saat olarak ödeme yapmayı tercih ediyor.

      Sil
  7. Prim sistemi havuz mu yoksa bireysel satıştan mi hesaplanıyor

    YanıtlaSil
  8. Personele %30 indirim işe girdikten kaç ay sonra başlıyor acaba?

    YanıtlaSil
  9. Merhaba, defacto bize agi yatırmıyor. Part time çalışanlara agi yatırılıyor diye biliyorum ama bireysel emeklilik yapıyoruz ya da saatlik ücretinizin içinde deniyor. Açıkçası ben bu cevaptan tatmin olmadım. Konu ile alakalı bilginiz var mıdır? Bu ay 112.5 saat çalıştım. 6 saati 30 Ağustos'ta. Yatan maaş 1531.09 tl. Agi de içindeymiş güya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,Agi bodroda ayrıca gösterilmesi gerek,keza bireysel emekliliğinde öyle.Bunu özlük işleri yetkiliniz daha net açıklayabilir.Verdiğiniz rakam bir aylık ücret için az görünüyor.

      Sil
  10. Merhaba, biz reyonda 4 kişi part time çalışıyoruz. 2 kişi sürekli sabahçı, biz 2 kişi de neredeyse hep kapanış oluyoruz. 1-2 kere sabahçı olduk. Sabahçı olanlar sanki bizden üst bir pozisyondalarmış gibi sürekli emir verici tarzda konuşuyorlar. Böyle bir kast sistemi mi oluyor mağazalarda? Shiftlerin haftada bir değişmesi gerekmez mi? Bunu yöneticilerle nasıl konuşabiliriz uygun bir dille acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,yöneticiden ziyade bunu kendi aranızda halletmelisiniz.Karşılığınızdaki arkadaşlar ile bu konuyu istişare etmeniz tavsiye edilir.Zira adil bir şekilde vardiya yapılabilir.

      Sil
  11. Part time maaşları hakkında bilginiz var mı günlük ne kadar hesaplanıyor ucret?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,günlük net ücretiniz yaklaşık 75 TL'dir.

      Sil
  12. Alışveriş merkezinde part-time çalışma saati ve ücreti ne kadar acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,haftalık 29 saat aylık maaş ise,2100-2200 TL arasında değişiyor.

      Sil
  13. Ay sonunda işten ayrılınca o aya ait primi alabiliyor muyuz? 119.5 saat çalıştım geçtiğimiz ay ve ayın son gününde ayrıldım işten. Ayın 5inde maaş, 20 sinde prim yatıyordu. Prim yatar mı yine acaba? sgkdan çıkışım yapıldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,prim ödemesi dahil hepsini alırsınız.

      Sil

Her Hakkı Saklıdır © 2014-2021 - Şartlar - İletişim - Hakkımızda